Federació de Lleida

Notícia

Alcaldes d’ERC denuncien a Prats de Molló la passivitat d’Espanya i Europa davant les greus violacions de drets i llibertats democràtiques a Catalunya

  • Els quatre alcaldes d'ERC en representació de Ponent
  • Alcaldes reunits a Prats de Molló
El republicans s’han reunit amb alcaldes de la zona dels Pirineus Orientals Francesos i han signat un manifest en el qual exigeixen més implicació de tots els països per trobar solucions polítiques a un problema polític que afecta l'Estat espanyol i a la Generalitat de Catalunya.
Quatre alcaldes d’ERC, en representació de tot el territori Lleidatà, han assistit avui a Prats de Molló a una trobada amb alcaldes de la zona dels Pirineus Orientals Francesos, organitzada per l’AMI (Associació Municipis per la Independència). En aquesta trobada els edils han denunciat la situació de repressió de drets i de llibertats que està patint la societat catalana, en especial totes les persones preses i exiliades polítiques, i han signat un manifest en el qual és demana més implicació de totes les parts així com de la Unió Europea, per trobar solucions polítiques al conflicte català.
 
Els quatre alcaldes d’ERC que han assistit en representació del territori són Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer, Eduard Piera, alcalde de la Fuliola, Carles Gibert, alcalde de la Granadella i Cristina Lafay, alcaldessa de Castelló de Farfanya. Segons Eduard Piera, els alcaldes francesos no s’han volgut posicionar a favor o en contra de la independència, però sí a favor de la democràcia. “Els alcaldes Catalans del Nord estan consternats per tot el que ha passat a Catalunya. Consideren que és un problema polític i no entenen la passivitat de la resta de països de la Unió Europea davant el conflicte català. No es posicionen a favor o en contra de la independència, però sí demanen que a Catalunya es respectin els drets i les llibertats que sustenten la democràcia a la Unió Europea i a tot el món, que s’acabi la repressió i que es garanteixi la llibertat d’expressió i de reunió entre d’altres”, descriu l’alcalde.
 
Piera explica que els alcaldes francesos tampoc no entenen que hi hagi persones preses i exiliades en un estat democràtic. “En el manifest també es demana l’alliberament i el retorn a casa de tots els ‘represaliats’ catalans, escollits legítimament pel poble de Catalunya, així com la fi de les amenaces  constants per part de l’estat i la justícia espanyola als alcaldes i als funcionaris municipals, els quals també han estat elegits democràticament”, manifesta Piera.
 
Segons els alcaldes lleidatans, els seus homòlegs francesos tampoc no entenen la passivitat dels líders de França i d'altres països de la Unió Europea en relació a les violacions dels drets i llibertats democràtiques, i faran arribar a la resta d’alcaldes de França, al Govern de França i a Brussel·les aquest manifest signat, per intentar que facin d’intermediaris i ajudin a trobar solucions polítiques al conflicte català.