Federació de Lleida

Totes les notícies


El candidats d’ERC per Lleida manifesten la seva oposició a la MAT

Van visitar el castell de Mur i la col·legiata per comprovar l’impacte mediambiental negatiu que aquesta obra causaria al territori, i més tenint en compte la inversió que s’ha fet per recuperar aquests béns culturals, que suposen un atractiu turístic molt important i a més afavoreixen l’economia de la comarca. De fet, altres ajuntaments, grups i col·lectius del territori, ja han manifestat obertament aquesta oposició en diverses ocasions; tal com ha fet Esquerra des del començament.

Sopar amb tots els militants i simpatitzants de la Ribera del Sió

La vetllada tingué lloc a la Sala Social de l’Associació el Remei de Mafet i fou amenitzada musicalment per membres del grup Naraina de Tàrrega. La trobada també va voler ser el tret de sortida per a la preparació de les Eleccions Municipals, previstes per al proper mes de maig, en les quals el grup d’Esquerra ja fa uns mesos que hi està treballant.

Esquerra treballarà per la creació de l’Administració Tributaria de Catalunya per la propera legislatura

Maria Àngels Cabasés, candidata per Lleida al parlament de Catalunya i secretària de política econòmica del partit ha explicat avui, en la presentació del programa electoral de la formació que ha tingut lloc a Lleida, que una de les apostes fermes del partit per a la propera legislatura pel que fa a política econòmica, és la creació de l’Administració Tributària de Catalunya, que tindrà l’estructura i les competències suficients com per gestionar els tributs generats i recaptats a Catalunya . La formació pretén que aquesta ja comenci a operar a partir del 2013, data en que s’ha de renegociar el model de finançament i que aquesta disposi de total autonomia “poder sortir de la crisi vol dir caminar cap a la sobirania fiscal per tant no entenem d’altra que Catalunya pugui d’una vegada per totes gestionar tots els recursos que genera el seu territori”, explica la diputada. La diputada ha explicat que per sortir de la crisi econòmica, un dels eixos principals de campanya dels republicans, a Catalunya són necessàries reformes estructurals que s’han de dur a terme de l’estat espanyol, “ i aquestes, mentre no siguem independents, sempre seran insuficients per Catalunya, com ara la reforma laboral de la que estem molt decebuts; s’ha de reformar el sistema de finançament; és necessària també una reforma en l’educació i apostar més fermament per la Formació Professional; és imprescindible una reforma fiscal ja que tot el pes cau a les classes mitjanes i treballadores i sobretot invertir molt més en recerca i desenvolupament”, continua la diputada. Cabasés ha desglossat part de les propostes que formen part del programa electoral dels republicans, que segons la formació, ajudaran a la creació d’ocupació i a l’enfortiment de la competitivitat i la economia del país, “Impulsarem el paper de l’Institut Català de Finances com a institut de crèdit públic, augmentant la seva agilitat i incrementant les línies de suport al sector empresarial; donarem prioritat a la política de suport a la innovació a les empreses, incrementant les línies d’ajut a l’R+D+I, per aconseguir més creixement i ocupació i competitivitat de les nostres empreses; elaborarem la Llei de les hisendes locals catalanes, la qual establirà el principis del sistema tributari local amb l’objectiu de garantir la suficiència financera dels ens locals i millorarem la ocupabilitat amb polítiques de formació per la gent desocupada”, descriu la diputada.

Puigcercós: “el cas Millet només és comprensible quan algú ha permès la impunitat des del Govern”

Joan Puigcercós, president d’Esquerra i candidat a la Generalitat ha assegurat aquest matí, en les jornades agràries que la formació ha organitzat a Lleida, que les conseqüències del cas Millet són burocràtiques ja que la societat exigeix més control sobre l’administració, però que més control comporta burocràcia, que pot perjudicar a altres sectors com el sector primari, “avui s’ha fet públic que la connexió del Cas Millet amb CiU és evident, que el senyor Osàcar surt implicat a les llibretes de Millet i Montull, el jutge segueix sense fer-n’hi cas, cosa que és incomprensible i el senyor Mas hauria de donar explicacions, però a qui li complicarà la vida tot això? El cas Palau té conseqüències burocràtiques, perquè la societat exigeix més control, i al final resulta que en el cas de l’agricultura tenim enginyers agrònoms omplint papers tot el dia i obliguem a la pagesia a omplir formularis que no llegirà ningú a no ser que tinguem un altre cas Millet, que només és comprensible quan algú des del govern ha permès la impunitat, perquè no cal tanta burocràcia” , afirma Puigcercós. El president ha tornat a incidir avui amb la necessitat de crear un Departament Agroalimentari fort, que inclogui les competències que fan referència a la caça i pesca, activitats relacionades amb salut animal i vegetal, tot el que fa referència a aigües i urbanisme quan tingui implicació directa en l’àmbit rural, agrícola, ramader i forestal, “d’aquesta manera aconseguirem que l’agricultura formi part de l’estructura econòmica del país”. Puigcercós ha assegurat que el sector primari mai havia estat tant endeutat com ara i ha reforçat la necessitat d’encaixar l’activitat agroalimentària com a part imprescindible de l’estructura econòmica del país i prioritzar-la, “Sempre ha viscut al marge, ha menjat a part. Això és el primer canvi conceptual que s’ha de fer. De la mateixa manera que hi ha una prioritat pel govern en el sector de l’automoció, també l’hauria de tenir per l’agroalimentació, en canvi sempre l’ha tractat com un món apart”.

