Federació de Lleida

Totes les notícies


Puigcercós recolza les aspiracions de la UdL

El candidat a la presidència de la Generalitat i president d’ERC, Joan Puigcercós, acompanyat dels diputats lleidatans Carmel Mòdol i Ma Àngels Cabasés, va mantenir una reunió de treball el divendres amb el rector de la UdL, Joan Viñas. En la reunió, Puigcercós va manifestar al rector tot el suport a les línies de treball endegades per l’equip rectoral de la Universitat i el Consell Social amb l’objectiu d’assegurar el futur de la Universitat, tantpel que fa al número d’alumnes com pel que fa a l’orientació estratègica que, en el camp agroalimentari, la UdL vol liderar. En aquest sentit, Puigcercós va valorar molt positivament les iniciatives i objectius de les que el rector el va informar i va assegurar la seva implicació personal en el recolzament a les gestions que s’han de dur a terme durant aquest any, aspecte sobre el que va manifestar el seu coneixement per la informació rebuda per part del diputat Mòdol, que també és membre del Consell Social.

Esquerra va avui al cinema per defensar el dret a poder veure pel•lícules en català i solidaritzar-se amb les sales que no han tancat

Una representació d’ERC a Lleida ha assistit aquesta tarda a una sessió de cinema al complex Funàtic en defensa de la nova Lleida de Cinema en català i solidaritzar-se amb una de les sales de Lleida que no han secundat a la vaga. El president de la Federació d’ERC a Lleida, Àngel Vidal ha afirmat que es tracta d’un acte simbòlic per “donar suport a la Llei del cinema que ha fet el departament de Cultura, una llei que aposta per la versió original i defensa l'obra dels artistes, però que també diu que si s'ha de doblar, en més en català, la nostra llengua”. “Venim a defensar el dret que tenim els catalans, els catalanoparlants i totes les persones residents a Catalunya, de poder veure cinema en la nostra llengua”. Vidal, acompanyat dels regidors d’ERC a la Paeria, Montse Bergés i Francesc Mitjans; del senador d’ERC Josep Maria Esquerda; i d’altres militants i simpatitzants ha assistit a la projecció d’una de les pel•lícules-documental que es projecten en aquesta sala i que ha estat produïda a Catalunya: “Garbo, el espía”. “Precisament, avui a la ciutat de Lleida no hi ha programada cap pel•lícula en català, la qual cosa esperem que canviï amb l’aplicació de la nova Llei. Esquerra de Lleida ens solidaritzem i aplaudim cinemes com aquest, que avui segueix oferint aquest servei d’oci a tots els lleidatans i lleidatanes”, ha afirmat Vidal. TARREGA TAMBÉ ES MOVILITZA ESQUERRA ANIMA LES TARGARINES I ELS TARGARINS A ANAR AL CINE AQUEST DILLUNS EN DEFENSA DEL CATALÀ El cine Majestic de Tàrrega no se sumarà al boicot dels empresaris al cinema en català Esquerra anima les targarines i els targarins a anar al cine aquest dilluns en defensa del català Aquest dilluns 1 de febrer, només els cinemes que defensen el català estarán oberts ja que la resta s’han sumat a un boicot contra la normalització del català a les sales de cine. És per aquest motiu que Esquerra anima les targarines i targarins a anar al cine Majestic de Tàrrega aquest dilluns a les 22:00 a veure la pel·lícula “Sherlock Holmes”, per garantir el futur de la nostra llengua, perquè la llei del cinema segueixi endavant, perquè ben aviat trobar pel·lícules en la nostra llengua al cinema sigui un acte de normalitat.

