Federació de Lleida

Totes les notícies


Joan Santacana

Coneix a Joan Santacana - Cervera

Vaig néixer a Cervera, l’any 1959. Estic casat i sóc pare d’una filla i dos fills. Sóc Graduat Social , llicenciat en Ciències del Treball i llicenciat en Dret. Actualment treballo de Director Territorial a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Sóc regidor de la Paeria de Cervera per Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal. Sóc soci d’Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Centre Excursionista de la Segarra, Sóc militant d’Esquerra Republicana de Catalunya. Vaig ser cap de l’Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines de Cervera des de l’any 1975 fins l’any 1984. Vull ser Paer en Cap de Cervera.   Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal d’Esquerra al teu municipi? Estar al davant d’un equip de dones i homes que busquen el millor per a la seva ciutat és una de les més grans responsabilitats que pot tenir una persona. Comporta, d’entrada, un agraïment per la confiança dipositada i, a la vegada, una exigència personal de fer tot el possible per ser mereixedor d’aquesta confiança. Afronto el repte des de la perspectiva de ser aquell membre de l’equip que té com a fita principal saber coordinar les actituds i aptituds del conjunt i, també, gestionar les accions que cal emprendre per assolir els objectius no només de la candidatura, sinó de tota la ciutadania. La persona cap de llista no ha de ser la que marqui el camí, sinó la que ha de fer el possible per a què el camí que s’emprèn sigui aquell que condueixi allà on la voluntat de tots ens vulgui portar i, també, que la que lideri les accions que ajudin a superar els obstacles que es trobin durant la ruta.   Quins valors creus que ha de transmetre la candidatura d’Esquerra?  Proximitat, escolta, obertura de mires, diàleg, equitat, justícia, claredat, comunicació, transmetre, assertivitat, empatia, saber explicar, convèncer o ser convençut enlloc de guanyar o perdre.

Òscar Martínez

Coneix a Òscar Martínez - Ciutadilla

Nom i cognoms:ÒSCAR MARTÍNEZ I AGUSTÍ Municipi: CIUTADILLA Tinc 43 anys, estic casat i sóc pare d’una nena de 6 anys i d’un nen de 2 anys i mig. He cursat un Mòdul Formatiu en Gestió i Administració de PYMES i Cicle Formatiu en Màrqueting i Comunicació Audiovisual. Treballo de director a la delegació de la província de Tarragona d’una empresa d’elevació i faig d’Assessor en implantació de nous productes, en estratègia de creixement i expansió territorial. Sóc alcalde de Ciutadilla des del 2007 i entre els anys 2013 i 2018 vaig ser president comarcal d’ERC a l’Urgell. També vaig ser conseller comarcal entre el 2011 i el 2015, conseller nacional d’ERC per l’Urgell entre el 2011 i el 2018, membre del Consell Assessor Municipalista entre el 2011 i el 2018 i secretari d’organització de l’Executiu Regional de Lleida entre el 2011 i el 2013, entre d’altres.   Co​​​​m afrontes el repte d’encapçalar la candidatura a l'ajuntament del teu municipi? Des de molt jove he tingut unes conviccions i una ideologia política que jo definiria com a Republicanisme Rural. Des de que tinc memòria he col·laborat i treballat al poble i fora per defensar aquestes conviccions i exigir que es deixi de discriminar aquests petits municipis. Ara, després de tres legislatures, amb el bagatge i l’experiència acumulats i amb un equip de gent molt ben preparat, crec que puc aportar encara molt més al poble per continuar posant-lo en valor i ajudar a que definitivament hi hagi polítiques d’equilibri territorial que facin atractiu viure en pobles com Ciutadilla.   Quins valors creus que ha de transmetre la teva candidatura? Crec en la Catalunya rural i en la necessitat de preservar i fer sostenibles els pobles com el meu. Som imprescindibles per mantenir el territori i el paisatge en bon estat i ordenats, i a l’hora els municipis petits com Ciutadilla són molt necessaris per preservar les arrels, la cultura, la història i la essència del país en aquests temps tant accelerats i canviants que vivim.

