Federació de Lleida

Notícia

Esquerra Republicana denuncia l’electoralisme que posa en risc la salut de les persones, la judicialització de la política i la capacitat repressiva de l’estat espanyol

Els republicans han presentat avui la seva llista electoral per a la plana de Lleida, el Pirineu, el Solsonès i l’Aran
 

Esquerra Republicana ha presentat aquest matí la seva candidatura a la circumscripció de Lleida per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, a la plaça Blas Infante de Lleida, en un acte en el qual, a part dels membres de la llista, hi ha participat el vicepresident del Govern de la Generalitat i coordinador general de la formació, Pere Aragonès.
 
La candidatura dels republicans és, segons el propi Aragonès, un equip amb lideratge femení i feminista, diversitat d’orígens, expertesa institucional i amb la màxima representació i sensibilitat territorial. Alhora que ha destacat que la ‘nostra proposta per a les properes eleccions és essencialment ser útils per ajudar a la gent, per a superar la pandèmia, per transformar el país socialment, per acabar amb la corrupció i avançar per una via àmplia cap a la independència i la construcció de la República Catalana’.
 
El primer candidat nacional dels republicans, també ha denunciat que el candidat del PSC i ministre del PSOE ‘hagi anteposat els seus interessos electoralistes a la salut de la ciutadania de Catalunya amb la seva decisió de no postposar la data de la contesa electoral’ alhora que no s’ha mostrat gens sorprés pel fet que ‘en els darrers hem vist a Vox apuntar-se, un cop més, a l’acció repressiva de l’Estat espanyol contra la causa separatista oferint els seus escons a Illa per impedir que l’independentisme arribi a la presidència de la Generalitat’.
 
Per la seva part, la secretaria general adjunta i primera candidata per Lleida, Marta Vilalta, ha fet la presentació formal de la candidatura que ha definit com ‘un equip de persones que esdevé un reflex humà, territorial i social de les nostres terres que volem i podem iniciar una nova etapa que trenqui la sociovergència, elimini la corrupció i estableixi polítiques de reconstrucció social i econòmica, aportant feminisme, esperança i diversitat d’origen, potenciant sectors estratègic com l’agroalimentari’.
 
Vilalta també ha estat taxativa a l’afirmar que ‘a més repressió de l’estat espanyol, nosaltres respondrem amb més democràcia, posant de nou les urnes i omplint-les de vots republicans’.
 
Per la seva part la que va ser consellera d’Agricultura, ara a l’exili, i des d’ahir segona candidata dels republicans, després de la inhabilitació per part del TSJC del conseller Solé, Meritxell Serret ha enviat un missatge en el qual ha incidit en el fet que Esquerra Republicana ‘som els únics que amb aquest front ampli, podem forçar que s’acabi la repressió, caminar cap a l’amnistia i aconseguir el reconeixement al dret d’autodeterminació de la ciutadania de Catalunya per decidir lliurement el nostre futur’.
 
El propi conseller Bernat Solé, que també ha intervingut en l’acte, ha expressat que ‘és un honor que sigui Meritxell Serret qui m’agafi el relleu’. Alhora que ha estat contundent a l’afirmar que ‘el municipalisme va fer que l’1O fos un acte de democràcia. I molts dels que el van fer possible son a la presó, a l’exili o amb causes obertes. Amb sentencies repressores com la meva no hi guanya ningú, només hi perd la democràcia’.
 
Finalment la tercera candidata i tinent d’alcaldia de la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet, ha manifestat la seva satisfacció per incorporar-se a una llista ‘que vol portar la veu del territori i dels municipis al Parlament; per bastir una República Catalana que volem construir des de totes les places de cada poble i ciutat de Catalunya i m’hi sumo perquè tenim l’oportunitat de fer una Catalunya més justa i social’.
 

  • Vídeo de presentació de Meritxell Serret com a segona candidata d’Esquerra Republicana a Lleida, Pirineu, Solsonès i Aran: