Federació de Lleida

Totes les notícies


Puigcercós: “El govern treballarà fins al darrer dia i fins l’últim minut”

Joan Puigcercós, president d’ERC i candidat al govern de la Generalitat ha afirmat que “el govern governarà fins al darrer minut i fins al darrer dia”, contestant a les declaracions d’altres partits que consideren que la legislatura s’ha acabat. El president ha afirmat que aquest any electoral, el govern ha de treballar més encara per aprovar les lleis que en aquest moment estan damunt de la taula, com s’està fent amb la Llei de Vegueries i la reforma de l’Impost de Successions i Donacions. Pel que fa a aquest últim, Puigcercós s’ha felicitat per l’esforç d’ERC de rebaixar l’impost, i per la quantitat d’elements nous que aquesta reforma comporta en diferents sectors, com és en el sector empresarial, en la millora en el sector agrari i per les seves desgravacions per als joves emprenedors, qui també es beneficiaran de la rebaixa de l’impost, “per tant des del parlament treballarem perquè aquesta llei quedi resolta en aquesta legislatura, tal com ERC es va comprometre, perquè millorarà la situació de molta gent i per tant aquests mesos que queden el son de molta intensitat, perquè haurem d’accelerar el procés de tràmit parlamentari per poder-ho aprovar el més aviat possible”, explica el president d’ERC. Puigcercós ha fet aquestes declaracions aquest matí a l’aeroport Lleida- Alguaire, acompanyat de Miquel Pueyo, Delegat del Govern a Lleida, Oriol Balaguer, Director General de Ports, Aeroports i Costes, i els diputats Carmel Mòdol i Miquel Àngel Estradé. Pel que fa al Aeroport, el líder republicà ha dit que tant pel territori com per les comarques de Lleida significa “un salt qualitatiu, que equilibra el país però sobretot ofereix competitivitat, fent del equilibri territorial una realitat”. Puigcercós considera que L’aeroport Lleida – Alguaire és un element de dinamització per Catalunya, ja que ofereix moltes possibilitats, combinació turística, combinació de serveis, converteix la ciutat de Lleida en un punt de convencions i fires, “i no només això, a mi en fa l’efecte de que quan ho fa el govern de Catalunya és fa millor, i aquest aeroport s’ha fet amb uns pressupostos bastant escassos, i això ens ha de fer pensar que quan Catalunya governa, planifica, gestiona i dissenya, doncs ho fa molt millor que l’estat que és el que té major pressupostos”, explica Puigcercós.

Esquerra presenta a Lleida la campanya “Puigcercós 2010: Catalunya Decideix”

Esquerra ha presentat avui a Lleida la precampanya 'Puigcercós 2010, Catalunya decideix' que consultarà de forma directa 140.000 persones, a través d'una macroconsulta, quines han de ser les condicions indispensables a l'hora de negociar futurs acords de govern. La presentació, que ha tingut lloc avui a la seu d’Esquerra de Lleida, ha estat duta a terme per Àngel Vidal, president d’Esquerra de la federació, Eduard López, Vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral i Xavier Vendrell, Cap de Campanya i Diputat d’ERC. Àngel Vidal ha explicat que “el compromís bàsic d’Esquerra és escoltar a la nostra societat, saber i conèixer de primera mà el que el nostre país necessita”. El president considera que la millor manera de saber-ho és consultant al poble i obrint un procés participatiu, “un procés que farem organitzadament, amb precisió, amb ordre, un per un, porta a porta, persona a persona; sumant tantes voluntats com sigui possible”, explica el president. Vidal també ha recordat que tal i com ja va dir Puigcercós la setmana passada, “el dret a decidir serà una condició indispensable per qui vulgui governar amb Esquerra”, “en la propera legislatura tenim una cita amb la democràcia, i és que Catalunya finalment ha de ser consultada sobre quin vol que sigui el seu futur”, explica el president de Lleida. Xavier Vendrell, cap de Campanya i diputat d’ERC al Parlament ha explicat que per dur a terme “Puigcercós 2010: Catalunya Decideix”, s’han triat 700 quadres territorials del partit que actuaran com a compromissaris del presidenciable d'Esquerra, Joan Puigcercós, i se’ls hi ha lliurat la documentació de la campanya, on estan recollides les propostes que es sotmeten a consulta. Aquests 700 quadres territorials seran els encarregats d'interactuar amb militants, simpatitzants i votants. “Així, cadascun d'ells contactarà amb deu militants fent arribar d'aquesta manera les preguntes a 7.000 persones, que alhora, cadascuna d'elles, contactaran amb 20 persones més, estenent així la consulta a un total de 140.