Josep Maria Castella

Coneix a Josep Maria Castella - Torrefeta i Florejacs

Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal d’Esquerra al teu municipi? Amb molta il·lusió, ànims i entusiasme per poder contribuir a millorar tots els nostres pobles i amb molt suport de les persones del Municipi. Quins valors creus que ha de transmetre la candidatura d’Esquerra? Honestedat i transparència. Sempre estant al costat de la gent, escoltant i obert al diàleg. Quins eixos programàtics seran la base de la candidatura republicana al teu municipi? L’entorn rural, gent gran , joves, millorar les comunicacions i la integracio dels nouvinguts.   Quins són els grans temes de ciutat que s’han de resoldre de forma prioritària?             Camins, promocionar habitatges desocupats, mobilitat de la gent gran, ja que som 12 pobles i diverses masies en el nostre municipi. Incorporar les noves tecnologies per facilitar la comunicació (fibra, internet,...) Quin és el futur que imagines pel teu municipi? Que el jovent no marxi dels nostres pobles i poder fixar una població estable. Conservar l’entorn rural tant important per nosaltres. I que tothom s’hi trobi a gust.    

Santi Pelegrí

Coneix a Santi Pelegrí - Alcarràs

Nom i cognoms: Santi Pelegrí i Cortijo Municipi: ALCARRÀS Tinc 38 anys, estic casat amb la Laura i el nostre fill és l’Olau. Sóc Enginyer Tècnic Forestal i professionalment em dedico al món del tractament d’aigües residuals. El meu temps lliure, del que en disposo molt poc, m’agrada dedicar-lo a la meva família i a les meves aficions: l’esport, la lectura, la muntanya i la natura. Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal d’Esquerra al teu municipi? El repte d’encapçalar la llista és un repte que m’esperona i l’afronto amb molta il·lusió i al mateix temps amb molt de respecte. Quins valors creus que ha de transmetre la candidatura d’Esquerra? Els valors que transmetrà la candidatura seran: proximitat, compromís, coherència i molta il·lusió per continuar treballant per Alcarràs.   Quins eixos programàtics seran la base de la candidatura republicana al teu municipi? El principals eixos programàtics seran la innovació econòmica, la cohesió social i la sostenibilitat territorial i ambiental.   Quins són els grans temes de ciutat que s’han de reforçar de forma prioritària? El primer que farem, si entrem govern serà reunir-nos amb: Territori: per trobar sinergies i treballar plegats en la dinamització dels nostres polígons industrials i millora de les nostres xarxes de comunicació viària. Habitatge: per treballar en la creació d’una Oficina d’Habitatge que promogui oferta d’habitatge social a partir dels edificis que actualment es troben en desús. Benestar: per compartir eines i continuar treballant, de forma intensa i transversal en tots els àmbits de la comunitat municipal, la igualtat i la cohesió social. Agricultura: per continuar treballant en la innovació del sector primari a partir de les necessitats que aquest generi.  Quin és el futur que imagines pel teu municipi? Alcarràs ha d’esdevenir amb la capitalitat del Baix Segrià.  

Jordi Figuerol

Coneix a Jordi Figuerol - Vilanova de Segrià

Nom i cognoms: Jordi Figuerol i Sarmiento Municipi: Vilanova de Segrià   Hem dic Jordi Figuerol i Sarmiento , tinc 43 anys , casat i de professió pagès. Actualment sóc president de la Cooperativa Fruitera (Cofruse) i regidor de l’ajuntament de Vilanova  de Segrià.  Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal d’Esquerra al teu municipi?  Amb molta il·lusió, compromís amb el canvi que és mereix Vilanova i amb moltes ganes de treballar per a fer-ho possible. Quins valors creus que ha de transmetre la candidatura d’Esquerra? Hem de defensar la igualtat , la millora de la convivència i promoure valors comunitaris.   Quins eixos programàtics seran la base de la candidatura republicana al teu municipi?  Ens comprometem a treballar per fer un Ajuntament més sostenible. Volem que els veïns i veïnes de Vilanova s’impliquin en la gestió del ajuntament,  per això crearem  una partida per a pressupostos participatius i que decideixi el poble en què vol gastar aquests diners mitjançat una votació. Recuperarem tradicions i espais d’interès del poble. Oferirem serveis públics  de qualitat adaptats a totes les edats . Vetllarem per frenar la degradació del paisatge i l’abandonament de camps de cultiu.   Quins són els grans temes de ciutat que s’han de resoldre de forma prioritària?  Hem de treballar perquè la gent gran i el joves vulguin i es puguin quedar a Vilanova

