Federació de Lleida

Notícia

Esquerra Republicana debatrà aquest dimecres a Lleida sobre la cultura a la nova República

Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat una jornada que versarà sobre la cultura a la nova República i que tindrà lloc aquest dimecres, dia 21 de juny a la sala Alfred Perenya de la seu de la conselleria de Cultura de Lleida, al carrer de Blondel 71. Intervindran a la taula rodona Alberto Velasco, historiador de l’art medievalista i conservador del Museu de Lleida, Antonieta Jarne, professora d’història contemporània a la UdL, Cristina García, codirectora de Campi qui pugui i presidenta de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics i Pep Tort, historiador, gestor cultural i músic. L’acte serà moderat per la periodista Anna Sàez.  
 
Per als republicans la lliure pràctica cultural ha d’esdevenir la columna vertebral dels valors cívics, ha de quedar establerta com un dret constitucional bàsic i ser considerada el quart pilar de l’estat del benestar. Des d’ERC, es reivindica una República que garanteixi l’accés lliure i universal a la cultura com un dret fonamental inalienable, que fomenti el pensament crític i impulsi la creativitat en totes les seves formes d’expressió. Catalunya té en la seva cultura una de les millors cartes de presentació i la República és una oportunitat per donar-la a conèixer al món.
 
El secretari de cultura de la Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jaume Montfort, ha defensat que ‘volem un país culte, cohesionat i fort en la seva identitat’. El republicà també ha manifestat que ‘un país que es vol veure a si mateix com innovador, modern i creatiu ha de generalitzar la pràctica i el gaudi de la cultura en totes les seves formes, fomentar la conservació, difusió i accés al seu patrimoni cultural i garantir el creixement i qualitat de la producció cultural’. Montfort ha conclòs que ‘el desenvolupament del talent creatiu de les persones i l’accés en condicions d’igualtat a la producció cultural són un element indispensable d’aquest benestar’.