BUTLLETÍ DE LA FEDERACIÓ REGIONAL
LLEIDA
22.02.2013 . Número 24
actualitat
La Federació Regional de Lleida participarà a la Marea Ciutadana del 23 de febrer

La Federació Regional de Lleida es una de les més de trenta entitats que formen part de #lleidasocial, una plataforma que lluita contra les retalles i la dictadura financera i que ha organitzat nombroses mobilitzacions ciutadanes i accions de protesta des de la seva creació fa gairebé un any.

El proper dissabte 23 de febrer, #lleidasocial convoca una nova jornada de protesta en contra de les retallades en els diferents sectors de la nostra societat, que es farà mitjançant diferents marees corresponents a cada un d’aquests sectors: l’educació, la sanitat, la funció pública i els serveis socials. A les quals s’uniran també el moviment 15M i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

A les 5 de la tarda, cada una d’aquestes marees -o onades de manifestants- sortiran des de diversos punts de la ciutat per acabar confluint totes a la plaça de Ricard Vinyes des de la qual s’iniciarà una concentració unitària que recorrerà el centre de Lleida fins a la plaça de Sant Joan. Trobareu els punts de sortida de cada sector, així com tota la informació referent a la manifestació a la pàgina web http://lleidasocial.blogspot.com

D'altra banda, diversos membres de la Federació Regional, van assistir el passat dimarts a una concentració de suport a la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris ja que tres de les quatre persones que integren l’equip tècnic en seran acomiadades, per l’incompliment pressupostari del conveni signat amb la Generalitat per a l’any 2012

.Activació de les Sectorials

Per tal de trencar amb la situació actual d’inactivitat de les Sectorials de la nostra Federació, la secretaria regional de Formació i Ensenyament, Núria Marín, ha convocat a la militància a diverses reunions, per tal de reprendre aquesta tasca d’elaboració de discurs i argumentaris territorials.

Durant aquesta setmana ,ja s'han dut a terme les reunions de les Sectorials de Benestar Social i de Polítiques d’Immigració, d’Ensenyament, Universitats, Recerca i Innovació i de Salut i el proper dimecres 27 de febrer es durà a terme la reunió de les Sectorials de Cultura i Política Lingüística.
Els diputats d'ERC visiten Castelló de Farfanya i Algerri

Els diputats al Parlament de Catalunya, Josep Cosconera i Albert Donés i el diputat provincial Jaume Gilabert, conjuntament amb el president regional Carles Comes i el portaveu d'ERC al Consell Comarcal de la Noguera, Josep Mercè, han mantingut una reunió amb l'equip de govern de Castelló de Farfanya per tal de tractar aquelles problemàtiques que més afecten el consistori.

Acte seguit, han visitat la Serra de la Tossa al municipi d'Algerri. La delegació d'ERC ha analitzat la problemàtica sobre el terreny (vegeu l'article d'opinió d'aquest mateix butlletí) i s'han fet les valoracions pertinents amb l'actual equip de govern per tal de fixar un posicionament de cara a la propera Comissió Parlamentària.
El Grup d’ERC demana que es vehiculin el foment de l’ocupació i l’accessibilitat a l’habitatge

El Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Diputació de Lleida ha presentat avui una moció al Plenari d’aquest organisme en la qual s’insta al govern de la Generalitat de Catalunya a impulsar polítiques de foment de l’ocupació i d'accessibilitat a l’habitatge a les comarques de Lleida, que permetin un major equilibri territorial, afavorint, al mateix temps, la implantació d’empreses a les comarques de Lleida, reduint-los les carregues fiscals i fent que l’INCASOL posi a la seva disposició el sol industrial existent a preus competitius.

Aquesta moció es fonamenta, per una part, en l’estudi de cens d’habitatge de nova construcció pendent de vendre a Catalunya que situa les comarques de Lleida al capdavant de l’estoc de pisos nous acumulats i, per una altra, al fet que les comarques lleidatanes han patit una important competència deslleial per part de zones limítrofes d’Aragó, que han incentivat la deslocalització d’empreses lleidatanes a aquestes comarques veïnes, amb grans incentius fiscals i subvencionant part del cost del sòl industrial.

