Federació de Girona

Notícia

Bassa: “Aquestes eleccions van de democràcia i les lluitarem amb coratge i dignitat”

Bassa acompanyada de Joan Tardà a l'acte de Torroella
Bassa acompanyada de Joan Tardà a l'acte de Torroella
Més de 700 persones han assistit aquest dimarts 5 de desembre a l’acte d’inici de campanya d’Esquerra Republicana a les comarques gironines en un acte que s’ha celebrat a Torroella de Montgrí, concretament a l’Espai Ter. La consellera i número 1 d’ERC per Girona, Dolors Bassa, ha estat la gran protagonista de la jornada que també ha comptat amb la participació de Joan Tardà, Sergi Sabrià, Anna Caula, Judith Calveras i Josep Maria Rufí.

Durant la seva intervenció Bassa ha agraït totes les mostres de suport que ha rebut durant tot el mes que ha estat a la presó i ha denunciat que “m’han privat de llibertat i m’han allunyat del que jo més estimo: la meva gent i la meva terra”. A l’hora de valorar el 21D, Bassa ha afirmat que “aquestes eleccions van de democràcia i lluitarem amb coratge i dignitat”.

Joan Tarda ha iniciat la seva intervenció afirmant que “existim com a nació perquè mai no ens hem rendit ni hem defallit” i ha continuat argumentant que “l’objectiu primer del republicanisme és repartir la riquesa de manera diferent, i el segon, construir una democràcia d’excel·lència”.

Per la seva banda, el número 4 d’ERC per Girona, Sergi Sabrià, ha manifestat que “o guanyem el 21D o ens arrasen. Només Esquerra pot guanyar aquestes eleccions perquè és la garantia del compromís amb el país”. Sabrià ha afegit que “quan guanyem direm a Rajoy que el 155 s’ha acabat i que marxin els homes de negre de les nostres institucions”.

Anna Caula, número 3 per Girona, ha explicat que “aquesta és la campanya que ha de treure tot el bo que tenim. Hi ha un abans i un després de l’1 d’octubre” mentre que la representant de les JERC i número 7, Judith Calveras, ha fet una crida a “mobilitzar el jovent per aturar el 155 i donar un missatge de democràcia i república al món”.

L’alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, ha estat l’encarregat de presentar l’acte i l’ha iniciat recordant els presos polítics que encara hi ha a hores d’ara.