Federació de Lleida

Totes les notícies

Simó: ‘Ens vam comprometre a posar el futur del país en mans del país i ho farem malgrat el PP i el PSOE’

La diputada i secretària primera de la Mesa del Parlament de Catalunya, Anna Simó, ha participat avui en una xerrada informativa de la campanya pel Sí al Referendum d’Esquerra Republicana de Catalunya que s’ha dut a terme a Tàrrega. En l’acte, que s’ha realitzat en ple carrer del Carme de la capital de l’Urgell, l’han acompanyat el també diputat al Parlament i alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, la presidenta de la secció local de Tàrrega, Sara Bailach, i el membre de les Joventuts de la formació Republicana, Adrià Cañellas.   Preguntat per les traves jurídiques que esgrimeix l’estat espanyol a l’entorn del procés, Solé, s’ha mostrat taxatiu a l’afirmar que ‘la única legalitat que hi ha és els drets humans i en aquest cas el dret que nosaltres defensem és que l’1 d’octubre tothom pugui exercir el seu dret democràtic a . De la mateixa manera ha afirmat que malgrat que és cert que en els darrers dies la pressió exercida pel govern central és cada cop més forta, ‘per una altra banda la determinació de tot un poble que vol votar cada vegada és més forta i més convençuda i nosaltres, al capdavant del procés, amb el suport de les entitats que aglutinen aquest moviment, estem cada més forts que mai i sobretot més determinats a que l’1 d’octubre puguem decidir i tinguin l’oportunitat d’expressar la seva opinió sigui a favor del Sí o a favor del No’.   Per la seva part, Simó, ha qualificat totes les decisions judicials i incursions policials dels darrers dies com un intent ‘de posar por als treballadors públics, als alcaldes, als treballadors i treballadores dels mitjans de comunicació, a les empreses de comunicació i a tothom que vulgui senzillament complir amb la seva funció, sigui informar o vetllar pels drets de la ciutadania. A banda d’això a nosaltres el que ens pertoca és allò a que ens vam comprometre: posar el futur del país a les mans del país i això es fa amb un referèndum’.   El repte de la republicana, és treballar incansablement per a que es pugui votar i per a que el dia 1 d’octubre hi hagi col·legis, urnes i paperetes ‘malgrat les actuacions absolutament irregulars de la guàrdia civil, la fiscalia i de tots els que estan fent el joc en aquest pacte de la por del govern del Partit Popular i també lamentablement del PSOE’.

Serret: ‘Per moltes querelles que ens interposin, no defallirem i votarem l’1 d’octubre’

La cèntrica avinguda dels Països Catalans de Balaguer ha estat l’espai escollit per a Esquerra Republicana de Catalunya per realitzar el seu acte central demanant el vot afirmatiu al referèndum del proper 1 d’octubre, a la Noguera: la trobada, que ha reunit nombrosos seguidors ha comptat amb la presència del diputat al Parlament Europeu, Josep-Maria Terricabras, el conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret.   L’acte ha estat presentat pel portaveu de les JERC Ponent, Kevin Domínguez, que ha volgut deixar clar que ‘l’1 d’octubre no és el final de res,sinó que és el primer pas cap a la llibertat’, i la regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Balaguer, Ester Guarné, que ha palesat que ‘el referèndum serà possible gracies a gent valenta, com el nostre alcalde, el qual esta citat per voler deixar votar’.   Per la seva banda, Terricabras s’ha referit a l'acceptació per part del president de la Comissió Europea del resultat del referèndum en aquests termes ‘Jean-Claude Juncker, serà el primer que abraçarà el resultat de l'1 d’octubre, perquè la Unió Europa es fonamentalment pragmàtica i fan vestits a mida per tal que cada estat pugui ingressar-hi de la manera que més convé a aquest i a Europa’   Mundo ha denunciat un cop més les clavegueres de l’estat i ha estat taxatiu a l’afirmar que ‘per molts diners del contribuent que hi gastin no podran aturar el Referèndum ni les ànsies de llibertat de Catalunya’. Alhora que ha deixat clar que ‘amb el nivell 4 d'alerta terrorista els recursos policials haurien de servir per protegir la ciutadania i no per perseguir les urnes i la democràcia’ i ha carregat contra el Tribunal Constitucional al que s’ha referit com ‘designat a dit per PP i PSOE amb la intenció de perjudicar als ciutadans de Catalunya, frenant per exemple la renda de ciutadania garantida’   La consellera Serret ha fet una anàlisi positiva dels pronunciaments internacions a favor del dret de l’autodeterminació de Catalunya i s’ha mostrat el seu convenciment de que ‘per moltes querelles que ens interposin no ens faran defallir i viurem aquesta il·lusió lligada a la cultura democràtica el proper 1 d’octubre’.

