Federació de Lleida

Totes les notícies


Eritja: ‘Aquest proper diumenge, l’únic vot útil d’esquerres, republicà i independentista és votar a Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes’

El primer candidat al Congrés dels Diputats per Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, Xavier Eritja, ha fet, aquesta tarda, abans d’assistir a l’acte central de Badalona, una valoració molt positiva de la campanya que avui ha acabat i ha albirat uns resultats excel·lents per a la seva formació i per al moviment independentista en la jornada electoral del proper diumenge.   Eritja, ha aprofitat també per demanar una alta participació per part de la ciutadania catalana i ha manifestat que ‘aquells que ja van guanyar la mobilització al carrer, en ple centre de Madrid fa un mes, omplirem aquest diumenge les urnes d’esperança en el futur, de dignitat i de República Catalana; el diumenge no podem fallar, perquè si votem guanyarem de nou’.   El candidat republicà ha demanat també el vot per a  la seva formació que ‘ha de ser decisiva i tenir el màxim de diputats i diputades per a tenir la capacitat de tornar a condicionar la futura governabilitat de l’estat espanyol’. Al mateix temps que s’ha mostrat convençut de que,  el proper diumenge, ‘l’únic vot útil d’Esquerres, Republicà i Independentista és el vot a Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes’.

Sara Bailac i Bernat Solé avui a Agramunt

Sara Bailac: ‘Les dones i els homes d'Esquerra Republicana sabem que el feminisme és imprescindible per a assolir la llibertat, la igualtat i la justícia social a la República Catalana'

Inés Granollers demana plantar cara plantar cara a una dreta extrema i a una extrema dreta que posen en dubte els drets que han assolit les dones   La primera candidata al Senat, Sara Bailac, i la segona candidata al Congrés per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes, Inés Granollers, han rellevat avui en nombrosos actes i debats al cap de llista Xavier Eritja a la  que estava citat a declarar al Tribunal Suprem com a testimoni de la defensa del Judici contra el Procés, tot i que finalment s’ha posposat la seva intervenció per manca de temps.   Així doncs, Bailac, que ha acabat la seva jornada d’avui amb un acte de campanya a Agramunt (l’Urgell), acompanyada de l’alcalde d’aquesta localitat i diputat al Parlament de Catalunya, Bernat Solé, ha advocat per encarar ‘aquesta primavera Republicana i feminista amb esperit guanyador, perquè volem fer una societat més igualitària i per tant millor i perquè malgrat que molts partits parlin d’igualtat de drets per a les dones, totes sabem que en aquests moments aquesta igualtat no és efectiva’.   De la mateixa manera, la candidata targarina ha estat també molt combativa a l’afirmar que ‘la república serà feminista o no serà, perquè les dones i els homes d'Esquerra Republicana sabem que el feminisme és imprescindible per a l'assoliment de la llibertat, la igualtat i la justícia social’.   Per la seva part, Granollers, que també ha acabat el dijous a Corbins (el Segrià), ha animat al públic assistent a ‘plantar cara a una dreta extrema i a una extrema dreta que posen en dubte els drets que hem assolit les dones, com el dret a decidir sobre el nostre propi cos, el dret a l'avortament o el dret a viure lliures de les violències masclistes’, alhora que s’ha mostrat decidida, també, a plantar cara a ‘una justícia patriarcal que victimitza i criminalitza a les dones’.   ‘Hem vist ja massa cops com el partit socialista passa de puntetes sobre aquests temes, i sobre els drets de les dones lesbianes i transsexuals, i es posen de perfil en qualsevol plantejament que vagi més enllà del maquillatge i que vagi directe a l'arrel de les discriminacions’, ha etzibat la candidata al Congrés.

Xavier Eritja en un acte de campanya a Cervera aquest vespre

Eritja interromprà els actes de la campanya d’aquest dijous per poder anar a declarar com a testimoni de la defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva al Tribunal Suprem

Les candidates al Senat i al Congrés, Sara Bailac i Inés Granollers, seran els seus relleus en diversos actes i debats.   El primer candidat al Congrés de la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, Xavier Eritja, farà aquest dijous una aturada en la campanya electoral per a desplaçar-se a Madrid on està citat a declarar com a testimoni de la defensa en el judici contra el procés que s’està duent a  terme al Tribunal Suprem.   Erija, que declararà arran de la seva presencia en la concentració del 20 de setembre del 2017 al Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya s’ha mostrat ‘orgullós i molt satisfet’ de poder contribuir ‘a desmuntar el relat totalment fals sobre una concentració de caràcter totalment pacífic que volia defensar les nostres institucions i alhora protestar amb contundència per la retallada dels drets i la vulneració de les nostres llibertats per part de l’estat espanyol’.   De la mateixa manera, també ha qualificat la causa instruïda pel Tribunal Suprem d’un ‘judici fake amb el qual l’estat espanyol vol condemnar als més de dos milions de ciutadans i ciutadanes que només vam anar a votar de manera pacífica l’1 d’octubre, però als que ens volen titllar de violents només per poder justificar la descàrrega de la seva repressió més cruel damunt nostre’.   Durant la jornada de demà, la primera candidata al Senat, Sara Bailac, i la segona candidata al Congrés, Inés Granollers, seran les encarregades de substituir el Xavier Eritja -que continua essent diputat com a membre de la Diputació Permanent de la càmera baixa- en tots els actes de campanya i debats que aquest tenia previstos per a la jornada de demà.  

