Federació de Girona

Notícia

Esquerra Republicana presentarà 170 llistes a la demarcació gironina a les municipals del 26 de maig

Una representació dels alcaldables gironins d'Esquerra durant l'acte de presentació
Una representació dels alcaldables gironins d'Esquerra durant l'acte de presentació

Esquerra Republicana ha anunciat que a les municipals del proper 26 de maig presentarà fins a 170 llistes a la demarcació gironina. Els republicans han dut a terme l'anunci durant una jornada formativa que s'ha celebrat aquest dissabte 16 de febrer al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona. A l'acte hi ha assistit una nombrosa representació dels alcaldables gironins i també s'ha comptat, entre altres, amb la presència del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, el president del Parlament, Roger Torrent, o la consellera d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà.
 
El president d'Esquerra a la demarcació gironina, David Mascort, s'ha mostrat molt satisfet del nombre de candidatures i ha volgut deixar clar que "són llistes absolutament transversals que representen els veïns i veïnes de tots els pobles i ciutats de les nostres comarques". Les 170 llistes que presentarà ERC a la demarcació és la xifra més elevada a la qual mai havia arribat el partit.

La consellera Teresa Jordà ha insistit en el fet que "el municipalisme és on comença tot i, en aquest sentit, Esquerra treballa per tots els municipis, sigui quina sigui la seva mida". Jordà també ha tingut un record per l'Oriol Junqueras i per Dolors Bassa i Carme Forcadell "dues dones valentes que han estat regidores i que són tot un orgull per a tots nosaltres".
 
Per la seva banda, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha explicat que "a la Catalunya del segle XXI el que ens agermana és el futur i no el nostre orígen" i ha afegit que "la República són hospitals, carrers, places. La república són els nostres veïns, la república no és una bandera".

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha destacat el paper dels municipis afirmant que "la República té uns fonaments i aquests són els ajuntaments" i ha demanat que "ara ens toca treballar per convertir els propers mesos en la primavera republicana".
 
A l'acte també hi han participat l'alcaldable d'ERC per Girona, Quim Ayats, la diputada Anna Caula i la portaveu del Jovent Republicà, Xènia Sala.