Federació de Girona

Notícia

Rovira: “El 21D guanyarem perquè Esquerra som garantia de República i de govern fort”

Esquerra ha celebrat a l'Auditori de Girona l'acte central de campanya de les comarques gironines
Esquerra ha celebrat a l'Auditori de Girona l'acte central de campanya de les comarques gironines
Esquerra Republicana ha celebrat aquest dimarts 12 de desembre l’acte central de campanya que s’ha dut a terme a Girona, concretament a l’Auditori Palau de Congressos. Un miler de persones han assistit a un acte que, entre altres, ha comptat amb la presència de Marta Rovira, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Roger Torrent.

Marta Rovira, secretària general d’Esquerra i candidata per Barcelona, ha recordat que “Arrimadas diu que hem governat per la meitat dels catalans. I poc després diu que no hem governat per ningú. Doncs no, quan de nosaltres depèn governem per tothom, per l’interès general del país”. “I governem bé. Des de moltes administracions. Quan governem nosaltres és quan ho decideixen els ciutadans de Catalunya no per la dictadura del 155” ha afegit Rovira.

“No es pot pretendre governar Catalunya aprovant uns pressupostos de l’estat que tenen una inversió ínfima al nostre territori. No es pot voler governar explicant mentides de l’escola catalana i posant en dubte els consensos socials que entre tots hem forjat”, ha denunciat la candidata republicana.

Rovira ha afirmat “ens han imposat les eleccions però com no tenim por a les urnes sortirem al carrer a rebentar-les, i tornarem a guanyar. I continuarem construint la República perquè Esquerra som la garantia. Som garantia de República. Garantia d’un govern fort”.

Dolors Bassa, cap de llista per Girona, ha iniciat la intervenció denunciant que “no puc estar contenta sabent que hi ha quatre persones empresonades i part del govern a l’exili. I, enmig d’aquesta situació estem fent campanya sense igualtat de condicions”.
“Durant aquests dos any de govern, tot i el que diguin, hem treballat per tota la gent del país. Impulsant moltes mesures com la llei de renda garantida”

“Crec en la justícia social i no puc entendre que hi hagi líder empresonats mentre  algú balla dalt dels escenaris. Algú que no fa molt s’omplia la boca de justícia social. Això és la justícia social de la qual parla el PSC?”, ha denunciat Bassa.

Carme Forcadell, candidata per Barcelona, ha explicat que “estic aquí fent campanya perquè hi ha quatre persones a la presó”. “El 21D plantarem cara al 155 i guanyarem. Plantant cara amb dignitat perquè cap del partit que ha donat suport al 155 pot governar Catalunya. Volen esborrar els mitjans públics, humiliar les institucions catalanes, acabar amb el model d’escola catalana. No ho permetrem”.

“Esquerra és la garantia del bon govern. Són 86 anys sense cap cas de corrupció, voleu millor garantia? Votarem Esquerra perquè és l’únic vot útil en aquesta campanya”, ha afegit Forcadell.

Roger Torrent, candidat per Girona, ha argumentat que “som l´única candidatura amb el cap de llista, l’Oriol Junqueras, a la presó. I hi està per raons polítiques perquè és la principal amenaça política al bloc del 155, els que defensen la repressió”.

El candidat republicà ha explicat que “tot i els entrebancs que ens estan posant resistim, persistim. Són l’única garantia per parar els peus a l’Arrimadas però aquestes eleccions no només van d’això. També, sobretot, van de construir, de futur. I la millor garantia som Esquerra”.

“Esquerra es garantia de bon govern. Aquesta candidatura no només està feta per guanyar les eleccions, està feta per governar”, ha insistit Torrent.

Anna Caula, candidata per Girona, ha afirmat que “continuem sent rebels. No permetrem que aquesta gent ens canviïn, lluitarem encara que no sigui fàcil. El 21D tenim una gran final i, tot i les dificultats d’afrontar-la sense el nostre líder l’Oriol Junqueras, guanyarem”.
Ruben Wagensberg, candidat per Barcelona, ha explicat que “Esquerra Republicana és l’única opció de derrotar al 155 i a Ciutadans”.

Judith Calveras, candidata per Girona, ha denunciat que “no podem normalitzar una campanya que no ho és. Votarem sota un ambient de censura i amb el nostre candidat a la presó, l’Oriol Junqueras. I aquesta situació només ens deixa una opció amb vista al 21D, guanyar”. Calveras ha afegit que “aquestes eleccions han de servir per avançar socialment i, entre tots, construir el país que volem. I el jovent independentista hi serem”, ha afegit Calveras.

Guillem Terribas, candidat per Girona, ha obert l’acte demanant a tothom que el 21D “sortim a votar, multipliquem els vots de l’esquerra independentista, els d’Esquerra Republicana”.