Bailac i Juangran denuncien i exigeixen que es reverteixi la situació de manca d’inversions en infraestructures al Pirineu de Lleida, per part dels diferents governs de l'estat espanyol.

Les candidates al Senat, Sara Bailac, i al Congrés, Núria Juangran, per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya - Sobiranistes han enregistrat sengles vídeos que s’han difós avui per les xarxes socials en els quals denuncien la situació d’abandonament de les estructures viàries que depenen de l’estat espanyol al Pirineu lleidatà.   Bailac, des del Port de Perves, que uneix el Pallars Jussà i l’Alta Ribagorça i és un dels trams amb més sinistralitat de la N260, ha ironitzat definint aquesta carretera com ‘el que havia de ser un “eix pirinenc”, però per desgracia el seu nom s’ha quedat únicament en “pirinenc” perquè no fa la funció de ser un eix transversal que connecti les diferents comarques degut a les escasses inversions que ha rebut a data d’avui per part dels diferents governs de l’estat espanyol’.   En la mateixa línea, Bailach ha afirmat amb rotunditat que Esquerra Republicana de Catalunya –Sobiranistes, ‘som els i les que anem a Madrid a reivindicar unes infraestructures dignes pel Pirineu, per millorar la connectivitat entre diferents poblacions i també per facilitar l’arrelament de la gent jove a les comarques pirinenques’.   Per la seva part, Juangran, ha qualificat de problema endèmic la manca d’inversió en infraestructures, i en especial en carreteres, al Pirineu, malgrat que aquestes ‘haurien de ser unes vies que ens haurien de permetre unes comunicacions fluides i dinàmiques entre les pròpies comarques del Pirineu i cap a la Catalunya Central’.   'Si volem un Pirineu fort i dinàmic dins d’una Catalunya plural, no podem obviar la manca estructural i d’inversió pública que tenen els nostres municipis, que haurien de ser centres de vida i d’arrelament territorial. Votar Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes el proper 28A és sinònim de garantir la presència del Pirineu a Madrid’, ha etzibat la candidata de Llessui.

Bellpuig

ERC estrena llista a Vilagrassa i renova candidats a Anglesola i Bellpuig

Amb el nom de ‘Fem-ho Possible-Acord Municipal’ els republicans es presenten per primera vegada en aquesta localitat urgellenca, amb una llista formada majoritàriament per dones, republicanes i amb molta il·lusió de donar un nou impuls a aquest municipi Gràcia Auró, de 52 anys, serà l’encarrega d’inaugurar la primera llista republicana a Vilagrassa (Urgell). Amb les sigles ‘Fem-ho Possible-AM’ els republicans estrenen llista per les properes eleccions municipals del 26 de maig. Auró va presentar ahir a les persones que l’acompanyaran en aquesta concurrència, una llista formada majoritàriament per dones, (6 dels 7 possibles regidors/res), gent preparad, motivada i amb molta il·lusió per treballar i donar un nou impuls a aquesta localitat urgellenca, la llista del canvi. Durant el seu discurs de presentació, Auró, apel·lant al record de l’1 d’octubre al municipi, va assegurar que el seu desig és treballar per tornar a aconseguir la unitat com a poble que va aflorar aquell dia, “Aquell dia tots els veïns i veïnes de Vilagrassa teníem un propòsit, i units vam aconseguir-ho. Retrobar aquella unitat i treballar junts com a poble per fer un Vilagrassa molt millor, serà la nostra prioritat”. Xavier Freixes, actual regidor d’ERC-MES – AM a l’ajuntament d’Anglesola, serà ara l’encarregat d’encapçalar aquesta candidatura les properes eleccions municipals. Freixes, de 28 anys i professor de filosofia, passa al capdavant de la llista perquè considera que ha arribat l’hora del canvi a Anglesola. “La nostra llista està formada per nois i noies, majoritàriament joves, republicans, d’esquerres i amb molta energia per donar aquest nou impuls al poble. Anglesola necessita un canvi, necessita noves polítiques municipals que incloguin a tots els veïns i veïnes del poble. Hem de fer l’ajuntament republicà, i no només en el sentit estricte de República, també ha d’incorporar els valors de la transparència, la participació i unes polítiques socials de molta més qualitat”   Esquerra renova també la seva llista a Bellpuig.

