Federació de Girona

Notícia

Montse Bassa candidata gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés

Bassa i Margall, el tàndem que liderarà la llista gironina d'Esquerra al Congrés
Bassa i Margall, el tàndem que liderarà la llista gironina d'Esquerra al Congrés

Montse Bassa serà la candidata gironina d’Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés dels Diputats que se celebraran el proper diumenge 28 d’abril. Bassa ha estat escollida durant el Congrés Regional que els republicans han celebrat aquest dissabte 9 de març a Sarrià. Bassa estarà acompanyada a la candidatura al Congrés per Joan Margall.

Bassa s’ha mostrat orgullosa de liderar la candidatura gironina d’Esquerra i després d’agrair el suport rebut ha manifestat que anirà a Madrid a “a lluitar contra la repressió que estem patint, a defensar els interessos dels municipis gironins i a treballar per l’objectiu que tots tenim a l’horitzó. La independència de Catalunya”.

Bassa ha explicat que s’ha decidit a donar aquest pas “per les mostres de recolzament que he rebut de totes les persones amb les qual ho he consultat i, com no podia ser d’una altra manera, per la força que m’ha traslladat la Dolors. Només dir-li la proposta em va dir que endavant i va ser l’impuls definitiu per no dubtar ni un moment”

Joan Margall que actualment ja era diputat al Congrés acompanyarà a Montse Bassa. Margall s’ha mostrat també amb moltes ganes de tornar a Madrid per treballar pels gironins i gironines i perquè “encara hem d’estar a Madrid perquè és allà on, encara, se segueixen decidint moltes coses que afecten a Catalunya”.

Margall ha deixat clar que “anirem a Madrid a demanar que algú s’assegui a l’altra costat de la taula però si continuen ignorant-nos, si continuen deixant de banda els interessos dels catalans i catalanes, les ganes de decidir el seu futur, no ens tremolarà el pols i tornarem a fer caure un altre govern”.

Pel que fa al Senat, la regional d’Esquerra Republicana ha escollit Jordi Martí com a candidat. El cap de llista republicà s’ha mostrat molt content amb l’elecció i ha manifestat la seva intenció de “continuar, a Madrid, treballant per les comarques gironines i la independència de Catalunya”.