Federació de Girona

Notícia

Esquerra Republicana arrenca el compromís de la Secretaría General de Pesca d’augmentar la protecció del corall

Els senadors gironins preparant la trobada amb la Secretaría General de Pesca
Els senadors gironins preparant la trobada amb la Secretaría General de Pesca
La Secretaría General de Pesca de l’Estat Espanyol s’ha compromès davant representants d’Esquerra Republicana a aplicar tota una sèrie de mesures per augmentar la protecció del corall. Els senadors gironins Elisenda Pérez i Quim Ayats s’han reunit aquest dimarts 24 de juliol amb la secretaria general de Pesca, Alicia Villauriz i amb la directora general de Recursos Pesquers, Isabel Artime

Entre altres compromisos als quals s’ha arribat hi ha una nova ordre que es publicarà el mes de novembre i que recollirà la recomanació i no permetrà extreure corall a menys de 50 metres així com l’obligatorietat dels corallers de desembarcar només en ports autoritzats havent d’avivar dues hores abans de l’arribada.

Cal destacar que durant els darrers dies ha arribat una nova recomanació de les Nacions Unides per no extreure corall a menys de 50 metres, una de les mesures que des d’Esquerra sempre s’ha defensat dins la campanya El Corall No es Toca.

Pérez afirma que “ens han informat que en 20 dies s’enviarà a totes les parts implicades un esborrany per presentar al·legacions sobre la nova ordre ministerial i que encarregaran un estudi de l’estat del corall a les aigües estatals. S’està demostrant que la campanya iniciada des de Madrid, com a arreu del territori per protegir el litoral està donant els seus fruits, però tot i així hem de continuar lluitant per protegir-lo a tots nivells”.

Una de les altres mesures a les quals es compromet l’Estat és la d’obligar als corallers a portar un aparell de control per satèl·lit per tal de saber en quin punt es troben.

Ayats valora la celeritat en la celebració de la trobada i explica que s’han posat a sobre la taula tota una sèrie de peticions com la de “revocar les llicències atorgades així com seguir amb la bona comunicació entre la Secretaria General i la Direcció General de Pesca de la Generalitat”. “Celebrem les noves restriccions que reduiran l’impacte negatiu i mesures per reduir la pesca furtiva però seguim pensant que el que s’ha de fer és revocar de forma immediata les llicències atorgades i seguir la mateixa línia d’actuació de la Generalitat”, afegeix el senador gironí.
 
El Corall No es Toca
La campanya El Corall No es Toca impulsada per Esquerra es va posar en marxa després que s’atorguessin dotze llicències per extreure corall vermell entre Begur i Arenys de Mar. La Direcció General de Pesca de la Generalitat s’oposava a l’extracció adjuntant als seus argument l’informe científic de fins a 14 experts de reconegut prestigi on es detallava l’estat crític del corall al litoral català. Des d’aleshores, Esquerra ha dut a terme una campanya a totes les administracions, des del Senat i el Congrés fins a tots els consistoris que s’hi ha volgut adherir, presentant mocions per protegir el corall.