Federació de Girona

Notícia

Esquerra engega una campanya per aturar les dotze llicències atorgades per l’Estat per extreure corall de la Costa Brava

La campanya s'ha presentat a Begur amb representants municipals del litoral gironí i del Maresme
La campanya s'ha presentat a Begur amb representants municipals del litoral gironí i del Maresme
Esquerra Republicana ha posat en marxa una campanya per tal d’aturar les dotze llicències atorgades per l’estat per extreure corall vermell de la Costa Brava, des de Begur fins a Arenys de Mar. A banda d’insistir a Madrid, a Senat i Congrés, també es portarà una moció a tots els ajuntaments, consells comarcals i diputacions per frenar aquest decret impulsat la setmana passada.
 
Representants republicans del litoral gironí i del Maresme s’han trobat avui a Begur per denunciar l’actuació de l’Estat i per recordar que “la mesura topa frontalment amb la moratòria de deu anys decretada per la Generalitat, on ja s’alertava sobre el mal estat del corall vermell al litoral català”.

La senadora gironina d’Esquerra Republicana, Elisenda Pérez, ha defensat que “lluitarem fins al final per aturar aquestes dotze llicències atorgades per l’Estat per tal d’extreure corall de la Costa Brava. Des de Madrid fins al Parlament de Catalunya, passant per tots els municipis defensarem que prou d’agredir al nostre litoral, el corall no es toca”.
 
En aquesta línia, Pérez ha destacat que, sense anar més lluny, “al Senat hem entrat tota una sèrie de preguntes per aconseguir rebre explicacions del perquè s’han donat aquestes llicències quan informes d’experts desaconsellant-ho. A més a més, també demanem la compareixença de la Ministra d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina i hem presentat esmenes als pressupostos de l’Estat sobre aquest cas”.

Per la seva banda, la diputada al Parlament i regidora de Pineda de Mar, Monica Palacín, ha manifestat que “ja n’hi ha prou de decisions amb criteris d’urgència que no s’entenen i que contradiuen informes dels tècnics experts”. Palacín ha insistit en el fet que “presentarem una moció per aturar les llicències atorgades i ho farem a ajuntaments, consells comarcals, diputacions i allà on calgui”.
 
L’alcalde de Begur, Joan Loureiro, ha explicat que “no entenem quan hi ha un munt d’informes que deixen clar que el corall, al nostre litoral, està en perill d’extinció, que s’aprovin decrets com el de la setmana passada. És una actuació totalment arbitrària que, entre altres, contradiu informes de les Nacions Unides i que xoca frontalment contra una moratòria per extreure corall de la nostra zona impulsada per la Direcció General de Pesca de la Generalitat”.