Federació de Girona

Notícia

Ayats: “Els incompliments de l’Estat amb el desdoblament de la N-II no són per falta de capacitat, són per manca de voluntat i un menyspreu reiterat”

Quim Ayats, senador gironí d'ERC
Quim Ayats, senador gironí d'ERC
Esquerra Republicana ha denunciat des del Senat el menyspreu reiterat de l’Estat envers el desdoblament de la N-II en el seu tram nord, entre Orriols i La Jonquera. El senador gironí d’Esquerra, Quim Ayats, ha retret al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que “durant els darrers 20 anys hem vist més inauguracions i propostes incomplertes que quilòmetres inaugurats”.

Durant la sessió de control a la cambra alta, Ayats ha insistit en el fet del perquè “tornen a ajornar trams i en retarden uns altres tot i que s’hi han compromès, any rere any, com el situat entre Pont de Molins i La Jonquera. Un altre exemple seria que des del 2004 han pressupostat el tram Maçanet-Sils, de 4,7 quilòmetres. Catorze anys després segueix en obres”.

“Els anys passen i se’ls acaben les excuses. És flagrant la discriminació que pateixen els usuaris de la N-II respecte a d’altres vies de la xarxa viària estatal” ha manifestat Ayats que ha donat més exemples quan ha explicat que “la densitat de circulació del tram entre Maçanet a Tordera és de 21.000 vehicles diaris mentre que el de l’A-54 entre Santiago de Compostela i Lugo és de 7.500. Tres vegades menys. Saben quin estan desdoblant a hores d’ara? Vergonyós”.

Per la seva banda, tot i les denúncies d’Esquerra, el ministre de Foment ha fet una valoració positiva de com avancen les obres de desdoblament del tram nord de la N-II i s’ha compromès a tenir redactats tots els projectes que encara falten per completar l’obra abans d'acabar aquest 2018.
 
Cap esmena acceptada
A nivell gironí Esquerra Republicana ha presentat un centenar d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat per aquest any 2018 tot i que, tal i com explica Ayats, no són optimistes que siguin acceptades. “No existeix diàleg. No accepten cap de les nostres propostes però continuarem insistint i portant fins a Madrid les peticions que ens fan arribar els gironins i gironines”.