Federació de Lleida

Notícia

El Grup d’Esquerra Republicana a la Diputació de Lleida exigeix que es garanteixi la neutralitat de la comissió sobre el cas Boreas

El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació de Lleida va proposar al ple del mes de gener la constitució d'una Comissió Especial Informativa amb caràcter temporal per a fer el seguiment que requereix el 'cas Boreas' sobre l'existència o no de suposades irregularitats en els procediments que tenen lloc a la corporació i als seus organismes autònoms. Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat.
 
Així doncs, tal i com es va acordar, aquest mes de març s’ha creat la comissió informativa temporal, i tots els grups polítics han designat els vocals que en formaran part. Entre els vocals designats pel grup del PDeCAT hi ha l’expresident de la Diputació Joan Reñé, que es troba investigat en el mateix cas Boreas per presumptes irregularitats en l’adjudicació d’obra pública.
 
Per al portaveu del grup d’Esquerra Republicana a la Diputació, Jaume Gilabert, ‘la presència del senyor Reñé com a membre de la comissió atempta contra la imparcialitat, la independència i la neutralitat que aquest òrgan ha de tenir, valors que han de ser bàsics en qualsevol comissió’. En aquest sentit, el grup republicà ha sol·licitat a la presidència de la Diputació de Lleida que ‘es reconsideri la participació del diputat Joan Reñé a la comissió sobre el cas Boreas’.
 
La lluita contra la corrupció ha de tenir lloc des de tots els àmbits, i això inclou també, exercir amb responsabilitat les tasques que es deriven de l’exercici polític, en aquest cas, garantint un bon funcionament de la comissió mantenint en tot moment la imparcialitat i la neutralitat per tal de que sigui una tasca efectiva’, ha etzibat Gilabert.