ESQUERRA EXPULSA AL REGIDOR TRÀNSFUGA DE BALAGUER

La direcció d’Esquerra de Lleida ha decidit d’expulsar del partit a Josep Maria Escoda, regidor d’ERC a Balaguer, després que aquest hagués contradit la voluntat de la secció local i hagués decidit individualment entrar a formar part del govern de l’ajuntament de Balaguer, sense el consentiment previ del seu partit. Així ho ha confirmat el president d’Esquerra a Lleida, Àngel Vidal, després de la reunió que ha tingut lloc aquest vespre a la seu del partit. La decisió d’expulsió ha estat acordada per la secció local, la comarcal de la Noguera i referendada per la Regional; abans però de fer-se efectiva, l’expulsió haurà de ser ratificada per la direcció nacional del partit. Segons Vidal, la regional de Lleida ha pres aquesta determinació “arrel de les greus deslleialtats per part del regidor Josep Maria Escoda, que han causat la pèrdua de confiança política per part de la secció local de Balaguer i de l’executiva regional”, explica Vidal.

Cabasés: “demà s’aprova un decret que blinda el model català de comerç”

Maria Àngels Cabasés, diputada d’Esquerra, ha afirmat avui l’aprovació d’un decret llei per blindar l’aplicació de la directiva Bolkenstein al nou model de comerç català. La diputada ha fet aquestes declaracions en la tradicional torronada amb els periodistes que ha celebrat el partit aquesta tarda a Lleida. La diputada a recordat que ERC aposta per “un model cohesionat i amb equilibri territorial”, i que amb aquest decret els establiments de més de 1300 m2 “s’han de construïr en una trama urbana consolidada i necessitaran una llicencia comercial per part de la Direcció General de Comerç”. Pel que fa a l’impost de successions, la diputada ha recordat que és gràcies a ERC i al seu president, Joan Puigcercós, que s’ha dut a terme aquesta reforma en la que el “94 per cent dels ciutadans que tinguin que liquidar l’impost ho facin en quota 0” i ha recordat a aquells partits que volen suprimir l’impost “que pensin que estan treballant pel 6 per cent de les grans fortunes de Catalunya”. Cabasés també ha apuntat que és gràcies a que ERC és al Govern que s’ha aconseguit un nou model de finançament “on ERC va ser decisiva i on el Ple del Parlament la setmana passada va aprovar crèdit extraordinari en que s’incorpora en aquests pressupostos del 2009, 2000 milions d’euros i per al 2010, 2600 milions més”. Per la seva banda, Àngel Vidal, president d’ERC Lleida a recordat que gràcies a ERC, la Llei Vegueries entrarà a principis d’any al parlament, i ha lamentat que “partits que al seu moment van votar sí a l’estatut ara es mantinguin en contra de les vegueries”, i ha reivindicat la postura ferma d’ERC en l’establiment de vuit vegueries “perquè amb aquesta reforma aproparem la política i els seus serveis als ciutadans”. Montse Bergés, portaveu d’ERC a la Paeria també ha recordat a Ros que tot i que hi ha moltes coses pendents encara de fer a Lleida com el Mercat del Pla i el Museu Morera en les que no s’avança, “Ros és preocupa per les grans obres, però deixa de banda les petites, que son les que realment preocupen als ciutadans”.

Esquerra celebra els resultats de les consultes sobre la independència que han tingut lloc a Lleida

En vista d’aquests resultats, Vidal assegura que “l’independentisme avança, i que els referèndums d’ahir són un exercici de democràcia i civisme, demostrant que el dret a decidir és un dret democràtic’. El president de Lleida també ha explicat que ‘des del partit estem especialment satisfets perquè en els municipis on Esquerra està a Govern, la participació ha estat força alta per tant amb Esquerra als ajuntaments aconseguirem majors cotes de consciència nacional’, i ha recordat que la participació és comparable i fins i tot superior a altres convocatòries vinculants com les passades eleccions europees o la de l'Estatut. Finalment, Àngel Vidal ha encoratjat els municipis que han de celebrar consultes el proper 28 de febrer i 25 d'abril a ‘treballar conjuntament amb les entitats i la ciutadania per tal que les següents consultes siguin més exitoses encara”.