La moció ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups
Activitat dels diputats al Parlament de Catalunya

El diputat Albert Donés s’han reunit amb els representants de les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) i ha valorat com a molt satisfactòria la tasca de control, d'una manera eficaç i respectuosa amb el medi ambient, de totes les malalties i plagues que ataquen les explotacions agràries que realitzen aquestes entitats, així com els va assegurar el Grup d’Esquerra al Parlament de Catalunya vetllarà per garantir un finançament digne a aquestes entitats que realitzen una tasca tant important per al territori.

El diputat Josep Cosconera, per la seva part, també va assistir a la manifestació que va tenir lloc a Solsona per evitar el tancament de la industria Tradema i es va posar a la plena disposició dels afectats per a qualsevol tràmit parlamentari que es pugui fer a aquest respecte.
ERC visita els dos grans carnavals de la Noguera

Una comitiva d’ERC va visitar el passat 12 de febrer, dimarts de Carnaval, les poblacions de Ponts i Artesa de Segre i va participar, respectivament, en el Ranxo i la Matança del Porc d’aquestes localitats.

Durant el matí nombrosos membres de la Secció Local d’ERC de Ponts i altres càrrecs orgànics i electes de la formació republicana van acompanyar Josep Cosconera a visitar la fira de la localitat. Posteriorment, el diputat va fer la tradicional remenada i tastet del Ranxo.

A la tarda, la comitiva es va desplaçar a Artesa de Segre on se’ls va unir la vicepresidenta del Parlament. Anna Simó que va assistir a la tradicional recepció d’autoritats que se celebra a l’Ajuntament per gaudir després a la degustació dels productes de la matança del porc.
Actes del Dia de la Dona treballadora

Agrairem a les Federacions comarcals i a les Seccions Locals de La federació Regional de Lleida que ens comuniqueu els actes que esteu organitzant per celebrar el 8 de març per tal d'incloure'ls en el proper butlletí.

Us avancem que la Secció Local de Lleida ha organitzat una interessant xerrada amb la senadora, Ester Capella, i la diputada al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, amb el títol Alliberament de la Dona, Alliberament Nacional.

L'acte tindrà lloc el 7 de marc, a dos quarts de vuit de la tarda, a la Saula Jaume Magre de l'Institut Municipal d'Educació, de la capital de Ponent.

opinió
Òscar Camí
»
Secretari Regional de Medi Ambient
ERC dóna suport a la Plataforma Antipedrera de la Serra de la Tossa d’Algerri

La Federació Regional de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya vol expressar el seu suport a la Plataforma Antipedrera de la Serra de la Tossa d’Algerri i com, ja ha comunicat a les persones i entitats integrants de la mateixa, se sumarà a totes les actuacions i manifestacions que es duguin a terme sota el lema Salvem la Tossa.

La formació republicana ha pres aquest acord després que el seu President regional, Carles Comes, i el seu secretari de Medi Ambient, Òscar Camí es reunissin amb els representants de l’esmeentada Plataforma i són fruit d’una anàlisis acurada de les afectacions i impactes mediambientals, urbanístics i socials que representen les activitats extractives que es pretén realitzar a la Serra de la Tossa.

D’altra banda, ERC expressa la seva preocupació davant la vulneració del Pla Especial de protecció del medi natural i del paisatge i el Pla de Gestió dels Espais Naturals Protegits (ENP) de la Plana de Lleida, aprovat per l’acord de Govern GOV/185/2010 (DOGC núm. 5755 de 15.11.2010), el qual no admet noves activitats extractives en els ENP de la Xarxa Natura 2000 a la Plana de Lleida, entre ells el dels Secans de la Noguera (ZEPA +LIC), dins dels quals es troba la Serra de la Tossa.

Esquerra Republicana de Catalunya, també expressa el seu total suport a l’actual equip de Govern d’Algerri en totes les actuacions que ja ha emprés o empendrà al respecte d’aquesta problemàtica que afecta la localitat.campanyes

Federació Regional de Lleida
Lluís Companys, 3, 1a
25003 LLEIDA
T. 973 278 343