Federació de Lleida

Notícia

La diputada M. Àngels Cabasés, que ha pres part en les reunions de l'Acord Estratègic com a representant d'Esquerra, ha qualificat de ‘tacticisme' l'anunci de CiU de trencar les negociacions amb el Govern i negar-se a signar cap plec de mesures per afrontar la crisi. Per Cabasés, ‘CiU es contradiu perquè en la cimera es van comprometre a donar suport al document que es pactés, independentment del nombre de mesures que comportés'. La diputada lleidatana ha lamentat que ‘en un moment tan crític i difícil CiU no és al costat del Govern per afavorir mesures que ajudin el teixit empresarial català'.

cabases
Cabasés també ha avançat que ‘dijous hi ha una nova reunió on ja es tancarà un document amb mesures concretes que fa dies que s'estan treballant' i que passen per:

- Millorar el finançament i capitalització de les pimes catalanes, aplicar polítiques d'estímul a la demanda interna i fomentar una base industrial sòlida, més productiva, innovadora i internacionalitzada.

- Dona suport a la transformació del sector de la construcció i promoure la racionalització energètica.

- Donar suport a les polítiques de formació i ocupació per fer front al repte de l'atur.

- Assegurar la xarxa de protecció social, fomentar l'activitat emprenedora i el desenvolupament dels sectors emergents.

- Racionalitzar i simplificar l'administració.

Aquest document també ‘incorporarà les reivindicacions que va presentar Esquerra' i que es centren en:

- Establir noves línies de finançament i línies específiques de capital risc i específiques per al circulant de les empreses i flexibilitzant les condicions per tal de millorar l'accés als crèdits de l'ICF.

- Dur a terme les mesures necessàries per tal que les Oficines de Gestió Empresarial (OGE) esdevinguin la Finestreta Única Empresarial a Catalunya per a qualsevol tràmit relacionat amb les empreses i professionals.

- Facilitar una major presència en la licitació pública d'obres i serveis de PIME i introduir mecanismes d'incentius en la licitació pública, d'obres i subministraments per tal que aquesta actuï com a tractora de la innovació empresarial.

- Donar compliment a la reivindicació de les empreses del Tercer Sector i en concret a la moció aprovada en el Parlament sobre aquesta qüestió.