Federació de Girona

Notícia

Esquerra Republicana posa el nom de l’escriptora Aurora Bertrana a la Sala de Reunions de la seu de Girona

Territori
El president regional i membres d'ERC i les JERC gironines
El president regional i membres d'ERC i les JERC gironines
Esquerra Republicana ha descobert aquest dimecres 10 de maig una placa que posa el nom d’Aurora Bertrana a la Sala de Reunions de la seu d’ERC a Girona. Aquesta acció forma part de la campanya que ha engegat la Xarxa Dones Girona adreçada a institucions i entitats per tal que es 'bategi' amb el nom d’una dona algun dels espais dels seus locals.  

Des de la Secretaria de la Dona de la Federació Regional d’ERC, Eulàlia Massana, explica que ‘Aurora Bertrana va ser una dona valenta, capaç de decidir per ella mateixa quina vida volia viure. Gironina i, malauradament força desconeguda, és per a tots els membres d’Esquerra de la demarcació un orgull posar el seu nom a l’espai principal de la nostra seu’.

Aurora Bertrana, escriptora, musicòloga i política gironina
Escriptora, musicòloga i política, Aurora Bertrana ((Girona 1892-Berga 1974)) va ser candidata d’Esquerra en les eleccions generals de 1933. De la seva militància en favor del feminisme en destaca la presidència del Lyceum Club de Catalunya o la participació en la Unió Femenina Franco-Catalana. Exiliada a Suïssa, es va establir després de la guerra a París, Prada i Andorra.

Autora amb una bibliografia àmplia, és especialment coneguda pels seus llibres de viatges. També cal destacar les seves Memòries, publicades en dos volums.