Federació de Girona

Notícia

Montse Bassa: “Esquerra serà clau a Madrid per lluitar contra la repressió, evitar un nou 155 i aturar l’extrema dreta i els pactes amb Ciutadans”

La candidatura d'Esquerra s'ha presentat al Puig de les Basses
La candidatura d'Esquerra s'ha presentat al Puig de les Basses
Esquerra Republicana ha presentat aquest dijous 4 d’abril la llista amb els candidats gironins que formaran part de les llistes al Congrés i al Senat a les eleccions del proper diumenge 28 d’abril. L’acte s’ha dut a terme davant la presó del Puig de les Basses i ha comptat amb la presència de tots els membres de la llista així com també una trentena d'alcaldables.

La candidata d’ERC a Girona, Montse Bassa, ha deixat clar que “vull ser a Madrid, per lluitar de ben a prop contra la repressió. Mirar als ulls a qui des de fa 409 dies tenen la Dolors i la resta segrestats a la presó. I que ens mirin a la cara quan exigim urnes contra repressió. I ho farem a través del diàleg, diàleg i més diàleg. I farts de veure empresonar la democràcia, els deixarem clar que entre renúncia i repressió, nosaltres triem Llibertat”.
 
“Estem absolutament convençuts que Esquerra serà clau a Madrid per lluitar la repressió, evitar un nou 155 i aturar l’extrema dreta i els pactes amb Ciutadans”, ha afegit Bassa.
 
La candidata gironina d’Esquerra ha afirmar que “anirem a Madrid per continuar defensant els interessos dels gironins i de les gironines perquè mentre no siguem independents i tinguem les nostres pròpies estructures d’Estat caldrà anar a Madrid a recordar tots els incompliments flagrants que patim a la demarcació”
 
D’altra banda, Bassa ha finalitzat la seva intervenció deixant clar que “aquest 28A va de llibertat, autodeterminació i independència. Que tothom ho tingui clar, els diputats i senadors gironins d’Esquerra anirem a Madrid a demostrar-los que no tenim por encara que hagin gosat empresonar tot un govern innocent. Serem molts i els obligarem a dialogar”.
 
El número 2 gironí d’Esquerra a les llistes del Congrés, Joan Margall, ha volgut fer memòria recordant que “si avui som aquí presentant aquesta candidatura per unes eleccions espanyoles anticipades és perquè el Gobierno del PSOE no va ser valent i ,davant la pressió del tripartit de dretes i els seus propis barons, es va aixecar de la taula de diàleg i negociació”.

Només amb una ERC forta al Congrés podrem bloquejar l’acord preferit per l’oligarquia madrilenya i l’IBEX35 que és el PSOE-Ciutadans que seria molt perjudicial per Catalunya. Només amb una ERC forta al Congreso podrem obligar al Gobierno que torni a la taula de diàleg per explorar una solució al conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol”, ha afegit Margall.

Jordi Martí, candidat gironí d’Esquerra al Senat, ha posat de manifest el model que defensa ERC, “un model basat en l’arrelament i el compromís amb el territori, de política de proximitat i de defensa dels interessos dels gironins i les gironines arreu i fins al darrer moment”.

En aquesta línia, Martí recorda que “el 2016 vam ser pioners creant les Oficines Parlamentàries itinerants, una eina que ens ha permès recollir les inquietuds, necessitats i demandes del territori i traslladar-ho al Congrés, Senat, Parlament o Diputació de Girona. Hem estat i continuarem sent la veus dels gironins a Madrid”.

A l’hora de parlar de projectes concrets, Martí ha recordat per exemple els incompliments reiterats en infraestructures bàsiques com la N-II, la N-260 o la N-152, sense deixar de banda reivindicacions històriques com “la dignificació del tren convencional, el soterrament dels passos a nivell de Figueres, Flaçà i Ribes”.
 
Les llistes gironines d’ERC
Al Congrés, la llista encapçalada per Montse Bassa i Joan Margall, els republicans es presenten també amb els següents candidats: Laia Cañigueral, Eduard Coloma, Xènia Sala, David Pujol.
Són suplents: Montse López, Josep Navarro, Ana Hinojosa, Mario Rueda, Carme Freixa, Lluís Millans
Pel que fa al Senat, Esquerra a Girona es presenta amb Jordi Martí, Elisenda Pérez, Josep Quintana.
Els suplents són :Mercè Pibernat, Josep Maria Dalmau, Albert Sanz, Júlia Gironès, Olga Vinyeta i Enric Carcereny