Federació de Lleida

Notícia

Coneix a Òscar Martínez - Ciutadilla

Entrevistes Candidats
Òscar Martínez
Òscar Martínez
Nom i cognoms:ÒSCAR MARTÍNEZ I AGUSTÍ
Municipi: CIUTADILLA

Tinc 43 anys, estic casat i sóc pare d’una nena de 6 anys i d’un nen de 2 anys i mig. He cursat un Mòdul Formatiu en Gestió i Administració de PYMES i Cicle Formatiu en Màrqueting i Comunicació Audiovisual.
Treballo de director a la delegació de la província de Tarragona d’una empresa d’elevació i faig d’Assessor en implantació de nous productes, en estratègia de creixement i expansió territorial.
Sóc alcalde de Ciutadilla des del 2007 i entre els anys 2013 i 2018 vaig ser president comarcal d’ERC a l’Urgell. També vaig ser conseller comarcal entre el 2011 i el 2015, conseller nacional d’ERC per l’Urgell entre el 2011 i el 2018, membre del Consell Assessor Municipalista entre el 2011 i el 2018 i secretari d’organització de l’Executiu Regional de Lleida entre el 2011 i el 2013, entre d’altres.
 
Co​​​​m afrontes el repte d’encapçalar la candidatura a l'ajuntament del teu municipi?
Des de molt jove he tingut unes conviccions i una ideologia política que jo definiria com a Republicanisme Rural. Des de que tinc memòria he col·laborat i treballat al poble i fora per defensar aquestes conviccions i exigir que es deixi de discriminar aquests petits municipis. Ara, després de tres legislatures, amb el bagatge i l’experiència acumulats i amb un equip de gent molt ben preparat, crec que puc aportar encara molt més al poble per continuar posant-lo en valor i ajudar a que definitivament hi hagi polítiques d’equilibri territorial que facin atractiu viure en pobles com Ciutadilla.
 
Quins valors creus que ha de transmetre la teva candidatura?
Crec en la Catalunya rural i en la necessitat de preservar i fer sostenibles els pobles com el meu. Som imprescindibles per mantenir el territori i el paisatge en bon estat i ordenats, i a l’hora els municipis petits com Ciutadilla són molt necessaris per preservar les arrels, la cultura, la història i la essència del país en aquests temps tant accelerats i canviants que vivim.
Com a candidatura d’Esquerra hem de transmetre el que les nostres conviccions i els nostres principis republicans ens demanen que transmetem. Hem de treballar per la igualtat social i l’equlibri territorial, per oferir oportunitats a les persones i al territori que permetin construir un país més integrador, divers, dinamic i ric en tots els sentits. Un país sostenible i eficient amb polítiques que permetin posar en valor a la gent per fer front als reptes de present i futur, que permetin sobretot viure dignament i en llibertat.
 
Quins eixos programàtics seran la base de la candidatura republicana al teu municipi?
Com hem anat fent els últims anys, prioritzarem polítiques eficients i efectives que permetin que el municipi sigui sostenible, que es mantingui la qualitat i el nombre de serveis bàsics que ara tenim, com l’escola, el local social, el consultori mèdic... Polítiques per posar en valor i recuperar el nostre patrimoni i polítiques d’habitatge que ens permetin ser atractius per als joves que vulguin quedar-se a viure al poble o per als que vulguin venir de fora. Treballarem també intensament amb les set entitats municipals que dinamitzen la vida social i cultural del poble, doncs són un motor important i un espai de trobada i d’integració per als nou vinguts. Tot, sense oblidar que estem en un entorn agrari/ramader, que cal defensar i acompanyar, per trobar solucions a les necessitats i als reptes de futur que els pot plantejar per exemple la nova llei d’Espaia Agraris o el canal Segarra Garrigues.
 
Quins són els grans temes de ciutat que s’han de resoldre de forma prioritària?
Les politiques d’habitatge - La recuperació del patrimoni - Els serveis a la gent gran
 
Quin és el futur que imagines pel teu municipi?
La nostra candidatura treballarà per aconseguir un municipi cada dia més sostenible, socialment just, actiu i acollidor que estigui a l’alça dels reptes que ens està plantejarant aquest llarg camí per la construcció de la República Catalana. Fins a la victòria!