Federació de Girona

Notícia

Dolors Bassa serà la cap de llista d’Esquerra Republicana a les comarques gironines el proper 21D

  • Dolors Bassa ha estat escollida per unanimitat per tots els congressos comarcals d'ERC ERC
Dolors Bassa encapçalarà la llista d’Esquerra Republicana a les comarques gironines a les eleccions del 21 de desembre. La consellera que es troba empresonada des del passat 3 de novembre s’ha mostrat disposada a liderar la candidatura i la proposta ha estat aprovada per aclamació per tots els congressos comarcals d’ERC de la demarcació. El Consell Nacional d’ERC ho ha ratificat aquest dissabte 11 de novembre així com també que l’alcalde de Sarrià i diputat al Parlament Roger Torrent serà el número 2 i la diputada al Parlament, Anna Caula, la número 3.

El president de la Federació Regional d’Esquerra Republicana a les comarques gironines, David Mascort, es mostra orgullós de la proposta de llista gironina que es ratificarà aquest cap de setmana al Consell Nacional del partit i afegeix que “ens honora que la lideri la Dolors, amb tots els valors i dignitat que representa. La nostra consellera de Treball, Afers Socials i Famílies que està empresonada per, simplement, complir amb el mandat democràtic que els ciutadans van decidir a les urnes del 27S i, posteriorment, l’1 d’octubre”.

Mascort afirma que ara toca treballar amb totes les forces sobiranistes per fer “un front comú, coordinat i amb punts programàtics compartits que facin ben visible el front de defensa de les institucions, l'amnistia dels empresonats i la República. Ara el més important és seguir sumant des de la diversitat per aconseguir guanyar les eleccions del 21D i derrotar l'Estat a les urnes”.

Per la seva banda, la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, ha assegurat davant del Consell Nacional del partit que “estem davant d'unes eleccions dictades i imposades que considerem il·legals i il·legítimes i que ens hem compromès a convertir en legítimes i legals amb la nostra participació”. Rovira ha explicat que, davant d'això “fem una proposta clara per restablir la democràcia, la llibertat i que ens permeti construir la República”. Rovira ha destacat que Esquerra republicana articula “una proposta que promou la suma i el compromís i un front republicà de totes les opcions polítiques que defensin aquesta valors republicans, amb coordinació absoluta per establir la Llibertat, la Democràcia i per fer i construir República”.
 
Rovira ha insistit que “les llistes d'Esquerra Republicana han de reflectir el país que representen el millor possible, tal com ens va ensenyar l'Oriol Junqueras, amb transversalitat, generositat, i pluralitat ”.
 
Psicopedagoga i sindicalista
Dolors Bassa Coll va néixer a Torroella de Montgrí el 1959 i la seva trajectòria professional ha estat lligada a l’ensenyament. Ha estat secretària general de l’UGT a les comarques gironines (2008-2015) i regidora de l’Ajuntament de Torroella(2008-2015).
El 2015 va ser escollida diputada al Parlament de Catalunya i el gener del 2016 va ser nomenada consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.
 
Candidats per comarques
Durant aquesta darrera setmana els congressos comarcals d’Esquerra han escollit els noms que s’han traslladat a la comissió de llistes del partit. Els resultats van ser els següents:
Al Gironès el candidat escollit va ser Roger Torrent, alcalde de Sarrià i diputat al Parlament de Catalunya, acompanyat per Anna Caula, Àlex Barceló i Marta Casacuberta.
A l’Alt Empordà la candidata és Agnès Fàbregas, coordinadora territorial de Joventut a Girona, per davant de Joan Fàbrega, Mercè Bosch i Joan Sabartés.
Pel que fa al Baix Empordà el diputat al Parlament i secretari de Comunicació d’Esquerra, Sergi Sabrià, és el candidat escollit i, darrere seu, hi ha Olga Palahí, Sílvia Romero i Joan Figueras.
D’altra banda, a la Garrotxa el candidat serà Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas, i l’acompanya l’Anna Barnadas mentre que al Pla de l’Estany l’escollit per l’assemblea comarcal ha estat Francesc Castañer i, darrere seu, hi ha Roser Masgrau.
A la Selva el diputat al Parlament, Jordi Orobitg, liderarà la comarca acompanyat per Ester Soms, Marta Contreras i Albert Sanz.
L’assemblea comarcal del Ripollès ha escollit com a candidata a l’alcaldessa de Vallfogona, Carme Freixa, i a Sergi Albrich mentre que a la Cerdanya Elies Nova Ingles ha estat l’escollit.