Ridao: “Els referèndums d’avui són un gest de desafiament a l’aparell de l’Estat Espanyol”

Joan Ridao, secretari general d’ERC, ha demanat avui a tots els ciutadans dels pobles on es celebra referèndum, que vagin a les urnes per reivindicar el dret a decidir com un principi democràtic i així “poder llençar un senyal de respecte a la voluntat popular expressada pel poble de Catalunya a les urnes”. Ridao considera que els referèndums d’avui són un “desafiament democràtic a l’aparell de l’estat” i ha recordat que a l’estat espanyol hi ha molta gent que “amb la constitució a la mà persegueix als independentistes com si la independència de Catalunya fos una qüestió d’ordre públic, on hi volen aplicar el codi penal” per això espera que hi hagi una alta participació perquè “tot i que hi hagi gent en contra de la independència, no n’hi ha en contra de les urnes i de la democràcia”. Ridao ha fet aquestes declaracions avui a les Borges Blanques, on juntament amb Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida i Jaume Gilabert, president de la Diputació, han acompanyat a l’alcalde de les Borges, Miquel Àngel Estradé a oficialitzar el seu vot. El secretari general d’Esquerra també ha recordat que en aquests moments l’estatut “està assegut a la banqueta dels acusats del tribunal constitucional” on la futura sentència vindrà a dir que “en el marge de la constitució no caben els temes de gestió del poble de Catalunya”, per tant ha reiterat la importància del dia d’avui i les futures consultes pel poble de Catalunya perquè “lògicament els catalans tenim dret a decidir el nostre futur en pau i llibertat”. Pel que fa al paper d’Esquerra en l’organització dels referèndums, Joan Ridao ha explicat que darrera d’aquesta iniciativa hi ha les entitats civils, però que ERC no només s’hi ha implicat, “també hi ha donat un impuls decisiu, logístic i econòmic a diferència de l’ambigüitat que li han donat altres partits”, i ha recordat el compromís de situar en el nord de l’acció política d’ERC el dret a decidir, com un element fonamental per la propera legislatura, “que lògicament és compatible amb el fet de ser present a les institucions, perquè des del govern de la generalitat, podem anar construint les estructures d’estat i per tant, crear unes condicions objectives pel pròxim desafiament a l’estat, amb les millors condicions, i l’exercici del dret a decidir”, i ha manifestat que tot i que les consultes d’avui no siguin vinculants, són molt importat políticament, per tant és un salt endavant per a que ho puguin esdevenir properament.

Esquerra de Lleida demana el SÍ als 48.000 votants de la plana que poden participar als referèndums de diumenge

Per la seva part, Miquel Àngel Estradé qui també és alcalde a les Borges Blanques, on també es realitza la consulta aquest diumenge, ha destacat que els electes d’ERC han tingut també un paper fonamental “perquè un projecte com aquest requereix d’una transversalitat ideològica i partidista, i ERC porta l’independentisme a l’Adn”. Estradé ha assegurat que aquest diumenge els més de 200 alcaldes i 1800 regidors d’ERC de tot el país, treballaran per a que el dia “sigui una jornada festiva i cívica, per a que tots els ciutadans puguin expressar-se sense coaxions”. Estradé diu que tots aquests alcaldes i regidors d’ERC han treballat al costat de les entitats organitzadores per proporcionar-los-hi “tots els mitjans i facilitats per a que puguin organitzar la consulta amb totes les garanties, i per a que disposin de mitjans i logística suficient per a que el diumenge sigui tot un èxit”, també ha assegurat que la feina dels càrrecs electes de cada poble és la de “vetllar per l’ordre públic i preservar la bona convivència”. Carmel Mòdol ha explicat que aquests referèndums són l’inici d’una campanya en la que ERC buscarà suport arreu del territori per a que Catalunya esdevingui un estat independent dins la Unió Europea en el futur més immediat possible i per tant ERC explicarà arreu tots els àmbits positius que això comporta per Catalunya, “no sols cultural i nacionalment, també donant arguments econòmics i de benestar per la ciutadania, que la gent vegi per ells mateixos els beneficis que obtindrien amb la independència”. Mòdol assegura que “Espanya moltes vegades contraposa la democràcia amb la legalitat” i afirma que ERC continua treballant per ampliar les bases d’aquesta democràcia amb la Llei de Consultes Populars, amb la que els independentistes busquen ampliar a Catalunya les bases de participació democràtica i “ens servirà per portar l’expressió política de l’independentisme a fer consultes més vinculants”, diu el diputat.

