Federació de Lleida

Notícia

Els independentistes s’han reunit aquest matí amb Joan Simó per conèixer de primera ma quin és l’estat de les carreteres lleidatanes i així poder treballar plegats en la millora de les mateixes, per aconseguir una major comunicació entre Ponent i les principals capitals del País i de l’estat espanyol.

Esquerra de Lleida s’ha reunit aquest matí amb Joan Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida, per conèixer de primera mà quines actuacions l’entitat està duent a terme en la millora del condicionament de les infraestructures lleidatanes i el conseqüent desenvolupament socioeconòmic de Ponent (recordem que la cambra de Lleida s’ha reunit recentment amb un grup de treball d’infraestructures amb altres cambres catalanes, aragoneses i navarreses). Els independentistes s’han compromès a interferir entre les diferents cambres catalanes i l’administració per poder accelerar les actuacions previstes i crear-ne de noves, i així poder millorar les comunicacions entre Lleida i les grans capitals del país i de l’estat.
A la reunió hi han assistit Àngel Vidal, president de la Federació d’Esquerra de Lleida, Miquel Àngel Estradé, diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya, Josep Maria Esquerda, senador per Lleida d’Esquerra i Josep Cosconera diputat de Vies i Obres de la Diputació de Lleida. Durant la reunió Simó ha exaltat la importància que te l’Eix Pirinenc i la finalització de la carretera C14 per millorar la comunicació entre la Plana i els Pirineus i les seves relacions comercials. Simó també a demanat als republicans que intermediin en la finalització de la C242 (Baix Camp - Priorat – Garrigues), imprescindible per les comunicacions amb Tarragona. Estradé li ha confirmat a Simó que aquesta carretera està en procés i que el tram que uneix Alforja amb Borges del Camp ja està finalitzat, però que la resta del projecte s’ha alentit degut a un retard dels estudis d’impacte ambiental. El diputat però, s’ha compromès a vetllar per la mateixa.

Altres carreteres que s’han posat damunt de la taula i que tant Simó com els independentistes han cregut essencial pel desenvolupament socioeconòmic de Lleida són la unió de l’Eix Mediterrani amb Saragossa mitjançant l’Autovia Tarragona – Montblanc - Lleida - Saragossa, la prolongació de l’A22 Lleida a Osca i fins al Cantàbric, el desenvolupament de l’Eix Pirinenc i el desdoblament i ràpida execució de l’eix Tortosa – Lleida – Vall d’Aran - Tolosa.