Federació de Lleida

Notícia

Estradé al Partit Popular: ‘Si volen condemnar una rebel·lió de veritat, condemnin la de juliol de 1936 encara que la protagonitzessin molts dels seus pares i dels seus avis’

El senador Miquel Àngel Estradé va defensar la postura d’Esquerra Republicana davant la moció presentada pel Partit Popular a la cambra alta per la qual s’insta al Govern a modificar la Llei de 18 de juny de 1870 establint regles per a l’exercici de la gràcia d’indult, de manera que s’incloguin com a delictes als quals no es pot aplicar l’indult la rebel·lió, els delictes contra la Corona i la sedició.
 
L’exalcalde de les Borges Blanques, s’ha referit amb duresa a la també senadora Maria Rosa Vindel que en la seva defensa de la moció esmentada havia negat l’existència de presos polítics amb aquestes paraules ‘miri si és cert que existeixen presos polítics a l’estat espanyol que ens proposa que reformem una llei que té 150 anys només amb l’objectiu de castigar a un col·lectiu concret i per uns fets que ja s’han produït’.
 
A més Estradé s’ha referit a la moció del Populars com una ‘proposta que contradiu els principis generals del dret, contradiu la pràctica legislativa de totes les democràcies i no té precedent a Europa’; alhora que els ha acusat de dedicar tots els esforços possibles a ‘convertir l’estat espanyol autarquia legislativa ara que ja s’ha convertit, també, en una autarquia judicial’.
 
De la mateixa manera, el republicà, ha encomiat a la portaveu del Partit Popular a condemnar ‘la única rebel·lió que hi ha hagut a Espanya en els darrers 80 anys, la que es va produir el 17 i el 18 de juliol de 1936’. ‘És aquesta la que han de condemnar perquè va causar centenars de milers de morts i no l’han condemnat mai perquè la van protagonitzar molts dels seus pares i dels seus avis’.
 
Estradé es va mostrar encara més taxatiu afirmant que ‘posats a prohibir l’indult, per què no amplien la prohibició d’aquest a la corrupció i el gansterisme polítics, al frau fiscal o a la tortura?'. ‘Aquests delictes, pels quals vostès tenen centenars d’imputats, són els que de veritat  fracturen la societat espanyola i aconsegueixen trencar el contracte social entre les elits que tenen la riquesa i els que la produeixen, la gent humil, la gent treballadora que està perdent la confiança en els seus dirigents’, va etzibar finalment.