Solé: ‘Després de l’1 d’octubre construirem un país millor en el qual tots i totes hi tindrem el nostre lloc’

El diputat al Parlament de Catalunya i alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, ha donat el tret de sortida de la campanya d’Esquerra Republicana de Catalunya “Construir una nova república”, en la qual es demana el Sí al Referèndum del proper 1 d’octubre, a la comarca de les Garrigues en un acte que, finalment, i després de la negativa de l’Ajuntament de Juneda a concedir un espai municipal per al mateix, s’ha celebrat aquest migdia a la granja escola Les Obagues d’aquesta localitat.   És per aquest motiu i per les darreres actuacions de les forces unionistes de l’estat espanyol per impedir aquesta cita dels catalans amb les urnes que Solé ha afirmat que actualment el centre del debat ja no és independència sí o independència no ‘sinó que el centre del debat ha passat a ser claríssimament l’enfrontament entre democràcia sí o democràcia no’.   El republicà s’ha mostrat fermament convençut de que, malgrat els, cada cop més nombrosos, intents per evitar-ho, se celebrarà el Referèndum i ha volgut deixar molt clar que el proper diumenge 1 d’octubre ‘tothom s’ha de sentir cridat a votar i això ens ha de sentir demòcrates i valents perquè sabem que tenim l’oportunitat històrica de construir plegats un nou país i tots i totes volem fer de Catalunya un país molt millor’.   ‘En aquest nou país, tots hi totes, hi hem de tenir el nostre lloc, tant aquells que hagin votat que sí, com els que hagin votat que no, com tots aquells i aquelles que s’hauran abstingut’, ha reblat.  

Marín: ‘Les dones estem cridades a votar l’1 d’octubre i a implicar-nos en la confecció d'una nova Constitució Catalana escrita en femení’

Esquerra Republicana de Catalunya ha dedicat la jornada d’avui a la participació femenina activa en el Referèndum del proper 1 d’octubre. Es per aquest motiu, que les secretaries de la Dona de la Federació Regional de Lleida, del Segrià i de la secció local de Lleida han organitzat un acte al Cafè del Teatre de l’Escorxador que ha comptat amb la presència de Núria Marín, regidora del Grup d’ERC-Avancem a la Paeria i diputada provincial, Helena Martínez, regidora a l’Ajuntament de Torrefarrera i Mercè Ciutat, feminista i reconeguda activista social de les nostres contrades.   Marín, que ha exercit de conductora de la xerrada ha volgut deixar clar que aquesta era ‘un acte informatiu del posicionament pel sí en el referèndum de l'1 d'octubre que ha esdevingut, donades les actuals circumstàncies, un acte d’una valentia i d’un coratge democràtics dels quals les dones sempre n’hem estat un exemple’. Així doncs, ha recordat els temps de les sufragistes, de les dones de l’Estatut de 1931 o les Madres de la Plaza de Mayo a Argentina, ha incidit en la necessitat de que les dones s’impliquin en el Referèndum recordant que ‘ara estem cridades a recollir el testimoni de totes les dones que van lluitar per aconseguir l’exercici del més bàsic dels drets: el dret a vot’ ‘Tot comença votant l’1 d'octubre i implicant-nos per a que la constitució de la nova República Catalana s’escrigui en femení’, ha reblat.   Per la seva part, Martínez ha recordat a les dones la necessitat de ser conscients ‘de la cultura patriarcal a la que estem sotmeses per contagiar-ho tot de la nostra subjectivitat femenina’. Alhora que les ha encoratjat a ’identificar allò que no ens fa bé, per enderrocar premisses estereotipades fruit de la cultura, per créixer i fer-nos molt grans, perquè ja ho som però ens hem de creure que en aquest procés som essencials i no podem permetre que cap dona es quedi a casa’.   Ciutat que ha començat recordant les primeres Jornades Catalanes de la Dona de l’any 1976 i la seva aportació a la política dels primers anys de la Transició, ha tatxat la Constitució Espanyola de 1978 de ‘masclista total, treballada per 7 persones que eren tots homes’, ha destacat el desafiament polític actual com un ‘moment clau en el qual les dones tenim un paper molt important’.