Esquerra presenta a Lleida la campanya Gent Valenta

Esquerra de Lleida ha presentat avui la campanya amb que la formació concorre a les eleccions al Parlament. La campanya 'Gent valenta' (www.gentvalenta.cat) recull els testimonis de gent anònima on exposen un tema social o sectorial i territorial en el que s’han vist involucrats i que han afrontat amb valentia. El secretari de comunicació d’Esquerra, Ignasi Llorente ha explicat que la formació s’ha decidit per aquest eslògan perquè encaixa amb els quatre eixos que formen el programa electoral dels republicans “En tots els eixos de la nostra campanya s’han de prendre mesures i accions valentes, n’hi ha en l’obra de govern, però també hem mostrat la nostra valentia en les mesures que hem pres contra la crisi econòmica, les mesures per lluitar contra la corrupció política i sobretot hem estat valents perquè gràcies a nosaltres hem posat el dret a decidir damunt de la taula de l’agenda política”, explica Llorente. El secretari de comunicació ha explicat que a partir del dilluns 18 d’octubre la campanya surt al carrer, i es desplegarà en diferents formats i suports, al web, en tanques publicitàries i en actes al territori, “durant les primeres setmanes de precampanya els protagonistes, seran aquestes persones anònimes que expliquen casos reals de la seva vida i que creiem era interessant de poder compartir i en la que molts ciutadans s’hi podrien identificar”. Durant els 15 dies de campanya abans de les eleccions els republicans ja mostraran les imatges amb els candidats. Llorente ha explicat que la campanya te tres elements que la fan innovadora i diferent. La primera idea és que serà una campanya territorialitzada, “en un moment en el que hi ha un allunyament de la població a la política, creiem interessant poder fer una campanya propera, que va de municipi per municipi, perquè molts reptes de la propera legislatura afecten directament el territori”, diu Llorente. El segon element és que també serà una campanya sectorialitzada ja que incideix en molts aspectes sectorials.

Les JERC situen l’emancipació juvenil i la independència de Catalunya en el centre del debat polític de cara al 28N

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de Ponent han desplegat una estelada gegant des de la Seu Vella de Lleida en motiu del dia de la Hispanidad , avui dimarts, 12 d’octubre de 2010. Amb aquesta acció, les JERC Ponent han volgut demostrar que els i les catalanes el 12 d’octubre no tenen res a celebrar i han desplegat l’estelada com a símbol de la llibertat de Catalunya. El portaveu de les JERC Lleida, Gabriel Ramon, ha reclamat el dret de Catalunya d’escollir els seus festius i ha proposat canviar la festivitats del 12 d’octubre per la del 23 d’abril, Sant Jordi. En el marc d’aquest acte, les JERC Ponent han presentat la seva candidata al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, que ha exposat els principals trets d’un programa de propostes fonamentat en la continuació de la feina desenvolupada fins ara des de la Secretaria de Joventut, i que es divideix en propostes relacionades amb la participació, tant del país com del jovent, i amb l’emancipació dels i les joves catalans. Segons Vilalta, “durant els últims anys, les JERC hem situat el terme d’emancipació al centre del debat de les polítiques públiques juvenils, quan abans només es relacionava joves amb oci i lleure”. Per això tenim clar que cal continuar centrant les idees en el desenvolupament de l’emancipació i la independència del nostre país. La candidata ha explicat:“les JERC som independentistes però omplim la independència de continguts, ja que volem un país equilibrat i sostenible; un estat amb una educació catalana, un país cohesionat i vertebrat on els i les joves de Lleida i l’Alt Pirineu tinguem les mateixes oportunitats que la resta de territoris”.

Esquerra es reuneix amb la Plataforma Salvem l’Horta de Lleida per actualitzar-los sobre la situació actual en que es troba el projecte i tranquil•litzar-los pel que fa a la seva execució