Jordi Verdú

Coneix a Jordi Verdú - Corbins

Nom i cognoms: Jordi Verdú Paijà Municipi: Corbins Sóc una persona jove, tinc 31 anys, però amb experiència dels darrers 8 anys al govern de l’Ajuntament de Corbins com a regidor. Durant aquest temps he aprofitat per formar-me en el sector de l’administració i el lideratge, ja que els meus coneixements fins al moment eren en temes educatius, com a mestre d’educació primària i àmbits també socioculturals. M’he format a la Universitat Autònoma de Barcelona amb un Postgrau de Lideratge i de Governança Local i posteriorment amb un Màster de Govern Local també a la UAB.   Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal d’Esquerra al teu municipi? Estic il·lusionat en fer aquest pas endavant per posar-me al capdavant de la llista de Corbins Actiu, però obviament no ho faria sense el suport i ganes que els meus companys tenen i la seva confiança que dipositen en mi. A més, hem fet una aposta important aconseguint un molt bon equip després del canvi de candidat d’aquestes dues últimes eleccions. Molta gent nova, vinculada al món associatiu de diferents vessants i edats, passant per vessants juvenils, de la figura de la dona, culturals, de la gent gran etc. Gent emprenedora i vinculada també al món de l’empresa i del món pagès de la localitat. Sense oblidar els actuals regidors que ens continuaran acompanyant, fent suport i guiant cap a la millor direcció. Gràcies a la seva experiència, coneixement i estima que tenen cap al poble, que no volen deixar i que faran els fonaments d’aquesta nova llista electoral que engeguem. Tenir aquest gran equip, encara fa sentir-te més recolzat i amb confiança de capitalitzar aquest projecte, que en cap moment seria possible si no vegués en els ulls i les paraules aquestes ganes, força i il·lusió per ser peça clau en aquest equip. A més d’il·lusió, ens considerem forts i convençuts que la línia que portem és la que el poble necessita i que aquest temps li ha anat bé per sortir de la greu situació econòmica amb la que ens vam trobar.

Eduard Oró

Coneix a Eduard Oró - Sudanell

Nom i cognoms: Eduard Oró Prim Municipi: Sudanell   L’Eduard, nascut a Sudanell l’any 1985 (actualment té 33 anys), és una persona activa, compromesa i amb una gran motivació per reptes personals i professionals.   El candidat té una sòlida formació acadèmica en diferents universitats catalanes: (i) enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, (ii) doctorat en energia per la Universitat de Lleida, i (iii) MBA per la Rovira i Virgili de Tarragona.   Des de l’any 2009, ha estat treballant en el món de la recerca, en particular, en eficiència energètica i energies renovables, tant a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) com a la Universitat de Lleida. Actualment, treballa de professor interí a cicles formatius d’automoció a l’IES La Segarra (Cervera) i ho compatibilitza amb docència a la Universitat de Lleida com a professor associat, alhora, que exerceix l’exercici lliure de la seva professió (enginyer industrial) focalitzat en el disseny i legalització d’instal·lacions d’energies renovables.   Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal d’Esquerra al teu municipi? És un repte molt important a nivell personal, però també col·lectiu. No visualitzo donar aquest pas sense el compromís actiu i latent de l’equip que estem formant. Ja fa temps que tenia ganes i la intenció de donar aquest pas, per tal d’aportar el meu gra de sorra a Sudanell. Parlant-ho amb companys, vam veure que molts teníem un punt de connexió: tothom volia aportar en positiu per millorar el present i el futur de Sudanell. I, d’aquest factor comú, va néixer la candidatura que ara estem treballant.   Des de sempre que m’ha agradat la política i, en els darrers anys, aquesta inquietud ha augmentat de manera exponencial. No obstant, no visualitzem formar una candidatura política, sinó una candidatura de poble, una agrupació municipal que permeti canalitzar la veu dels veïns i poder materialitzar nous projectes i millores per a Sudanell.

