Federació de Lleida

Notícia

Sara Bailac: ‘Esquerra Republicana de Catalunya és el primer partit polític que ha fet un acte electoral per a la població reclusa del Centre Penitenciari Ponent’

Sara Bailac i Xavier Eritja a la sortida del centre penitenciari lleidatà
Sara Bailac i Xavier Eritja a la sortida del centre penitenciari lleidatà
Els primers candidats de la demarcació de Lleida al Congrés i al Senat per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, Xavier Eritja i Sara Bailac han assistit aquest matí, acompanyats del seu equip de campanya, al Centre Penitenciari de Ponent on aquesta formació ha dut a terme un acte electoral, que tal i com ha explicat Bailac a la sortida, ‘és la primera vegada que un partit polític fa un acte de campanya electoral en aquest Centre’.
 
Bailac ha valorat, a més, de manera molt positiva aquesta experiència que ha qualificat ‘de trobada amb un grup reclusos que han demanat d’assistir-hi’. Així doncs, la formació republicana ha pogut explicar als reclusos ‘els motius pels quals ens presentem a aquesta contesa electoral del 10 de novembre, hem pogut conversar amb ells i, la veritat és que ens han fet moltes preguntes i algunes aportacions interessants que hem pogut contrastar sobre la nostra proposta i el nostre projecte polític’.
 
De la mateixa manera, la candidata a la cambra alta legislativa s’ha mostrat molt satisfeta de que en decurs de l’acte electoral ‘haguem tingut l’oportunitat de poder arribar una mica del nostre escalf, el nostre suport, recolzament a alguns dels joves que han estat represaliats en algunes de les darreres mobilitzacions’.
 
Eritja, per la seva part, s’ha mostrat sorprès de comprovar que ‘malgrat que els volíem explicar la situació actual hem descobert que ells hi estan totalment a sobre de la informació’. Alhora que, també, ha manifestat que l’acte de campanya ha valgut molt la pena i ha subratllat que ‘la població de les presons no deixen de ser ciutadans i tenen els seus drets com tota la ciutadania i es mereixen tot el nostre esforç d’entrar a parlar amb ells’.
 
‘Els hem explicat, també, que l’estat espanyol està en un procés d’involució democràtica a nivell repressiu que pot provocar el risc de que la gent del carrer per qualsevol incertament presumpte delicte, o per cap delicte, pugui ingressar injustament en un centre penitenciari’, ha reblat el candidat lleidatà.


 

  • Declaracions de Sara Bailac a la sortida de l'acte electoral al Centre Penitenciari de Ponent

  • Declaracions de Xavier Eritja a la sortida de l'acte electoral al Centre Penitenciari de Ponent