Federació de Lleida

Notícia

Fornells: ‘Els que som del món rural, hi volem continuar vivint, volem disposar dels mateixos serveis bàsics i tenir les mateixes oportunitats de futur per als joves dels nostres pobles’

La diputada al Parlament de Catalunya i alcaldessa del municipi de Vilanova de l’Aguda, Montserrat Fornells, ha intervingut en la sessió d’avui de la càmera catalana per defensar la postura d’Esquerra Republicana de Catalunya davant de la Moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre el desplegament de la fibra òptica a tots els municipis de Catalunya.
 
Fornells que ha expressat el suport de la seva formació a la moció ha reivindicat la necessitat de que ‘municipis com Vilanova de l’Aguda, del qual tinc l’honor de ser-ne l’alcaldessa, amb menys de 200 habitants i amb 5 nuclis, on tenim molts dèficits i molts problemes de cobertura d’internet, de mòbil i de TDT i que lamentablement, s’ha vist afectat i perjudicat greument pel despoblament al no disposar d’algunes eines i serveis que han dificultat que alguns joves o algunes persones hagin continuat vivint al nostre municipi’. Al mateix temps, ha argumentat que ‘el cas del meu municipi és un exemple més del que passa a la gran majoria de municipis petits i mitjans del nostre país’.
 
Per a la diputada lleidatana al Parlament, ‘un dels reptes més importants que tenim com a país és abordar el problema del despoblament rural’. Alhora que s’ha mostrat partidària d’aplicar polítiques i apostes de país, ‘valentes, transversals i amb els recursos necessaris per posar fre al despoblament’.
 
En el mateix ordre de coses, Fornells s’ha mostrat totalment contundent a l’afirmar des del faristol del Parlament que el desplegament de la fibra òptica és un clar exemple d’aquesttes polítiques, ‘perquè si realment creiem en l’equilibri territorial, que no hi hagi ciutadans de primera i de segona i que tothom tingui les mateixes oportunitats visqui on visqui; cal que tot el Govern i les diferents institucions del país hi treballin i ho abordin de forma coordinada i urgent’.
 
‘Perquè els que som i vivim al món rural, hi volem seguir vivint i volem disposar d’aquests serveis i tenir les mateixes oportunitats de futur, pels nostres pobles i sobretot pels nostres joves. Fem-ho possible. Fem-ho tant ràpid com la velocitat d’internet que els nostres pobles i ciutadans es mereixen!’, ha etzibat, finalment. la de Vilanova de l’Aguda.


 

  • Intervenció de la diputada Montserrat Fornells al Ple del Parlament