Òscar Amenós

Coneix a Òscar Amenós - Tàrrega

Nom i cognoms: Òscar Amenós Borreguero Municipi: Tàrrega   Sóc l'Òscar Amenós, targarí i republicà, casat i pare de dues filles. Tot i tenir formació en peritació immobiliària, he dedicat la meva vida professional al mercat de l'agroalimentació i, des de fa 12 anys, a la gestió de residus, depuració d'aigües i assessorament medi ambiental. Des de ben jove, he intentat aportar el meu granet de sorra a la millora d'aquesta ciutat ja sigui a través de l'AMPA de l'escola, Consell escolar, Junta de districte i també fent formació a infants i joves en esports com l'atletisme o el futbol sala. He decidit fer el pas endavant per a poder donar un nou impuls al present i  futur de Tàrrega, aportant, a part de la meva experiència en l'empresa privada, il•lusió, treball, esforç i dedicació perquè la ciutadania de Tàrrega pugui veure en els nostre projecte un canvi i una millora en les polítiques municipals   Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal d’Esquerra al teu municipi?  Com un repte, conjuntament amb l’equip, per fer de Tàrrega un altre cop una ciutat il·lusionadora, amb projectes de futur que la facin créixer a nivell empresarial i humà que la facin ser la segona ciutat de ponent, de nou alhora, compromesa amb el procés que està vivint el país de construir la República Catalana. Per a un republicà, la política és un servei a la comunitat i basarem la nostra acció política en escoltar i atendre a les persones  i al gruix  d’entitats que la dinamitzen social i culturalment.    Quins valors creus que ha de transmetre la candidatura d’Esquerra?  Els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat han de moure la nostra acció al capdavant del govern municipal. La ciutadania ha de ser lliure per poder-se desenvolupar personal i socialment; hem de possibilitar el just repartiment de la riquesa i els recursos de l’administració local per garantir la igualtat d’oportunitats i també cercar nous ajuts a les administracions supramunicipals i tot això ho hem de fer en un marc de convivència que preservi les tradicions i costums targarines, al mateix temps que sàpiga acollir les de les persones nouvingudes.

Gemma Massana

Coneix a Gemma Massana - Alguaire

Nom i cognoms:  GEMMA MASSANA COSIALLS     Municipi:  ALGUAIRE   46 anys. Diplomada en Ciències Empresarials. Post grau en Especialització Tributària. Tècnica Superior en Prevenció de Riscos Laborals. Cap d’administració d’una empresa agroalimentària. Apassionada de la cultura popular, ballo sardanes, toco la gralla, sóc d’una batuka i faig teatre. Sòcia de la Plataforma per la Llengua i de l’Assemblea Nacional Catalana. Regidora de l’Ajuntament d’Alguaire. Em considero una dona compromesa i persistent, amb una gran capacitat de treball, propera a la gent i que li agrada escoltar, positiva i molt participativa de la vida associativa d’Alguaire.   Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal d’Esquerra al teu municipi? Amb la il.lusió que genera un nou projecte; amb la responsabilitat de liderar el gran equip humà que m’hi acompanya; amb el ferm compromís de treballar per Alguaire i la seva gent i amb la força de ser dona. Quins valors creus que ha de transmetre la candidatura d’Esquerra? La nostra candidatura es defineix : Per l’estima i el compromís amb Alguaire i el país. Per tenir esperit de servei i voler prioritzar el bé col.lectiu sobre l’individual. Per compartir els valors republicans, l’honestedat i la transparència: el què veus és el què som.   Quins eixos programàtics seran la base de la candidatura republicana al teu municipi? El govern obert i la participació. La dinamització econòmica local L’atenció a les persones La cohesió social a través de la cultura, l’esport i l’educació. La sostenibilitat   Quins són els grans temes de poble que s’han de resoldre de forma prioritària? La promoció econòmica local L’accés a l’habitatge pels joves. Serveis i equipaments per la gent gran i els joves L’embelliment i conservació de l’espai públic La participació i la cooperació ciutadana en la política municipal.   Quin és el futur que imagines pel teu municipi?  Somio un Alguaire ordenat i viu.