BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ REGIONAL
LLEIDA
27.04.2012 . Número 22
actualitat
Festa de la República

La nova Permanent Regional va voler reinventar aquest any el clàssic Sopar de la República i convertir-lo en una trobada de gent d’ERC molt més festiva i familiar.

El nou format, que s’anirà adaptant cada any al lloc que esculli cada comarcal, va ser tot un èxit. Es van programar tot d’activitats per a petits i grans des de les 12 del migdia i, com a acte central, un gran dinar de germanor.

El lloc escollit va ser Tornabous (l’Urgell), el passat 14 d’abril, i tot i que el mal temps va obligar a suspendre alguna de les activitats matinals, l’acte va ser tot un èxit d’organització i de públic.
Medalles Macià i plaques d’agraïment

Després del dinar de la Festa de la República es va procedir a lliurar diversos guardons.

Els guardonats amb la medalla Macià, pels seus 25 anys de militància, van ser: Jaume Gilabert i Torruella (la Ribera del Sió), Josep Lluís Balsells i Balcells, Gabriel Andreu i Vallès i Josep Maria Farran i Carné (els tres de les Borges Blanques)

També es van lliurar unes plaques que reconeixien la tasca d’alguns militants en benefici del partit. En aquest cas els homenatjats van ser Mingo Sabanés i Porta (Artesa de Segre), Ramon Tremosa i Llurba, Carles Gausachs i Clot (ambdós de Lleida) i l’alcalde la localitat que va acollir la festa, Amadeu Ros i Farré.

La Federació Regional també va voler agrair amb una distinció el bon tracte i la col·laboració rebudes per la vila de Tornabous
Parada de Sant Jordi d’ERC a Lleida

Per primer cop en molts anys, la Federació Regional va instal·lar una parada de llibres, en ple centre de Lleida, el Dia de Sant Jordi.

La jornada va ser un èxit de públic i un alt grau de visualització del nostre logotip en la diada. Coincidint amb l’inici de la campanya del partit “País Lliure, Llengua Viva” es van repartir llacets amb l’estelada a tots aquells i aquelles que es van acostar a la parada. En total es van lliurar prop de 1500 llaçades.

Com cada any, les JERC també van instal·lar la seva parada a la plaça de Sant Joan.
Presentació de #lleidasocial i manifestació de l’1 de maig

El passat 26 d’abril es va presentar a la premsa local i comarcal #lleidasocial, un front de lluita contra la dictadura financera i contra les retallades al qual està adherida ERC.

#lleidasocial està integrat per una trentena d’entitats de la demarcació que inclouen partits polítics, sindicats i associacions i entitats diverses i també serà present a la manifestació de l’1 de maig. Tots i totes hi sou convidats per tal de que hi hagi una gran presència d'homes i dones d'Esquerra..

Manifestació del Dia del Treball
Dia: 1 de maig de 2012
Hora: A les 12 del migdia
Lloc de trobada: Plaça del Treball de Lleida
Recorregut: carrer del príncep de Viana, plaça de Ramon Berenguer IV, rambla de Ferran i plaça de la PauNova campanya nacional d'ERC #novullpagaraespanya

ERC dóna suport als actes populars contra els peatges a Catalunya per denunciar el greuge en infraestructures del nostre país. És una manera de manifestar la indignació dels catalans vers l'espoli fiscal que patim per part de l'Estat Espanyol. Creiem que hem de dir: #novullpagaraespanya i acabar amb l'asfixia econòmica que patim.

Participació a la campanya #novullpagaraespanya
Dia: 1 de maig de 2012
Hora: A les 12 del migdia
Lloc: Peatge de l’AP2 direcció Barcelona
Acte: Participació en el #novullpagar popular convocat als diferents peatges d'arreu del territori.

Podeu deixar-nos els vostres comentaris al respecte al perfil de twitter @novullpagaraesp o a la página de facebook No vull pagar a Espanya

opinió
Carmel Mòdol i Bresolí
»
Diputat al Parlament de Catalunya
MAJESTIC 2 a la CORPO

Com si es tractés d’una mala seqüela d’una pel·lícula ja vista CiU ha tornat a triar el PP a l’hora de pactar el futur d’una estructura de país com és la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La CCMA incorpora com és conegut TV3 i Catalunya Ràdio, dos de les principals eines de promoció de la llengua, la cultura i l’imaginari nacional. El pacte també afecta el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

El pacte entre CiU i PP desmantella tota l’arquitectura audiovisual de la que Catalunya s’havia dotat durant els darrers anys, arquitectura que ha permès que les emissores de la CCMA hagin recuperat el lideratge en unes condicions de competència molt difícils i hagin excel·lit en la prestació d’un servei públic de comunicació modern, molt valorat per la gent del nostre país. Un servei que per la seva pluralitat, qualitat, proximitat i professionalitat és una rara avis en el panorama de la comunicació audiovisual que es practica a l’estat.

CiU va pactar i va votar afirmativament totes les lleis de l’audiovisual quan ocupava els escons de l’oposició durant els governs d’entesa. El PP, en canvi, hi va manifestar el seu rebuig frontal. Aquest PP què, cal recordar-ho, és contrari a l’espai comunicacional en la nostra llengua, ha liquidat TV3 al País Valencià, actua contra el català en tots els territoris i tots els àmbits de la nació i que té com a model informatiu el que perpetren Canal 9 o Tele Madrid. Convindreu que el fet que ara es posin d’acord no és cap bon presagi pel futur de la CCMA, ni pel servei que presta al nostre poble. Amb més raó si tenim en compte que CiU ha disposat d’alternativa per no quedar lligada al PP ni a les seves exigències. Ha triat el PP però.

L’excusa per justificar un pacte injustificable ha estat l’austeritat i amb aquesta premissa CiU redueix molt significativament l’aportació de la Generalitat al manteniment de la CCMA al mateix temps que aproven limitacions per accedir al finançament privat per la via de l’explotació comercial certificant la desaparició de la publicitat de Catalunya Ràdio. Resultat, les nostres TV3 i CR escanyades econòmicament, tant empetitides i empobrides que les deixen sense capacitat de competir i de mantenir els estàndards de qualitat que fins ara han acreditat. Això al mateix temps que un grup de comunicació amic és recompensat amb prop de 2 milions d’euros atorgats discrecionalment.

La divisa de l’austeritat tampoc s’ha tingut en compte en la contrareforma del CAC. El projecte de llei preveia rebaixar de 10 a 5 els Consellers. Però, amb una maniobra que violentava el tràmit parlamentari, miraculosament el nombre va pujar fins a 6 per encabir-hi el PP posant en qüestió les funcions i la independència d’un organisme que és l’autoritat audiovisual al nostre país.

Tot això per potinejar a conveniència els mitjans de comunicació públics i, en la meva opinió, per separar de les àrees de direcció els professionals que han estat els artífexs del miracle que han representat fins avui TV3 i CR.

La pregunta que jo em faig també us la podeu fer vosaltres, ¿a qui beneficia tot aquest despropòsit, tota aquesta claudicació?

Quan el timoner anuncia que la nau posa rumb cap a Ítaca, no sembla la millor de les solucions embarcar una tripulació ensinistrada i obsessionada en obrir vies d’aigua al casc. El camí llavors no es fa llarg, sinó impossible.


campanyes

ERC - FEderació Regional de Lleida
Lluís Companys, 3, 1a
25003 LLEIDA
T. 973 278 343