Federació de Lleida

Notícia

Eritja: ‘L'adhesió de la República Catalana a la Unió Europea interessa i beneficiarà a totes les parts: a Catalunya, a l’Estat espanyol i a la resta dels Estats Membres’

El candidat d’ERC-AM, Ignasi Comella, assegura que Almacelles impulsarà el canvi cap a la primavera republicana a la comarca del Segrià
 
 
El diputat a Corts Generals Espanyoles, Xavier Eritja ha participat avui, acompanyat del candidat a l’alcaldia i encara diputat provincial, Ignasi Comella, i la resta d’integrants de la candidatura de la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal, en el vermut popular que organitzat avui a la zona del mercat d’Almacelles.
 
Eritja, que ha respost als dubtes i inquietuds dels ciutadans i ciutadanes d’aquesta localitat del Segrià, s’ha mostrat convençut a l’afirmar que ‘la nostra pertinença a la UE no està amenaçada per la independència de Catalunya, ja que interessa i continuarà interessant a totes les parts; a Catalunya, a l’Estat espanyol i a la resta de la Unió’. De la mateixa manera que ha volgut evidenciar que, a més, ‘Catalunya, a dia d’avui, ja compleix amb el dret de la UE i els 7,4M d’habitants de la nova República Catalunya ja són ciutadans de la UE’.
 
Un escenari plausible per a la incorporació d’una Catalunya independent a la Unió Europea seria, segons el diputat d’Esquerra Republicana, ‘el d'una ampliació interna de la UE basada en el principi de continuïtat que es completaria a través d'una modificació dels tractats, que és un procediment de revisió ordinari. Així doncs, no seria d’aplicació, la disposició per a l'adhesió d'un nou Estat membre’.
 
Eritja també s’ha valgut de les xifres a l’hora d’afirmar que ‘durant els segles XX i XXI hi ha hagut 106 referèndums d’autodeterminació al món, dels quals 26 es van fer sense el consentiment de l’Estat matriu’. Alhora que ha recolzat les seves afirmacions extrapolant aquesta xifra al continent europeu, que a principis del segle comptava només amb la meitat dels actuals 48 estats que el conformen.
 
Per la seva part, Comella, s’ha mostrat totalment esperançat davant de les eleccions del 26 de maig i s’ha mostrat convençut de que ‘Almacelles impulsarà el canvi cap a la nova primavera republicana que ja està començant a arrelar a tota la comarca del Segrià en les últimes ocasions en les que la ciutadania ha hagut d’expressar la seva voluntat democràtica tenyint les urnes de color groc’.