Puigcercós: “El govern treballarà fins al darrer dia i fins l’últim minut”

Joan Puigcercós, president d’ERC i candidat al govern de la Generalitat ha afirmat que “el govern governarà fins al darrer minut i fins al darrer dia”, contestant a les declaracions d’altres partits que consideren que la legislatura s’ha acabat. El president ha afirmat que aquest any electoral, el govern ha de treballar més encara per aprovar les lleis que en aquest moment estan damunt de la taula, com s’està fent amb la Llei de Vegueries i la reforma de l’Impost de Successions i Donacions. Pel que fa a aquest últim, Puigcercós s’ha felicitat per l’esforç d’ERC de rebaixar l’impost, i per la quantitat d’elements nous que aquesta reforma comporta en diferents sectors, com és en el sector empresarial, en la millora en el sector agrari i per les seves desgravacions per als joves emprenedors, qui també es beneficiaran de la rebaixa de l’impost, “per tant des del parlament treballarem perquè aquesta llei quedi resolta en aquesta legislatura, tal com ERC es va comprometre, perquè millorarà la situació de molta gent i per tant aquests mesos que queden el son de molta intensitat, perquè haurem d’accelerar el procés de tràmit parlamentari per poder-ho aprovar el més aviat possible”, explica el president d’ERC. Puigcercós ha fet aquestes declaracions aquest matí a l’aeroport Lleida- Alguaire, acompanyat de Miquel Pueyo, Delegat del Govern a Lleida, Oriol Balaguer, Director General de Ports, Aeroports i Costes, i els diputats Carmel Mòdol i Miquel Àngel Estradé. Pel que fa al Aeroport, el líder republicà ha dit que tant pel territori com per les comarques de Lleida significa “un salt qualitatiu, que equilibra el país però sobretot ofereix competitivitat, fent del equilibri territorial una realitat”. Puigcercós considera que L’aeroport Lleida – Alguaire és un element de dinamització per Catalunya, ja que ofereix moltes possibilitats, combinació turística, combinació de serveis, converteix la ciutat de Lleida en un punt de convencions i fires, “i no només això, a mi en fa l’efecte de que quan ho fa el govern de Catalunya és fa millor, i aquest aeroport s’ha fet amb uns pressupostos bastant escassos, i això ens ha de fer pensar que quan Catalunya governa, planifica, gestiona i dissenya, doncs ho fa molt millor que l’estat que és el que té major pressupostos”, explica Puigcercós.

Esquerra presenta a Lleida la campanya “Puigcercós 2010: Catalunya Decideix”

Esquerra ha presentat avui a Lleida la precampanya 'Puigcercós 2010, Catalunya decideix' que consultarà de forma directa 140.000 persones, a través d'una macroconsulta, quines han de ser les condicions indispensables a l'hora de negociar futurs acords de govern. La presentació, que ha tingut lloc avui a la seu d’Esquerra de Lleida, ha estat duta a terme per Àngel Vidal, president d’Esquerra de la federació, Eduard López, Vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral i Xavier Vendrell, Cap de Campanya i Diputat d’ERC. Àngel Vidal ha explicat que “el compromís bàsic d’Esquerra és escoltar a la nostra societat, saber i conèixer de primera mà el que el nostre país necessita”. El president considera que la millor manera de saber-ho és consultant al poble i obrint un procés participatiu, “un procés que farem organitzadament, amb precisió, amb ordre, un per un, porta a porta, persona a persona; sumant tantes voluntats com sigui possible”, explica el president. Vidal també ha recordat que tal i com ja va dir Puigcercós la setmana passada, “el dret a decidir serà una condició indispensable per qui vulgui governar amb Esquerra”, “en la propera legislatura tenim una cita amb la democràcia, i és que Catalunya finalment ha de ser consultada sobre quin vol que sigui el seu futur”, explica el president de Lleida. Xavier Vendrell, cap de Campanya i diputat d’ERC al Parlament ha explicat que per dur a terme “Puigcercós 2010: Catalunya Decideix”, s’han triat 700 quadres territorials del partit que actuaran com a compromissaris del presidenciable d'Esquerra, Joan Puigcercós, i se’ls hi ha lliurat la documentació de la campanya, on estan recollides les propostes que es sotmeten a consulta. Aquests 700 quadres territorials seran els encarregats d'interactuar amb militants, simpatitzants i votants. “Així, cadascun d'ells contactarà amb deu militants fent arribar d'aquesta manera les preguntes a 7.000 persones, que alhora, cadascuna d'elles, contactaran amb 20 persones més, estenent així la consulta a un total de 140.

