Federació de Lleida

Notícia

El president d’Esquerra s’ha mostrat convençut de que la sentència ja està escrita i que serà duríssima per Catalunya, ja que aquesta “amputarà” drets i llibertats dels catalans.

Joan Puigcercós, president d’Esquerra Republicana de Catalunya, s’ha mostrat convençut avui de que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’Estatut “ja està escrita i que només cal que es posin d’acord les majories i minories per aprovar-la”. Puigcercós ha fet aquestes afirmacions durant la seva visita avui a les Garrigues, després de saber que el TC ha convocat per dimecres que ve, un nou ple per debatre la ponència de l'Estatut. El president ha explicat que la sentència serà duríssima per Catalunya ja que “amputarà drets i llibertats dels catalans”. Per Puigcercós tant al PP com al PSOE els hi interessa que el TC dicti sentència el més aviat possible, “a Zapatero li interessa una sentència per amagar els seus errors en política econòmica, i al PP per tensar la situació entre Catalunya i Espanya, ja sabem que el Partit Popular vol guanyar les eleccions anant en contra de Catalunya”. Per tant, ha reiterat el seu convenciment sobre l’existència d’un acord per a que hi hagi sentència, “una altra cosa és si la virulència de la retallada és tan gran per a que es puguin posar d’acord els uns amb els altres”, explica el president.


Pel que fa a la situació econòmica i a les retallades plantejades pel govern de Zapatero, el líder republicà ha defensat que Catalunya “ha de ser primera en tot però a l'hora de retallar s'ho ha de pensar”. Per Puigcercós, Catalunya “ja fa prous esforços pagant més impostos que ningú que després no es retornen”. Puigcercós ha defensat que ara “s'han de prendre mesures, però el dèficit l'ha de retallar l'Estat”. Pel que fa a la retallada de sous dels polítics i funcionaris, el president d’Esquerra ha dit que “no pot ser que a algú que cobra a l’entorn de mil euros se li digui que se li ha de retallar el sou”, el que s'han de retallar, continua “són els grans sous i tornar a posar impostos com ara el del patrimoni, eliminat pel mateix Zapatero i peatges a les autopistes d’aquelles comunitats autònomes que avui dia encara no en tenen”.

El líder republicà ha afirmat que Esquerra té clar que a Catalunya s’han prendre mesures “perquè no podem hipotecar el futur amb deute i dèficit públic”, però considera que qui s’ha d’estrènyer el cinturó és Madrid “ja que el dèficit és bàsicament de l’estat”, per això ha proposat que el que hauria de començar a fer Espanya és suprimir ministeris i reduir despesa en defensa “però de moment no hem sentit cap d’aquestes paraules, sembla que l’única condició és retallar despesa social, per tant, se li ha de demanar al govern que rebaixi el pressupost en defensa, que compri menys armament i que es replantegi algunes missions internacionals”, explica Puigcercós.

El president d’Esquerra també s'ha referit al president de la patronal CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, de qui ha dit que “no està en condicions de donar lliçons a ningú”. Puigcercós afirma que tant la patronal com sindicats haurien d’afrontar una reforma laboral en condicions i pensar més en la productivitat del país “encara és hora que escoltem a la patronal espanyola opinar sobre les dificultats que el sector elèctric comporta per la competitivitat de les empreses”, Finalment Puigcercós ha reiterat que “el que hi ha és una croada en contra de Catalunya, és digui TC o és digui reformes estructurals, perquè sempre es veu a Catalunya com un problema, però qui ha de començar a prendre mesures és l’estat”

Durant el dia d’avui, Joan Puigcercós ha visitat empresaris de diversos sectors de les Garrigues. Al matí ha visitat els nous regs d’Els Torms, on s’ha reunit amb els seus regants, posteriorment s’ha desplaçat a les Borges Blanques, on ha visitat l’empresa Envelats Vall i ha finalitzat la ruta al Taller Pedra Moragues de Vinaixa. Durant la visita l’han acompanyat Miquel Àngel Estradé i Carmel Mòdol, diputats per Lleida d’Esquerra i el president d’Esquerra de Lleida, Àngel Vidal.