Esquerra assegura que no hi haurà buit legal abans de la implantació de la nova Llei de Comerç

Maria Àngels Cabasés, diputada d’Esquerra al Parlament de Catalunya ha assegurat avui que ERC evitarà el buit legal que podria produir-se mentre s’adapta la nova Llei de Comerç a la directiva europea Bolkestein, per impedir que alguns municipis puguin construir un centre comercial en trama no urbana i perjudicar al comerç local urbà. La diputada, ha recordat que ERC “al igual que l’alcalde Ros”, comparteix plenament el model de Lleida, amb un comerç dinàmic, i cohesionat “per a que els comerciants puguin exercir un comerç de qualitat com el que tenim a la capital del Segrià”. Cabasés ha explicat que ERC te dues maneres d’evitar aquesta transició temporal a la nova directiva: presentant una esmena a la Llei d’Acompanyament als pressupostos 2010 “per tant quedaria pactat i consolidat quin és el model de comerç català i no hi hauria cap tipus de buit legal”, o mitjançant un Decret Llei que és presentaria a l’últim consell de Govern el dia 15 de desembre, “sigui com sigui abans del dia 28 no hi haurà cap tipus de buit legal, i quedarà establert aquest model de comerç urbà que ERC sempre ha defensat pel comerç català i per la ciutat de Lleida, i del que Àngel Ros segur que també s’hi trobarà còmode”, explica la diputada Cabasés ha fet aquestes declaracions després de que ella, acompanyada per Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida, Vidal Vidal, Director dels Serveis territorials d’Innovació, Universitats i Empresa, i Montse Bergés, portaveu d’ERC a la Paeria, és reunissin amb representants de diferents associacions de comerços tant de Lleida (Fecom, Eix Comercial, Zona Alta, entre d’altres) com de diferents municipis de la comarca. Vidal Vidal, ha explicat que ERC no està en contra de la instauració de grans superfícies o centres comercials, referint-se a la pregunta sobre la possible construcció d’un Corte Inglés a Lleida, “sempre que estigui dins de trama urbana, i que ni el Corte Inglés ni cap establiment comercial que vingui a Lleida no resti clients ni dinamisme comercial a la ciutat tal i com ha passat en altres ciutats que han optat per aquest model ”.

PUIGCERCÓS ASEGURA LA CREACIÓ D’UNA NOVA LLEI DE COMERÇ DAVANT BOLKESTEIN

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós ha afirmat aquesta tarda que Esquerra farà una llei de comerç per donar sortida als petits i mitjans comerços davant la nova directiva Bolkestein. El president assegura que ERC “arribarà fins al final per impedir la liberalització del mercat i donar màniga ampla” a les grans superfícies “i a la gent com l’alcalde de Lleida, que vol aprofitar el buit legal per a veure si pot fer de les seves”. El president ha recordat que “malgrat aquesta llei no li interessi ni a CiU ni PSC forçarem les màquines per que pugui ser real el més aviat possible”. Joan Puigcercós ha fet aquestes declaracions avui a Cervera, en un Congrés Intern del Partit que ha aplegat a la militància de la Federació de Lleida. El president també ha explicat que gràcies a Esquerra, aquest dilluns es tancarà un “acord definitiu” per rebaixar l'impost de successions. Segons el president, aquest acord farà que moltes famílies, autònoms i treballadors “puguin estar més tranquils”, ja que considera que la situació actual era molt injusta per molta gent. Gràcies a aquest acord, diu el president, hi haurà una desgravació molt important per als cònjuges i per als fills i ha afegit que l'acord “també beneficiarà les empreses agràries”. Joan Puigcercós també ha dit que davant la sentència del constitucional “la nostra resposta és anar més enllà”, segons el president, “aquí no es tracta de defensar articles ni interpretacions, el que defensem nosaltres és el dret a decidir i això no cap a la constitució” i ha recordat a tots els presents la importància d’anar a votar en els futurs referèndums per l’autodeterminació que se celebraran arreu del territori el dia 13 de desembre i futures dates. Pel que fa a la crisi econòmica, Puigcercós ha explicat que Catalunya no té que esperar a Espanya per sortir-ne “En aquests últims anys semblava que Espanya era una empresa imparable, gràcies a fons europeus, que han passat de llarg de Catalunya, d’especulació amb la construcció, del boom immobiliari i de xupar de la mamella catalana.