Federació de Lleida

Notícia

La Federació Regional organitza una jornada de formació per a més de 200 regidors i regidores amb la governança republicana com a lema per a la constitució dels nous Ajuntaments

La Federació Regional de Lleida, conjuntament amb la Secretaria de Política Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, va organitzar ahir al vespre, al teatre Coliseum de Corbins, una jornada de formació a la qual van assistir més de 200 regidors i regidores de tota la demarcació electoral de Lleida que prendran possessió del seu càrrec als plens de constitució dels ajuntaments que es duran a terme durant el proper dissabte, 15 de juny. 
 
La formació s’ha desenvolupat en dues parts, una primera en la qual el secretari nacional de Política Municipal i diputat al Parlament de Catalunya, Marc Sanglas, juntament amb els integrants dels serveis jurídics de la formació republicana, han informat als assistents dels aspectes genèrics sobre la formació i el funcionament dels ajuntaments així com dels criteris i eines de governança republicana.
 
Posteriorment, s'han dut a terme dues formacions sobre temes més específiques. La primera, adreçada a aquells regidors i regidores que formaran part dels equips de govern municipal, es va dur a terme a la sala 1 d’Octubre de la localitat i va comptar amb la presència de la secretària de Formació regional Dolors Regué, com a conductora, i els alcaldes de Bellvís, Camarasa i la Granadella, Joan Talarn, Elisabet Lizaso i Carles Gibert, com a ponents.
 
Els regidors i regidores que estaran a l’oposició en els seus respectius ajuntaments durant la propera legislatura, també van fer una segona sessió formativa, al mateix teatre Coliseum que va ser conduida pel secretari de Política Municipal regional, Víctor Costa. i va comptar amb les ponències de les alcaldesses de Sanauja i Almenar, Gemma Martínez i Maria Teresa Malla i de l’alcalde de Torrelameu i president de la Federació Regional de Lleida, Carles Comes.