La Federació Regional de Lleida ha programat més de 150 actes per a la que és la campanya de la seva vida

El president de la Federació Regional de Lleida ha informat que, tot i que Esquerra Republicana intervindrà i col·laborarà ‘en tots els actes unitaris que es duguin a terme a la nostra demarcació, la nostra formació ha programat, també tot un seguit d’actes propis per demanar el vot afirmatiu al referèndum del proper 1 d’octubre’. Carles Comes ha fet aquestes declaracions en el marc d’una roda de premsa en la qual han intervingut el cap de campanya, Víctor Costa, la diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Fornells, el president del Grup Municipal d’ERC-Avancem, Carles Vega, i la també regidora i secretària regional de la Dona, Núria Marín.   Costa, que ha xifrat en més de 150 els actes programats pels republicans a la plana de Lleida, ha assegurat que l’equip de campanya, en aquesta ocasió és el més ampli que ha constituït la formació, ‘fet que no és estrany perquè la campanya del Referèndum és la campanya per la que ens hem estat preparant tota la vida’ tot i que ha volgut aclarir que malgrat que aquestes actuacions abasten tots els barris, pobles i ciutats del territori, ‘es prioritzaran i estem oberts a acabar-ne convertint alguns dels programats en actes unitaris si hi ha l’entesa entre totes les forces polítiques i socials’.   Per la seva part, Fornells s’ha mostrat convençuda de que l’1 d’octubre ‘exercirem el dret fonamental de poder decidir construir un nou estat, una República Catalana’. Un dret a l’autodeterminació i al vot que, ha afirmat, ‘està recollit per la Declaració dels Drets Humans, que també reconeix la pròpia llei del Referèndum que està emparada en normativa internacional reconeguda per l’estat espanyol i que és l’essència de la democracia’.   Vega ha denunciat que en el cas de Lleida ciutat l’exercici de la democràcia ‘s’està veient obstaculitzat de manera sistemàtica i persistent per part de l’alcalde i el seu equip de govern amb l’agreujant que s’estan parapetant darrera dels funcionaris als que s’utilitza per posar pals a les rodes a la campanya electoral a Lleida’.

Bassa: ’L’1 d'octubre anirem a votar perquè la societat catalana ens demana un estat propi per poder decidir a casa nostra’

