Federació de Lleida

Notícia

Xavier Castellana: 'Si el PSOE ha inhabilitat, de manera fraudulenta, a l'Oriol Junqueras com a candidat, rehabilitem-lo fent que guanyi a les urnes el proper diumenge'

El candidat al Senat, Xavier Castellana, juntament amb la diputada al Parlament de Catalunya i alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, Montserrat Fornells, la vicepresidenta de la Diputació i alcaldessa d’Os de Balaguer, Estefania Rufach i el paer de la capital de la Noguera, Jordi Ignasi Vidal, han fet avui un acte de campanya de la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Balaguer.
 
L’acte ha estat marcat per la demanda de la formació republicana a la Junta Electoral Central per poder restituir a Oriol Junqueras com a cap de llista les Eleccions Generals Espanyoles, després d’haver-lo exclòs de la candidatura de forma arbitrària i il·legal atès que el Tribunal Suprem va decidir deixar en suspens la seva inhabilitació, fins que els tribunals europeus no es pronunciïn sobre la seva la seva condició de diputat comunitari.
 
En aquest sentit s’ha manifestat la diputada al Parlament Montserrat Fornells en afirmar rotundament que ‘l'Estat ens ha robat l'Oriol, l’ha robat als seus fills, a la seva parella i als seus amics’. De la mateixa manera, ha mostrat la seva indignació després de conèixer-se la noticia i ha assegurat que ‘avui hem sabut que també ens ha robat el candidat, el millor candidat que ningú pot tenir. I ens l'han robat precisament per això: perquè saben que és el millor candidat i tenen por’.
 
Rufach s’ha mostrat convençuda de que l’actual situació de judicialització de la política ‘és un escàndol, i hem de denunciar-ho, perquè l’Oriol mai hauria d'haver estat exclòs de les llistes’.
 
Alhora que, per Vidal, l’estat espanyol ha demostrat, una vegada més, ‘quin concepte té de la separació de poders, fent un ús il·legítim i partidista de la justícia per evitar que el nostre cap de llista pugui ser candidat a aquestes eleccions’.
 
Per la seva banda, el candidat al Senat, Xavier Castellana, ha estat taxatiu volent fer saber al PSOE ‘que amb o sense l'Oriol a la papereta, el proper diumenge els tornarem a derrotar a les urnes. Que la repressió no ens aturarà, que tornarem i tornarem més forts. Que no ens fan por i que no desapareixerem i mai no ens podran escapçar. Perquè darrera de l'Oriol som dotzenes, som centenars, som milers aquells i aquelles que farem un pas endavant’.
 
‘Aquest diumenge, fem-ho també per l'Oriol. Si el PSOE l'ha inhabilitat de manera fraudulenta, rehabilitem-lo nosaltres fent que guanyi a les urnes. Contra la seva venjança,hi trobaran la nostra victòria!’, ha reblat.