ESQUERRA EXPULSA AL REGIDOR TRÀNSFUGA DE BALAGUER

La direcció d’Esquerra de Lleida ha decidit d’expulsar del partit a Josep Maria Escoda, regidor d’ERC a Balaguer, després que aquest hagués contradit la voluntat de la secció local i hagués decidit individualment entrar a formar part del govern de l’ajuntament de Balaguer, sense el consentiment previ del seu partit. Així ho ha confirmat el president d’Esquerra a Lleida, Àngel Vidal, després de la reunió que ha tingut lloc aquest vespre a la seu del partit. La decisió d’expulsió ha estat acordada per la secció local, la comarcal de la Noguera i referendada per la Regional; abans però de fer-se efectiva, l’expulsió haurà de ser ratificada per la direcció nacional del partit. Segons Vidal, la regional de Lleida ha pres aquesta determinació “arrel de les greus deslleialtats per part del regidor Josep Maria Escoda, que han causat la pèrdua de confiança política per part de la secció local de Balaguer i de l’executiva regional”, explica Vidal.

Cabasés: “demà s’aprova un decret que blinda el model català de comerç”

Maria Àngels Cabasés, diputada d’Esquerra, ha afirmat avui l’aprovació d’un decret llei per blindar l’aplicació de la directiva Bolkenstein al nou model de comerç català. La diputada ha fet aquestes declaracions en la tradicional torronada amb els periodistes que ha celebrat el partit aquesta tarda a Lleida. La diputada a recordat que ERC aposta per “un model cohesionat i amb equilibri territorial”, i que amb aquest decret els establiments de més de 1300 m2 “s’han de construïr en una trama urbana consolidada i necessitaran una llicencia comercial per part de la Direcció General de Comerç”. Pel que fa a l’impost de successions, la diputada ha recordat que és gràcies a ERC i al seu president, Joan Puigcercós, que s’ha dut a terme aquesta reforma en la que el “94 per cent dels ciutadans que tinguin que liquidar l’impost ho facin en quota 0” i ha recordat a aquells partits que volen suprimir l’impost “que pensin que estan treballant pel 6 per cent de les grans fortunes de Catalunya”. Cabasés també ha apuntat que és gràcies a que ERC és al Govern que s’ha aconseguit un nou model de finançament “on ERC va ser decisiva i on el Ple del Parlament la setmana passada va aprovar crèdit extraordinari en que s’incorpora en aquests pressupostos del 2009, 2000 milions d’euros i per al 2010, 2600 milions més”. Per la seva banda, Àngel Vidal, president d’ERC Lleida a recordat que gràcies a ERC, la Llei Vegueries entrarà a principis d’any al parlament, i ha lamentat que “partits que al seu moment van votar sí a l’estatut ara es mantinguin en contra de les vegueries”, i ha reivindicat la postura ferma d’ERC en l’establiment de vuit vegueries “perquè amb aquesta reforma aproparem la política i els seus serveis als ciutadans”. Montse Bergés, portaveu d’ERC a la Paeria també ha recordat a Ros que tot i que hi ha moltes coses pendents encara de fer a Lleida com el Mercat del Pla i el Museu Morera en les que no s’avança, “Ros és preocupa per les grans obres, però deixa de banda les petites, que son les que realment preocupen als ciutadans”.

Esquerra celebra els resultats de les consultes sobre la independència que han tingut lloc a Lleida

En vista d’aquests resultats, Vidal assegura que “l’independentisme avança, i que els referèndums d’ahir són un exercici de democràcia i civisme, demostrant que el dret a decidir és un dret democràtic’. El president de Lleida també ha explicat que ‘des del partit estem especialment satisfets perquè en els municipis on Esquerra està a Govern, la participació ha estat força alta per tant amb Esquerra als ajuntaments aconseguirem majors cotes de consciència nacional’, i ha recordat que la participació és comparable i fins i tot superior a altres convocatòries vinculants com les passades eleccions europees o la de l'Estatut. Finalment, Àngel Vidal ha encoratjat els municipis que han de celebrar consultes el proper 28 de febrer i 25 d'abril a ‘treballar conjuntament amb les entitats i la ciutadania per tal que les següents consultes siguin més exitoses encara”.