La pluja d’ahir al vespre a la capital de Ponent al vespre, va donar finalment una treva a la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya per poder dur a terme el seu acte central de la campanya Construir una nova República a la plaça de Ricard Vinyes i, finalment, unes 250 persones van poder escoltar les intervencions del portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Lleida, Carles Vega, del portaveu de les JERC-Ponent, Kevin Domínguez, de la Presidenta del Consell Municipal d’Esquerra Republicana i diputada al Parlament de Catalunya, Montse Fornells, del diputat d’ERC al Parlament Europeu, Josep M. Terricabras, i de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Dolors Bassa.   La presentació de l’acte, anomenat Una República del Treball, ha anat a càrrec de Carles Vega que ha volgut agrair especialment, donades les circumstàncies meteorològiques, a tots els presents i als ponents la seva assistència i ha destacat ‘la importància d’actes com aquest en el marc, precisament, de la ciutat de Lleida’,   Per la seva part, el portaveu de les Joventuts dels republicans ha denunciat la ‘precària situació laboral dels joves en l’actual estat espanyol que no ens menysté i no vetlla per nosaltres’, alhora que s’ha mostrat ferm afirmant que ‘el jovent som el futur, però també el present, per això ens cal un canvi radical, una nova República Catalana que esdevingui una veritable eina de transformació i amb la qual tots hi guanyarem’.   Fornells ha volgut deixar clar que ‘la independència de Catalunya ha de ser un instrument per tenir les oportunitats i les eines que permetin fer front a reptes com les desigualtats de gènere en el mon laboral i la bretxa salarial i aplicar polítiques que permetin l’accés a tots els llocs de treball i que permetin la conciliació de la vida laboral i familiar com la reforma horària’. De la mateixa manera també s’ha referit al món rural en el què ‘caldrà garantir el relleu generacional recolzant projectes viables i noves activitats que facin atractiu de nou aquest sector’.

ERC insta a la Diputació de Lleida a subscriure el Programa per a la homogeneïtzació de tramitació de tributs del sector públic

El Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya demanarà, en la sessió plenària del divendres 21 de juliol, que la Diputació de Lleida aprovi una moció mitjançant la qual la que s’insta a aquest organisme a subscriure el Programa per la homogeneïtzació dels processos i mecanismes interns de tramitació dels tributs que ingressa el sector públic de la Generalitat i altres ens públics de Catalunya a l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, creat per un Acord de Govern de la Generalitat de Catalunya, de 25 d’abril de 2017 i complementat per un posterior Acord del Govern, de data 11 de juliol de 2017.   La implementació d’aquest Programa, que permet l’adhesió voluntària de tots els ens locals i les entitats del seu sector públic que en vulguin formar part, ha estat molt ben valorada per Jaume Gilabert, portaveu del grup republicà que ha declarat que ‘si tot el Sector Públic de Catalunya actua de forma homogènia i coordinada davant les Administracions Tributaria i de Seguretat Social, en lloc de fer-ho de forma individual i dispersa, serem un  “GRAN CLIENT” i tindrem molta més força a l’hora de defensar els nostres criteris interpretatius, i en conseqüència, tindrem més possibilitats d’optimitzar la nostra factura fiscal i de cotitzacions socials’.   El conjunt de les Administracions Públiques de Catalunya i de les seves Entitats del Sector Públic paguen anualment a l’Estat uns 6.500 milions d'euros (segons dades de l’any 2015) en IRPF, IVA, IS i cotitzacions socials. ‘Malgrat la magnitud que això implica, no disposem d’una estratègia ni d’un pla d’actuació corporatius conjunts en l’àmbit fiscal, com és habitual en les grans corporacions i grups empresarials’, ha comentat Gilabert.   D’altra banda, el republicà, ha volgut clarificar que aquest programa s’emmarca dins l’àmbit de les competències actuals de la Generalitat de Catalunya motiu pel qual ‘aquest Acord de Govern és fruit de la capacitat d’autoorganització de la Generalitat i totes les actuacions que es deriven d’aquest programa respecten la més estricta legalitat d’acord amb l’ordenament jurídic vigent’.

