Federació de Lleida

Notícia

Estradé, al ministre Català: ‘Li sembla normal actuar com a portaveu del Tribunal Suprem?’

El senador d’ERC ha denunciat a la cambra alta la inexistència de la separació de poders a l’Estat espanyol
 
El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana al Senat, Miquel Ángel Estradé, ha preguntat aquest dimarts al govern si considera que el poder judicial a l’Estat espanyol és independent. Estradé ha formulat la següent pregunta directament al ministre de justícia, Rafael Català, en el ple de la cambra alta: ‘Li sembla normal que vostè anunciï amb antelació que condemnaran els líders independentistes? Li sembla normal actuar com a portaveu del Tribunal Suprem?’, ha interpel·lat el republicà, com a exemple de la manca de separació de poders, i tot plegat després de les declaracions del mateix ministre on avançava les inhabilitacions dels líders catalans.
 
En aquest sentit, Estradé ha volgut constatar que a l’Estat espanyol no existeix un poder judicial veritablement independent, després de recordar també les pressions de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, al Tribunal Constitucional perquè s’acceptés el recurs en contra de la investidura del president de la Generalitat. 
 
‘L’única divisió de poders que existeix a Espanya és la d’aquells t’ho afinen o d’aquells que t’amenacen recordant-te que tens fills’, ha denunciat el senador. En aquest mateix ordre de coses, ha afirmat que existeix una trama de poder formada per polítics, fiscals, policies i periodistes que ‘volen aixafar el moviment independentista i venjar-se del que consideren un desafiament a l’Estat’. Per concloure, Estradé ha assegurat que ‘si volem justícia, haurem d’anar als tribunals europeus’.