Federació de Girona

Notícia

Èxit de participació a les comarques gironines de les macroparades impulsades per la Plataforma Free Junqueras

Participants a la parada que es va celebrar a Palamós
Participants a la parada que es va celebrar a Palamós
Girona, Figueres, Blanes, La Bisbal, Lloret, Palamós, Salt, Roses i Castell-Platja d’Aro. Aquests són alguns dels municipis gironins que aquest dissabte 3 de març han participat en la iniciativa de plataforma Free Junqueras per reclamar la posada en llibertat del president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, així com de la resta de presos polítics; Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. A nivell gironí s’han dut a terme aquestes parades que, en algun punt, han anat acompanyades d’encartellades entre totes les persones que hi han volgut participar.

Aquest diumenge 4 de març es viurà la segona jornada d’acció reivindicativa i, en el cas de les comarques gironines, hi ha programades parades, per exemple, a Banyoles, Bescanó, Blanes, Caldes de Malavella, Fornells de la Selva, Sant Feliu de Guíxols, Olot, Palafrugell, Quart i Sarrià de Ter
Durant tot el cap de setmana hi ha programades més de 150 parades arreu de Catalunya que comptaran amb la presència de destacats dirigents i càrrecs electes institucionals d'Esquerra Republicana.

La Plataforma Free Junqueras denuncia que l'estat espanyol actua de manera venjativa contra Oriol Junqueras i l'acusa sense fonament dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació per haver organitzat el referèndum de l'1 d'octubre, obeint el mandat de la majoria del poble de Catalunya. L'empresonament d'Oriol Junqueras, juntament amb els de Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Quim Forn, mostra els límits i la feblesa d'un estat que és capaç de conculcar drets fonamentals per derrotar els seus adversaris polítics.