Carmel Mòdol, diputat i candidat per Lleida d’Esquerra al Parlament, acompanyat per Montse Bergés, candidata d’Esquerra a la Paeria, s’han reunit avui amb la Plataforma Salvem l’Horta de Lleida per analitzar la situació per la que passa el projecte de connexió de la Variant Sud amb la Variant Nord. Els republicans han tranquil•litzat als membres de la plataforma i els hi han explicat que en base les converses mantingudes diverses vegades amb la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques com amb el propi ajuntament de Lleida i el seu Paer en cap, hi ha un clima institucional correcte per tal de que la decisió final que s’hagi de prendre vers la connexió d’ambdues infraestructures, sigui una decisió d’ampli consens i que tindrà molt en compte l’estudi que els experts van elaborar al seu dia, de comú acord amb les diverses parts, “en aquest sentit vull expressar la nostra confiança i seguretat de que sobre aquesta qüestió no es prendrà una decisió precipitada i pensem que aquí no hi haurà aixecades de camisa degut a les bones converses que hem tingut i el bon clima institucional. S’han fet molts passos perquè això fos així i per intentar evitar que l’acord sobre el traçat definitiu d’aquesta infraestructura no signifiqui una nova i estèril confrontació dins de l’àmbit polític i social de capital del Segrià”, explica Carmel Mòdol. En aquest sentit Mòdol ha assenyalat que degut a l’escassesa de recursos públics per tirar endavant obres públiques i infraestructures, la informació que els republicans tenien és que a dia d’avui la Variant Sud, no és encara una exigència del Govern per la seva afluència de tràfic i per tant no forma part de les prioritats més immediates de la Generalitat, “sí que és vol executar, i així es farà però quan les disponibilitats pressupostaries ho facin viable”, explica el diputat. Per la seva part, Montse Bergés ha assegurat als membres de la plataforma que tot i que totes les parts implicades en el projecte comparteixen els principis de que l’obra s’ha d’executar, també saben que la seva execució ha de ser amb el menor impacte possible pel territori “des del grup municipal d’Esquerra treballarem per buscar el màxim consens entre totes les parts implicades del projecte i ens comprometem treballar per tal que la seva execució comporti una afecció mínima, la mínima imprescindible sobre el conjunt de

Esquerra recolza les organitzacions agràries en la seva demanda de depurar responsabilitats després de l'afer de suposat dopatge amb Clembuterol d'Alberto Contador

Carmel Mòdol, diputat i candidat de per Lleida d'Esquerra al Parlament ha expressat avui el suport del seu partit a les organitzacions agràries en la seva demanda de depurar responsabilitats després que Alberto Contador culpés del seu positiu de dopatge amb Clembuterol a una ingesta de carn de vedella. Mòdol recorda que aquesta substància està prohibida a Espanya des de l'any 2004 i per tant el seu ús és il•legal. El diputat reclama a l'administració que aclareixi el succeït el més aviat possible ja que disposa de les eines per fer-ho "en altres ocasions ja s'havien donat casos d'informacions poc acurades sobre aspectes relacionats amb l'alimentació que han causat un autèntic daltabaix en la comercialització de productes alimentaris", explica el diputat. Mòdol ha apuntat que si es confirma la hipòtesi de Contador, hauria de recaure tot el pes de la llei sobre els infractors que hagin empleat el producte i en el cas de que la carn fos importada, l'estat està obligat a conèixer i informar de la seva procedència, "Si finalment no es verifica la hipòtesi,i el positiu de Contador es deu a altres raons, aquest haurà de demanar disculpes per totes les molèsties ocasionades", finalitza el diputat.

Esquerra posa com a condició per formar govern la creació, l’enfortiment i la consolidació d’un gran Departament Agroalimentari

Joan Puigcercós, president d’Esquerra i candidat a la Generalitat ha afirmat avui, a la 56a Fira de Sant Miquel de Lleida, que una altra de les condicions per formar govern amb Esquerra serà la creació d’un gran departament agroalimentari. Segons el republicà, aquest ha d’incorporar totes les competències que fan referència caça i pesca, activitats relacionades amb salut animal i vegetal, tot el que fa referència a aigües i urbanisme que tingui implicació directa en l’àmbit rural, agrícola, ramader i forestal. Amb la creació d’aquest nou organisme els independentistes pretenen agilitzar, donar força i riquesa al sector agroalimentari del país, “Catalunya serà potent econòmicament si té un sector agroalimentari competent, i la fira d’avui és un bon lloc per explicar que el nostre compromís és la creació, l’enfortiment i la consolidació d’aquest gran departament i poder tenir així preus justos, més força per controlar la competència irregular i massiva que ens ve de l’exterior i en general més capacitat política per tal de prendre decisions sense necessitat de que les seves activitats es vegin afectades o compartides amb altres departaments”, explica el líder republicà. Puigcercós també ha fet referència a les declaracions de Felip Puig, secretari general de Convergència, sobre l’aeroport Lleida – Alguaire. El candidat a la generalitat ha defensat la inversió feta al aeroport perquè “ equilibra i vertebra el territori i perquè permet desenvolupar i donar contingut i igualtat a les comarques de Lleida, ja que està dissenyat per donar noves oportunitats”. El president d’Esquerra també ha volgut donar suport a la Conselleria de Cultura i a la Diputació de Lleida en la seva lluita per mantenir l’art sacre de la Franja a Lleida, “i no ens val que Duran Lleida digui que quan governi CiU tornaran l’art cap a Aragó. Tan l’exemple de l’aeroport com el de l’art sacre són dos exemples que evidencien la creença de CiU en que hi ha catalans de primera i catalans de segona.