Federació de Girona

Notícia

Esquerra continua batallant les esmenes gironines presentades als pressupostos generals de l’Estat

  • Presentació esmenes al PGE del Baix Empordà ERC
  • Presentació esmenes al PGE de la Garrotxa
  • Presentació esmenes al PGE de la Selva
Fins a l’últim cèntim, fins a l’últim minut. Aquest és el nom de la campanya que Esquerra Republicana està duent a terme al territori per tal d’explicar les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat que ERC ha presentat. Després que al Congrés, l’acord entre el PP i Ciutadans tombés totes les esmenes, el tràmit parlamentari es troba a hores d’ara al Senat.

A nivell gironí, la setmana passada Esquerra va presentar les esmenes que s’estan batallant el Ripollès, i aquest divendres diputats i senadors s’han desplaçat fins a la Garrotxa, el Baix Empordà i la Selva. Acompanyats per representants locals d’Esquerra, s’han explicat les esmenes que s’estan defensant de cada comarca.

La diputada Teresa Jordà i el senador Jordi Martí s’han desplaçat fins a la Garrotxa on s’han presentat esmenes per valor d’1.150.000 € mentre que els senadors Quim Ayats i Elisenda Pérez s’han apropat al Baix Empordà i a la Selva.

Des d'Olot, la diputada al Congrés, Teresa Jorda, ha recordat que "a l'hora d'aprovar aquests pressupostos han desaparegut del mapa 4.000 esmenes perquè així ho han considerat el PP i els seus socis". El senador Jordi Martí ha manifestat, des de la Garrotxa, que "les esmenes que hem presentat per la comarca tenen a veure, per exemple, amb la variant d'Olot, l'arranjament de voreres al carrer Major de Sant Jaume de Llierca i, a Santa Pau,  millores al nucli antic".

Al Baix Empordà, concretament a Palafrugell, amb esmenes que a la comarca s’enfilen fins als 35.150.000 €, Quim Ayats ha explicat que “som honestos i, en aquest sentit, som poc optimistes al Senat veient com ha anat tot el tràmit al Congrés”. Tot i això, Ayats ha volgut deixar clar que “passi el que passi no deixarem les esmenes en un calaix i les convertirem en iniciatives parlamentàries per continuar reivindicant-les”.

Elisenda Pérez, des de Lloret de Mar, ha destacat “l’important volum d’esmenes que a tot el litoral gironí tenen a veure amb la regeneració de platges i, per exemple, amb posar al dia els nostres camins de ronda. Molts d’ells estan en un estat deplorable i l’Estat que és qui té les competències no compleix”. A la Selva, Esquerra està batallant esmenes per un valor global de 19.250.000 €.

210 milions a les comarques gironines
Esquerra ha presentat 100 esmenes als PGE 2017 que afecten les comarques gironines. En total 210 milions d’euros que s’han treballat conjuntament des del grup parlamentari de Madrid i el territori. “Es tracta de necessitats reals del territori. Necessitats mesurades que batallarem fins al darrer minut”, ha insistit Ayats.