Federació de Lleida

Notícia

El Grup d'Esquerra Republicana de Catalunya exigeix que s’apartin de responsabilitats polítiques les persones sota investigació judicial a la Diputació de Lleida

El grup d’ERC a la Diputació de Lleida ha reclamat que l’actual govern prengui les mesures oportunes davant del suposat cas de corrupció que esquitxa aquest ens supramunicipal, apartant de les responsabilitats polítiques totes aquelles persones que es troben sota investigació judicial.
 
El portaveu del grup d’ERC a la Diputació, Jaume Gilabert, després de la presa de possessió de la nova presidenta Rosa Perelló el passat dia 18, ha manifestat que ‘han passat més de més de quinze dies del nomenament i el govern actual, esquitxat pel pitjor cas de corrupció que pateix actualment el món de la política a Catalunya, encara no s’ha pronunciat sobre les seves intencions amb les persones involucrades en el Cas Boreas, i no parlem sol de l’expresident, també directius, càrrecs de confiança i funcionaris públics de la Diputació que formen part d’aquesta instrucció, que s’ha convertit en el major desprestigi  en que s’ha vist involucrada aquesta institució”. En aquest sentit Gilabert s’ha mostrat ferm en defensar que ‘per dignitat i coherència, cal passar pàgina i combatre la corrupció per tal de fer net’.

El portaveu republicà ha insistit en que ‘considerem imprescindible, que s’aparti de tota responsabilitat política aquelles persones que estan investigades judicialment en la presumpta xarxa de corrupció política i de  finançament il·legal de CiU i/o PDeCAT’.

Gilabert s’ha refermat en la posició de tolerància zero vers la corrupció i ha conclòs que cal governar les institucions ‘segons els valors de la transparència, l’honestedat, la gestió eficient, i des d’una perspectiva de governança republicana'. 'Per tant, no pot haver-hi cap ombra de sospita de corrupció que enterboleixi la Diputació de Lleida', ha reblat.