Federació de Lleida

Notícia

Tardà: ‘L’1O guanyarem segur, perquè un poble que conquereix el seu propi dret a decidir mai no serà un poble derrotat’

La plaça de la Constitució, més coneguda com a plaça del Clot de les Granotes, de la ciutat de Lleida ha quedat petita per acollir l’acte organitzat per la Federació Regional i la Secció Local de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya demanant a la ciutadania el seu vot afirmatiu en el Referèndum del proper 1 d’octubre i el nombrós públic assistent ha rebut al president del Grup Municipal d’ERC-Avancem a l’Ajuntament de Lleida, Carles Vega, a la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret i els diputats al Corts Generals, Joan Tardà i Teresa Jordà amb crits demanant el seu dret a votar.
 
La presentació de l’acte, sota el nom genèric de “Construir la nova República”, ha anat a càrrec de Vega que s’ha mostrat profundament orgullós de l’actitud demostrada per la ciutadania de Lleida en aquests dies de campanya i ha criticat ‘la negativa del govern local a permetre la llibertad de vot de la seva ciutadania’ i a l’alcalde Ros de ser ‘còmplice i coautor del segrest de la democràcia participativa a la ciutat de Lleida’.
 
Jordà per la seva part, ha acusat l’estat espanyol ‘d’estructura caduca que porta molts anys maltractant-nos econòmica i socialment, de judicialitzar la política i d’haver vulnerat, en pocs dies, tots els drets civils i fonamentals que va costar tant assolir a aquells que ens van precedir’. De la mateixa manera s’ha referit a la covardia dels seus dirigents, amb la connivència del PSOE, a l’hora d’emprar la paraula sedició, ‘però si legislar perquè a ningú li tallin la llum, l’aigua o el gas o rescatar persones enlloc de bancs o desitjar un país millor pels nostres fills ho entenen com a sedició, llavors sí. Ens agrada i força ser sediciosos’. ‘Ells tenen els tribunals, els jutges i ara també en Piolín, però nosaltres tenim una cosa molt més important que és el poble al nostre costat i només el poble pot salvar el poble’, ha conclòs.
 
D’altra banda Serret s’ha referit a la maduresa que ha demostrat del poble català ‘que saps el que vol i sap com fer ho’ i al sentiment d’impotència i de por de l’estat espanyol ‘al veure’ns tant decidits a aconseguir-ho, per aquest motiu han volgut convertir en delicte el fet de convocar un referèndum o d’aprovar lleis al Parlament de Catalunya’. De la mateixa s’ha mostrat totalment convençuda de que ‘el proper 1 d’octubre votarem perquè tenim un futur com a poble i guanyarem amb pau, amb un somriure i amb la satisfacció d’allunyar-nos d’un estat que no ens estima’.
 
Finalment Tardà ha posat el colofó a l’acte ha llançat ha volgut llençar un missatge al president de l’estat espanyol en aquests termes ‘deixi de fer-nos patir innecesàriament, senyor Rajoy. Només som un poble tranquil i treballador que sempre hem defensat els pactes i les llibertats democràtiques i vostè sap perfectament que guanyarem perquè la democràcia sempre guanya i que si continua vulnerant els nostres drets civils, tard o d'hora haurà d’admetre la seva derrota’.
 
De la mateixa manera, el diputat s’ha mostrat partidari de construir ‘una democràcia de qualitat perquè som homes i dones lliures i sabem que hem de repartir millor la riquesa i, malgrat que siguem poquets la nostra República també ha de contribuir a millorar el mon perquè la mostra causa també es la causa del gènere humà’. ‘Estem orgullosos de ser catalans i de ser bones persones i lluïm l’estelada com una bandera de combat pacífica contra el feixisme. Però tots sabem que de les banderes i de l’orgull no se’n menja’, ha reblat.