Federació de Lleida

Notícia

L'oli de les Garrigues es promourà durant les pròximes setmanes al restaurant del Parlament, on es podran degustar diferents marques de verge extra d'aquesta denominació.


La iniciativa parteix de Miquel Àngel Estradé, alcalde de les Borges Blanques, president del patronat de la Fira de les Garrigues i diputat de la cambra, que ha explicat que "forma part de tot un seguit d'accions que du a terme el patronat, perquè el nostre oli sigui conegut i tastat pel màxim de gent possible". Per Estradé, "el restaurant del Parlament és un excel•lent aparador per donar a conèixer l'oli verge extra de les Garrigues, perquè hi passen persones de tot el país que visiten la cambra o convidats dels grups".


Els olis que es podran consumir al restaurant són: Olicatessen, que produeix l'empresa Molí dels Torms; Romanico, de l'empresa Agroles de les Garrigues; Les Trilles, que produeix la cooperativa Camp de Bellaguarda; La Borgenca, de l'empresa del mateix nom de les Borges Blanques; Terral, de la cooperativa de Sant Isidre, i olis de l'empresa Salvador Farré 'Chicó'. Tots han estat premiats enguany per la seva qualitat en diferents concursos nacionals i internacionals. Cada marca cedirà al Parlament l'oli que es pugui consumir en cru durant uns dos mesos.

Aquests olis verges extra s'han elaborat amb olives arbequines, i destaquen perquè tenen poca acidesa i per les virtuts gastronòmiques, que fan que siguin adequats tant per consumir en cru com en guisats i fregits. El consum habitual d'oli d'oliva arbequina es relaciona amb la prevenció d'afeccions cardíaques i del colesterol. A més d'un alt contingut en vitamines A, D, E, F i K, també ajuden a la digestió.