Federació de Lleida

Notícia

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha destacat aquesta tarda la importància cultural i patrimonial que té per Catalunya la Seu Vella de Lleida. “Pel Govern de la Generalitat, la Seu Vella és una prioritat. La catedral és l’única restauració patrimonial de Catalunya que, a nivell d’inversió de la Generalitat, només és comparable amb el Centenari de les excavacions d’Empúries”.

El conseller considera que totes les actuacions de restauració, recerca científica i arqueològica i promoció que es duguin a terme del conjunt monumental son “un deure patrimonial de primer ordre per Catalunya i un actiu de turisme cultural de la ciutat”.
Tresserras, que ha participat aquesta tarda en una conferència a l’Imac, també ha fet referència al litigi de l’art sacre dipositat al Museu Diocesà de Lleida, del que tant el Govern d'Aragó com el bisbat de Barbastre-Montsó demanen la seva devolució a la diòcesi aragonesa. El conseller ha remarcat que “No hi ha cap dubte de la legitimitat del procés de constitució de la col•lecció ni de la legalitat vigent que la empara”. Tresserras ha lamentat que tant el Govern d'Aragó com el bisbat de Barbastre-Montsó hagin presentat una demanda civil per reclamar la seva devolució i considera que “aquests conflictes s’han de solucionar mitjançant el diàleg i no judicialment, per aquesta via mai sortirà cap peça de Lleida”.

Pel que fa a la nova llei del cinema, el conseller ha destacat que “és un dret fonamental que els catalans puguin escollir la llengua en que volen veure els doblatges, ja sigui en català, castellà o versió original”. Segons el conseller la nova Llei del Cinema “rescata un dret segrestrat del nostre país”. Ara aquesta nova reforma, diu Tresserras, “ens permet aprofundir en la qualitat del nostre cinema i divulgació del mateix”.