Jordà: ‘El judici del Suprem és una venjança de l'actual classe política espanyola que ha vist perillar els seus privilegis, la seva immunitat i el seu status quo actuals amb el Procés Català’

La candidata al Congrés per Esq Inés Granollers exigeix la bonificació del tram de l’AP2 entre Soses i les Borges Blanques.   La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha mantingut avui una intensa jornada per les terres de Lleida en que ha dut a terme un acte de campanya a Guissona, ha dinat amb la militància de les comarques de l’Urgell i la Segarra, ha presentat les candidatures a les eleccions municipals de Vilagrassa i Anglesola i, com a colofó, un altre acte de campanya a les 8 del vespre a Bellpuig, acompanyada del candidat d’aquesta localitat urgellenca, Jordi Estiarte, i els candidats a les Eleccions Generals, Xavier Eritja, Sara Bailac i Inés Granollers.   Jordà ha assenyalat de manera taxiva que ‘la farsa del judici al Tribunal Suprem i de les condemnes que es demanen a Junqueras i la resta d’encausats són únicament una venjança d’una classe política espanyola va assumir com a pròpies una sèrie de privilegis, inmunitats i un cert status quo que han anat arrabassant des de la implantació del règim del 78 i que ara el procés sobiranista ha fet trontollar i que veuen perdre’.   La consellera, a la sala de la Cultura que s’ha quedat petita pel nombrós públic assistent, també ha volgut fer incís, com recordava ahir en les seves declaracions des de Soto del Real, en que, des de la seva fundació Esquerra Republicana de Catalunya ‘és el partit amb el nombre de dirigents perseguits, amb persones exilades i el que ha patit la major repressió’. Alhora que ha recordat que ‘el republicanisme independentista té dues noves i cabdals oportunitats de reivindicar-se i fer callar a tots a aquells que ens volen oprimir: el 28 d’abril i el 26 de maig’.   Per la seva banda, la candidata al Congrés per Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes a la demarcació de Lleida, Inés Granollers, ha reivindicat la necessitat d’exigir al govern espanyol que compleixi els seus deutes històrics amb la demarcació de Lleida pel que fa a infraestructures i ha tornat a demanar ‘la bonificació del tram de l’AP2 entre Soses i les Borges Blanques, que permetrà reduir el trànsit de vehicles pesats i, de la mateixa manera, també reduirà l’elevada sinistralitat que es produeix cada any a la N240’.

Roger Torrent i Marta Vilalta amb diversos candidats i candidates a les Eleccions Municipals de les Garrigues

Roger Torrent, Pere Aragonès, Marta Vilalta i les conselleres Ester Capella i Teresa Jordà participen en els actes de la campanya per a les eleccions Generals a les Terres de Lleida

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda del Govern de la Generalitat, Pere Aragonés, la  vicesecretària General d’Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement i portaveu nacional d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, la consellera de Justícia, Ester Capella i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà han estat i seran els caps de cartell dels actes de campanya de la coalició Esquerra Republicana de Catalunya - Socialistes dels darrers dies.   El dijous, Torrent i Marta Vilalta van fer un acte de campanya a les Borges Blanques –on també van visitar l’Espai Macià acompanyats de diversos candidats i candidates municipals de les Garrigues- i, posteriorment el president de la cambra legislativa catalana es va desplaçar a Balaguer on va ser rebut per l’alcalde Jordi Ignasi Vidal, mentre que la portaveu dels republicans ho va fer a Mollerussa on es reunia amb Aragonés i el candidat a l’alcaldia Engelbert Montalà a la plaça Major.   Avui, ha estat Capella qui ha participat en un acte a la Pobla de Segur, on ha presentat la candidatura a l’alcaldia, encapçalada per Marc Baró, i on, també ha demanat també el vot per Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes el proper 28A per ser ‘l’únic partit que pot de dir de contenció de l’extrema dreta; l’únic partit que pot ancorar el PSOE cap a l’esquerra; l’únic partit que pot aconseguir que acabi la repressió, que els nostres presos i preses polítics surtin en llibertat i que les persones exiliades puguin tornar a casa, i l’únic partit que, com ha demostrat al llarg dels seus 88 anys d’història, és lleial al país i a la seva gent’.   El dissabte, Marta Vilalta es desplaçarà a la Federació del Pirineu on farà sengles actes de campanya a Tremp i al Pont de Suert, acompanyada pels candidats Núria Joangran i Miquel Caminal. Per la seva part, la consellera Teresa Jordà presentarà diverses candidatures municipals en municipis de l’Urgell i farà un acte de campanya a Guissona al migdia i l’acte principal de la Federació Regional de Lleida a Bellpuig, acompanyada de Xavier Eritja, Sara Bailac, Inés Granollers i el candidat a l'alcaldia de Bellpuig, Jordi Estiarte.

