Federació de Lleida

Notícia

Coneix a Òscar Amenós - Tàrrega

Entrevistes Candidats
Òscar Amenós
Òscar Amenós
Nom i cognoms: Òscar Amenós Borreguero
Municipi: Tàrrega
 
Sóc l'Òscar Amenós, targarí i republicà, casat i pare de dues filles.
Tot i tenir formació en peritació immobiliària, he dedicat la meva vida professional al mercat de l'agroalimentació i, des de fa 12 anys, a la gestió de residus, depuració d'aigües i assessorament medi ambiental.
Des de ben jove, he intentat aportar el meu granet de sorra a la millora d'aquesta ciutat ja sigui a través de l'AMPA de l'escola, Consell escolar, Junta de districte i també fent formació a infants i joves en esports com l'atletisme o el futbol sala.
He decidit fer el pas endavant per a poder donar un nou impuls al present i  futur de Tàrrega, aportant, a part de la meva experiència en l'empresa privada, il•lusió, treball, esforç i dedicació perquè la ciutadania de Tàrrega pugui veure en els nostre projecte un canvi i una millora en les polítiques municipals
 
Com afrontes el repte d’encapçalar la candidatura municipal d’Esquerra al teu municipi? 
Com un repte, conjuntament amb l’equip, per fer de Tàrrega un altre cop una ciutat il·lusionadora, amb projectes de futur que la facin créixer a nivell empresarial i humà que la facin ser la segona ciutat de ponent, de nou alhora, compromesa amb el procés que està vivint el país de construir la República Catalana. Per a un republicà, la política és un servei a la comunitat i basarem la nostra acció política en escoltar i atendre a les persones  i al gruix  d’entitats que la dinamitzen social i culturalment. 
 
Quins valors creus que ha de transmetre la candidatura d’Esquerra? 
Els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat han de moure la nostra acció al capdavant del govern municipal. La ciutadania ha de ser lliure per poder-se desenvolupar personal i socialment; hem de possibilitar el just repartiment de la riquesa i els recursos de l’administració local per garantir la igualtat d’oportunitats i també cercar nous ajuts a les administracions supramunicipals i tot això ho hem de fer en un marc de convivència que preservi les tradicions i costums targarines, al mateix temps que sàpiga acollir les de les persones nouvingudes.
 
Quins eixos programàtics seran la base de la candidatura republicana al teu municipi? 
Avançar en la renovació del CAP amb l'objectiu deconvertir-lo , a mig termini, en un Hospital lleuger. 
Incrementar els recursos humans, materials i econòmics per assegurar la neteja i manteniment idoni dels espais públics. 
Incentivar la gran tasca de les entitats de Tàrrega amb un programa que en garanteixi les relacions clares i transparents en qüestions econòmiques, infrastructurals i de representació. 
Impulsar la variant de la C-14 i millorar la mobilitat, garantint la plena convivència de vianants, ciclistes i automobilistes a tota la ciutat.
Fer un pla de dinamització comercial conjuntament amb Foment Tàrrega i la resta d'agrupacions, cambres, agents socials i clústers d'emprenedoria.
Treballar en la creació de noves empreses preveient i posant a disposició sòl industrial, prioritzant el foment del cooperativisme i l'economia social.
Incrementar la borsa d'habitatge de lloguer social, regulant els edificis i pisos buits en poder d'entitats especulatives.
Incrementar els ajuts per menjadorescolar, escoles bressol i música, juntament amb laGeneralitat.
Preveure la conveniència d'un institut escola a Tàrrega, aprofitant les instal·lacions d’una de les escoles ja existents.
Fer un pla estratègic per millorar la gestió dels residus conjuntament amb el Consell Comarcal.
Fer complir a les companyies de subministrament elèctric un servei públic de qualitat, acabant amb els micro talls.
Promoure l'estalvi energètic en les instal·lacions municipals i planificar per convertir-les a les energies renovables.

Quins són els grans temes de ciutat que s’han de resoldre de forma prioritària?
Els quatre eixos prioritaris, crec que han de ser: convertir el CAP en un centre sociosanitari de referència, la creació d’un Institut Escola a l’espai educatiu de l’Àngel Guimerà i La Pau, millorar la mobilitat de vianants, ciclistes i transport públic i l’accés a l’habitatge de les persones joves i amb més dificultats, amb polítiques valentes i de bracet amb la Generalitat.
 
Quin és el futur que imagines pel teu municipi? 
Tàrrega ha d’aprofitar el seu  potencial com a ciutat ben comunicada que és, prop de línies de transport viari i ferroviari molt importants de pas del Sud de la Península cap a la resta d’Europa i dels Pirineus cap a la costa. Per això, ha d’oferir sòl empresarial solvent, ha de presentar projectes de dinamització cultural, comercial i social atractius.  Necessitem un pla estratègic compartit que millori la xarxa ferroviària i el transport públic, en general. També ha de seguir compromesa amb l’assoliment d’una República Catalana que hi ajudi i ha d’aspirar a ser la segona capital de la demarcació. Per aconseguir aquests objectius, necessitem ser decisius en totes les institucions i governar l’Ajuntament de Tàrrega.