Federació de Girona

Notícia

Esquerra Republicana demana des de la Diputació de Girona la dimissió d’Enric Millo

Els republicans proposen un ple extraordinari per al proper dimarts 10 d'octubre
Els republicans proposen un ple extraordinari per al proper dimarts 10 d'octubre
Esquerra Republicana demanarà des de la Diputació de Girona la dimissió del delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, i declarar-lo persona non grata a les comarques gironines. Els republicans proposen la celebració d’un ple extraordinari amb vista al pròxim dimarts 10 d’octubre per aprovar aquesta demanda i, al mateix temps, “condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol el passat 1 d’octubre”.

La moció impulsada pels republicans recorda que “el diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos”. En aquest sentit, el text apunta a Millo “com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals i declarar-lo persona non grata al nostre municipi”.

A la moció es dóna suport “a les persones ferides durant les càrregues policials” i també s’exigeix “la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum”.

En un dels punts també es demana la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.