santacana, Bailach, Lluch i Carulla a l'estació de tren Sant Guim de Freixenet

Bailac: ‘A Madrid, també hi exigirem el traspàs de la línia Lleida-Manresa i de les inversions necessàries per fer que aquesta respongui a les necessitats reals de la ciutadania de Lleida’

La candidata al Senat per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, Sara Bailac, ha visitat avui la localitat de Sant Guim de Freixenet, acompanyada de l’alcalde d’aquesta localitat, Francesc Lluch, la també candidata al Congrés, Mercè Carulla, i el director dels Serveis Territorals de Treball, Benestar i Famílies i candidat a la Paeria de Cervera, Joan Santacana.   Bailac ha mostrat el seu interès per diversos aspectes del municipi segarrenc alhora que ha estat taxativa a l’afirmar els motius pels quals la formació republicana concorre a les eleccions a Corts Generals, ‘a Madrid hi anem a bloquejar tot allò negatiu per Catalunya: una nova aplicació del 155, un pacte del PSOE amb C’s, la repressió, la persecució ideològica, l’auge de la ultradreta. Però també hi anem per defensar els interessos de les catalanes i els catalans, i podeu tenir la certesa que també hi defensarem els interessos de la gent de les comarques de Lleida’.   La primera candidata al Senat també ha volgut visitar l’estació de tren de Sant Guim perquè, segons ha manifestat, ‘en la qualitat de vida de les persones de Lleida, també, hi juga un paper molt rellevant disposar d’unes infraestructures dignes, modernes i competitives, per això exigirem el traspàs a la Generalitat de la línia Lleida-Manresa i de les inversions necessàries per fer-la una línia que respongui a les necessitats del territori’.   Així doncs, segons la targarina, després de dècades d’abandonament i falta d’inversions, és imprescindible recuperar aquesta línia ferroviària ‘cabdal per a la mobilitat a les comarques de Lleida’.   ‘Volem acabar amb l’accidentalitat, la manca de manteniment, la poca connectivitat, la baixa freqüència i facilitar la mobilitat a la ciutadania de les comarques de Lleida i fer-la cada cop més sostenible’, ha etzibat.  

Eritja: ‘Condemnem enèrgicament les actituds repressives d’aquells que creuen que amb la violència i el vandalisme es poden callar les opinions i resoldre les qüestions polítiques’

El candidat ha lamentat els atemptats vandàlics contra la propaganda electoral de la seva formació que s’han produït en diversos municipis   El primer candidat al Congrés per la coalició electoral Esquerra Republicana de Catalunya –Sobiranistes, Xavier Eritja, ha participat en un acte electoral a la sala d’actes del Centre Major, acompanyat de la diputada al Parlament de Catalunya Gemma Espigares, l’alcalde d’aquesta localitat del Segrià i candidat republicà a les properes Eleccions Europees, Miquel Serra, i el candidat a l’alcaldia del municipi, Santi Pelegrí.   Eritja ha aprofitat la seva presència a Alcarràs per condemnar els fets vandàlics contra la propaganda electoral de la for que s’han produït aquests darrers dies en algunes poblacions de la demarcació, entre elles Artesa de Segre i Alcoletge, i n’ha qualificat als autors de ‘persones que estan fora del que és una actitud o una actuació de caràcter democràtic’.   El republicà ha defensat el màxim respecte a la llibertat d’expressió i d’opinió i més en un període electoral ‘per molts contrincants que puguis tenir’, de la mateixa manera que ha lamentat ‘l’onada de repressió que constantment i de manera reiterada s’està produint impunement contra Esquerra Republicana’.   ‘Condemnem enèrgicament, l’actitud repressiva d’alguns sectors de la població que creuen que amb la violència es poden callar les opinions i resoldre les qüestions polítiques que només s’han de resoldre realment amb les eines de la democràcia’, ha etzibat Eritja.   L’encara diputat i alhora candidat al Congrés, també ha destinat uns moments de la seva intervenció a recordar els durs moments que, juntament amb Miquel Serra, Santi Pelegrí i un gran nombre d’alcarrassins i alcarrassines, va viure a la població d’Alcarràs durant els greus fets del passat 1 d’octubre de 2017.