Ridao: “Els referèndums d’avui són un gest de desafiament a l’aparell de l’Estat Espanyol”

Joan Ridao, secretari general d’ERC, ha demanat avui a tots els ciutadans dels pobles on es celebra referèndum, que vagin a les urnes per reivindicar el dret a decidir com un principi democràtic i així “poder llençar un senyal de respecte a la voluntat popular expressada pel poble de Catalunya a les urnes”. Ridao considera que els referèndums d’avui són un “desafiament democràtic a l’aparell de l’estat” i ha recordat que a l’estat espanyol hi ha molta gent que “amb la constitució a la mà persegueix als independentistes com si la independència de Catalunya fos una qüestió d’ordre públic, on hi volen aplicar el codi penal” per això espera que hi hagi una alta participació perquè “tot i que hi hagi gent en contra de la independència, no n’hi ha en contra de les urnes i de la democràcia”. Ridao ha fet aquestes declaracions avui a les Borges Blanques, on juntament amb Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida i Jaume Gilabert, president de la Diputació, han acompanyat a l’alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé a oficialitzar el seu vot. El secretari general d’Esquerra també ha recordat que en aquests moments l’estatut “està assegut a la banqueta dels acusats del tribunal constitucional” on la futura sentència vindrà a dir que “en el marge de la constitució no caben els temes de gestió del poble de Catalunya”, per tant ha reiterat la importància del dia d’avui i les futures consultes pel poble de Catalunya perquè “lògicament els catalans tenim dret a decidir el nostre futur en pau i llibertat”. Pel que fa al paper d’Esquerra en l’organització dels referèndums, Joan Ridao ha explicat que darrera d’aquesta iniciativa hi ha les entitats civils, però que ERC no només s’hi ha implicat, “també hi ha donat un impuls decisiu, logístic i econòmic a diferència de l’ambigüitat que li han donat altres partits”, i ha recordat el compromís de situar en el nord de l’acció política d’ERC el dret a decidir, com un element fonamental per la propera legislatura, “que lògicament és compatible amb el fet de ser present a les institucions, perquè des del govern de la generalitat, podem anar construint les estructures d’estat i per tant, crear unes condicions objectives pel pròxim desafiament a l’estat, amb les millors condicions, i l’exercici del dret a decidir”, i ha manifestat que tot i que les consultes d’avui no siguin vinculants, són molt importat políticament, per tant és un salt endavant per a que ho puguin esdevenir properament.

Esquerra de Lleida demana el SÍ als 48.000 votants de la plana que poden participar als referèndums de diumenge

Per la seva part, Miquel Àngel Estradé qui també és alcalde a les Borges Blanques, on també es realitza la consulta aquest diumenge, ha destacat que els electes d’ERC han tingut també un paper fonamental “perquè un projecte com aquest requereix d’una transversalitat ideològica i partidista, i ERC porta l’independentisme a l’Adn”. Estradé ha assegurat que aquest diumenge els més de 200 alcaldes i 1800 regidors d’ERC de tot el país, treballaran per a que el dia “sigui una jornada festiva i cívica, per a que tots els ciutadans puguin expressar-se sense coaxions”. Estradé diu que tots aquests alcaldes i regidors d’ERC han treballat al costat de les entitats organitzadores per proporcionar-los-hi “tots els mitjans i facilitats per a que puguin organitzar la consulta amb totes les garanties, i per a que disposin de mitjans i logística suficient per a que el diumenge sigui tot un èxit”, també ha assegurat que la feina dels càrrecs electes de cada poble és la de “vetllar per l’ordre públic i preservar la bona convivència”. Carmel Mòdol ha explicat que aquests referèndums són l’inici d’una campanya en la que ERC buscarà suport arreu del territori per a que Catalunya esdevingui un estat independent dins la Unió Europea en el futur més immediat possible i per tant ERC explicarà arreu tots els àmbits positius que això comporta per Catalunya, “no sols cultural i nacionalment, també donant arguments econòmics i de benestar per la ciutadania, que la gent vegi per ells mateixos els beneficis que obtindrien amb la independència”. Mòdol assegura que “Espanya moltes vegades contraposa la democràcia amb la legalitat” i afirma que ERC continua treballant per ampliar les bases d’aquesta democràcia amb la Llei de Consultes Populars, amb la que els independentistes busquen ampliar a Catalunya les bases de participació democràtica i “ens servirà per portar l’expressió política de l’independentisme a fer consultes més vinculants”, diu el diputat.