Federació de Lleida

Notícia

Comes: ‘Ja només ens cal fer el darrer esforç per assolir la fita de la Independència que fa més de tres segles que empaitem’

Acte de la Marató per la Democràcia a Menàrguens (la Noguera)
Acte de la Marató per la Democràcia a Menàrguens (la Noguera)
El president de la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya i alcalde de Torrelameu, Carles Comes, s’ha mostrat avui plenament convençut de que el proper diumenge es durà a terme el Referèndum, de que la imatge més repetida d’aquell dia seran les llargues cues davant les seus electorals i de que Catalunya donarà, un cop més, una gran imatge al món protagonitzant una jornada de germanor i sense incidents. El republicà ha fet aquestes declaracions en la seva localitat de la Noguera, durant els actes que s’hi ha realitzat de la Marató per la Democràcia que s’ha celebrat avui als diferents municipis de Catalunya.
 
Comes, també ha volgut assenyalar que la propera setmana ‘serà molt feixuga i complicada per a tots aquells que creiem des de sempre en la materialització d’aquest procés històric de separació del regne d’Espanya’, però alhora ha volgut demanar una major implicació dels milions de catalans partidaris del Sí al Referèndum. ‘No podem defallir perquè ara ja som, tots i totes, part de la història del nostre país; som a punt de fregar amb la punta dels dits aquell moment que fa uns anys semblava un somni, una quimera, ara ja només ens cal fer un darrer esforç per assolir, finalment, la fita de la independència del nostre país que fa més de tres-cents anys que esperem’.
 
El president dels republicans de la Plana de Lleida també ha demanat ‘cautela, prudència, criteri i paciència’ davant les nombroses informacions que circulen per les xarxes socials i que provenen de canals diametralment allunyats dels partits polítics i entitats promotores del Referèndum ‘als intent de crispació i de conflicte hi hem de respondre, com fa anys que ho fem, amb la nostra revolta dels somriures’. ‘Els antidemòcrates voldrien que aquesta fos la setmana de la rauxa, nosaltres farem que sigui, més que mai, la gran setmana del seny’, ha reblat.
 
En un altre ordre de coses, el cap de campanya d’Esquerra Republicana de Catalunya, Víctor Costa, ha fet un balanç molt positiu de tots els actes realitzats fins ara per la seva formació a les comarques de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell i la Segarra, el Segrià i l’Urgell. De la mateixa manera, i malgrat no tenir programat cap acte per proper divendres al vespre ‘perquè demanarem a tots aquells lleidatans i lleidatanes, sempre que puguin, la seva assistència a l’acte nacional de final de campanya, com ja ho vam fer amb l’acte nacional d’inici de la mateixa’, ha xifrat en ‘més de 60 els actes que promourà i ens quals participarà la nostra formació durant els propers 4 dies, als quals cal sumar-hi una dotzena de parades informatives en mercats i places de la Federació Regional’.