Federació de Girona

Notícia

Esquerra Republicana porta al Senat la identificació dels responsables dels operatius policials de l’1 d’octubre

Quim Ayats, senador gironí d'ERC
Quim Ayats, senador gironí d'ERC
Esquerra Republicana demana al govern espanyol que identifiqui els responsables policials dels dispositius policials que es van dur a terme durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Esquerra, a banda de qui comandava els dispositius, reclama que s’expliqui “quin protocol es va seguir i quantes denúncies s’han registrat des d’aleshores”. L’acció d’ERC inclou tots els municipis gironins on es van ordenar càrregues com Girona, Aiguaviva, Sant Julià de Ramis, Garrigàs, Esponellà, la Talla d’Empordà o Sant Miquel de Fluvià
 
La bateria de preguntes inclou fins a 75 escrits, un per a cada col·legi on es va registrar algun tipus de càrregues. Als documents Esquerra les qualifica de “desproporcionades” i que es van dirigir contra població “indefensa”. D’altra banda, també es demana si es donarà algun tipus de disculpes als afectats o si “es demanarà perdó a les víctimes”.
 
El senador gironí d’Esquerra, Quim Ayats, recorda que “els observadors internacionals van afirmar que la violència policial va ser excessiva i que aquests fets no podien tenir lloc en democràcies consolidades”.  En aquesta línia, Ayats insisteix que "aquesta denúncia es reforça a escala internacional i, per exemple, ho ha fet recentment l’organització no governamental Human Rights Watch o, fa pocs dies, ho va recollir l’informe anual del The Economist”.
 
“Insistirem, no ens aturarem. Seguirem preguntant qui va donar les ordres de cadascun dels operatius i, encara més important, quan es repararà el dany que van patir les víctimes. Han passat 4 mesos i el que no podem, ni farem, és oblidar els fets de l’1 d’octubre”, explica el senador republicà.