Federació de Lleida

Notícia

Granollers: ‘Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, exigim a Sánchez que faci política i que vingui al segon ple d’investidura amb els deures ben fets’

Inés Granollers i la senadora Sara Bailac al ple d'avui.
Inés Granollers i la senadora Sara Bailac al ple d'avui.
La diputada al Congrés per la coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes, Inés Granollers, ha valorat avui primera sessió d’investidura a la presidència de l’estat espanyol que s’ha celebrat el dilluns i dimarts a la cambra baixa legislativa de les Corts Generals alhora que ha manifestat la seva decepció per ‘l’arrogància, la prepotència i la incapacitat del partit socialista per arribar a acords’.
 
La republicana també ha explicat els motius del vot negatiu de la seva formació en aquesta primera sessió constitutiva, tenint en compte que Pedro Sanchez ’no ens ha fet cap proposta de res, com a proposta de govern no es volen ni seure a parlar, no és gens conciliador i com que amb Podemos tampoc hi ha sabut arribat a cap acord, hem votat que no’.
 
Granollers ha volgut llençar el missatge de que ‘estem donant un cop de mà a Podemos’, de la mateixa manera que s’ha mostrat taxativa a l’afirmar que ‘ja vam advertir que no bloquejaríem la governabilitat però també que no donaríem xecs en blanc; reclamem al senyor Sánchez que faci política i que vingui al segon ple d’investidura de dijous amb els deures ben fets’.
 
Malgrat tot no s’ha mostrat partidària d’anar a unes Eleccions Generals perquè podria ser ‘donar una oportunitat a les dretes de tenir una entesa i de poder fer un pacte de govern o donar més força al partit dels socialistes. Si ara que no té una majoria absoluta està així d’innegociable i que no es pot parlar amb ell, amb 20 diputats més, s’esgotaria qualsevol possibilitat de diàleg’.
 
‘I els fem un adveriment, no menystinguin ni subestimin la nostra força i determinació. Sóm aquí per fer política, i la farem, però tinguin molt clar que no renunciem a cap de les nostres conviccions. Aquest conflicte només es podrà resoldre quan Catalunya voti en un referèndum’, ha etzibat Inés Granollers.