Federació de Lleida

Notícia

Una delegació d'Esquerra encapçalada pels responsables de les secretaries de Política Econòmica i Social, Àngels Cabasés i Josep Ginesta i acompanyats pel president del partit, Joan Puigcercós, s'han reunit avui al matí amb la direcció del sindicat CCOO amb l'objectiu de presentar les propostes econòmiques d'Esquerra en vistes a les properes eleccions catalanes.


Segons Cabasés “la reunió ha servit per constatar la coincidència en la necessitat de disposar d'un marc català de relacions laborals”. Per a Puigcercós, “més enllà de la pretesa unitat de mercat espanyol, hi ha una realitat econòmica i social catalana” .

Puigcercós també ha explicat al sindicat la proposta d'Esquerra per a un nou impuls del Servei d'Ocupació Català amb més recursos i especialment major formació per acompanyar en un itinerari útil a les persones aturades. També s'ha abordat en la reunió l'impuls a la Formació Professional per que s'adapti a les noves necessitats del mercat i la reforma del servei d'Inspecció de Treball que actualment està infradotat.

En un altre ordre de coses, Esquerra s'ha compromès davant CCOO a treballar per consolidar l'estat del benestar, especialment en els àmbits de l'educació, la salut, els serveis socials i l'accés a l'habitatge.

Finalment s'ha tractat la convocatòria de vaga general prevista per al dia 29 de setembre. El líder independentista, a la vegada que ha recordat el suport d'Esquerra, ha reclamat “ que sigui una jornada de vaga també en clau catalana” . “Hi ha motius catalans per la vaga” , ha dit, “ quan l'Estat perjudica Catalunya, per exemple, amb la retallada d'obra pública o bé amb la manca de crèdit a empreses i autònoms” . Enlloc de proposar mesures que ajudin a reactivar l'economia productiva, ha subratllat Puigcercós, “el govern espanyol es dedica a retallar drets dels treballadors amb la reforma laboral que ha comptat amb el suport de CiU a canvi de no sabem què” .