Bernat Solé: ‘Cal impulsar el model de recollida de residus porta a porta que s’ha demostrat més efectiu allà on s’ha implementat’

La Federació Regional de Lleida d'Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat, avui a Almacelles, una taula rodona per debatre sobre la sostenibilitat en la recollida de residus, i per exposar els millors models de gestió que permetin reduir al màxim la fracció de rebuig. L’acte ha comptat amb la presència de Bernat Solé, enginyer industrial, alcalde d’Agramunt i diputat al Parlament de Catalunya, Ferran Civit, diputat i portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, Sara Nadal, fundadora i directora general d’Arum Consultoria Ambiental, SL, David Mascort, alcalde de Vilablareix i membre de l’Associació de municipis catalans per la recollida porta a porta i ha estat moderat per Ignasi Comella, portaveu del Grup d’ERC-AM a l’Ajuntament d’Almacelles i diputat provincial.   Solé ha volgut destacar que és evident que amb els actuals models de recollida difícilment s’assoleixen els objectius que en el seu moment el Govern de la Generalitat va concretar amb el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2020 (PRECAT20) i ‘els abocadors cada cop estan més plens i suposen un cost més elevat per al contribuent, de manera que cal anar cap a models que fomentin a la ciutadania la prevenció, la reutilització i l’increment de la recollida selectiva per reduir al màxim la fracció de rebuig’.   De la mateixa manera ha evidenciat  que els models que passen per passar de contenidors individuals a model d’illes ‘s’ha comprovat que no donen els resultats òptims, per tant hem d’anar a models que posin en el ciutadà la responsabilitat de triar millor i el porta a porta és un dels models que caldria impulsar i que sembla demostrar-se més efectiu’.   Sara Nadal s’ha referit al dilema aparegut a la comarca del Segrià sobre els models de recollida de residus amb dades inqüestionables ‘el municipi que més recicla de la comarca és Artesa de Lleida que fa el porta a porta i el que menys Almacelles, amb contenidors’.

La Federació Regional de Lleida debatrà, demà a Almacelles, sobre la gestió de la brossa i el reciclatge a la nova República

La Federació Regional de Lleida d'Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat una taula rodona per debatre sobre la sostenibilitat en la recollida de residus, i per exposar els millors models de gestió que permetin reduir al màxim la fracció de rebuig. L’acte es durà a terme demà, dimecres 5 de juliol, a les vuit del vespre, a la sala d’actes de la Comunitat de Regants d’Almacelles (el Segrià).   La xerrada-debat, comptarà amb la presència de Bernat Solé, enginyer industrial, alcalde d’Agramunt i diputat al Parlament de Catalunya, Ferran Civit, diputat i portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, Sara Nadal, fundadora i directora general d’Arum Consultoria Ambiental, SL i David Mascort, alcalde de Vilablareix i membre de l’Associació de municipis catalans per la recollida porta a porta. El debat serà presentat i moderat per Ignasi Comella, portaveu del Grup d’ERC-AM a l’Ajuntament d’Almacelles i diputat provincial.   Segons Solé, la Directiva 2008/98/CE fixa uns objectius que en el seu moment el Govern de la Generalitat va concretar amb el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2020 (PRECAT20). ‘Amb els actuals models de recollida difícilment s’assoleixen aquests objectius i els abocadors cada cop estan més plens i suposen un cost més elevat per al contribuent, de manera que cal anar cap a models que fomentin la prevenció, la reutilització i l’increment de la recollida selectiva per reduir al màxim la fracció de rebuig’.   El diputat d’Agramunt s’ha mostrat convençut de que ‘en el decurs de la xerrada, es debatran conceptes com la prenveció, la reutilització, el reciclatge, l'economia circular o la sostenibilitat que estan a l'ordre del dia i que són imprescindibles en l'estratègia per aconseguir l'èxit en el procés cap a la nova república’. ‘Cal destacar que, en comarques en les quals Esquerra Republicana de Catalunya ha estat cabdal en la presa de decisions, la gestió de residus ha estat resolta satisfactòriament, acomplint amb escreix els objectius fixats a nivell europeu’, ha reblat.