BUTLLETÍ DE LA FEDERACIO REGIONAL
LLEIDA
06.03.2013 . Número 25
actualitat
Actes del Dia Internacional de les Dones

Us passem la relació d’actes que s’organitzen en la nostra Federació Regional amb motiu d’aquesta Diada:

LLEIDA

Data: 7 de març de 2013

Hora: A 2/4 de vuit del vespre (19.30 h)

Acte: Xerrada-col·loqui

Títol: Alliberament de la Dona, alliberament nacional

A càrrec de: Marta Vilalta, diputada al Parlament de Catalunya ,i Ester Capella, senadora

Lloc: Sala Jaume Magre de l’Institut Municipal d’Educació (carrer del Bisbe Torres, 2)

Organitzen: Secció Local de Lleida d’ERC i JERC Ponent

BALAGUER

Data: 8 de març de 2013

Hora: A les 8 del vespre (20.00 h)

Acte: Lectura del Manifest de la Secretaria Nacional de la Dona

Títol: Dones amb tots els drets

A càrrec de: Marta Vilalta, diputada al Parlament de Catalunya, i Ester Guarné, secretària Regional de la Dona

Lloc: Casal Lapallavacara (carrer del Pintor Borràs)

Organitzen: Federació Regional de Lleida i Secció Local de Balaguer

ALCARRÀS

Data: 9 de març de 2013

Hora: A les 8 del vespre (20.00 h)

Acte: Lectura del Manifest de la Secretaria Nacional de la Dona

Títol: Dones amb tots els drets

Lloc: Sala gran de Lo Casino (carrer Major)

Organitzen: Federació Comarcal del Segrià i Secció Local d’Alcarràs

Altres: Un cop acabat l'acte comarcal d'ERC, l’Ajuntament d’Alcarràs organitza al mateix lloc un concert de la cantautota tortisina, Montse Castellà, adreçat a la població del municipi

opinió
Secretaria Nacional de la Dona d'ERC
»
Manifest Nacional del Dia Internacional de les Dones
Dones amb tots els drets

Ja fa més de 100 anys que, cada 8 de març, celebrem el Dia internacional de les dones. I malgrat el pas dels anys, i dels importants avenços assolits cap a la igualtat amb el desenvolupament de les polítiques de dones, encara avui hem de fer d'aquesta efemèride una jornada reivindicativa. Seria una evidència dir que encara ens queda camí per recórrer, si no fos que volem posar de relleu que l'actual situació socioeconòmica fa trontollar uns drets adquirits que, malauradament, no es troben prou arrelats i que ara corren perill de recular. La història ha vist com les dones han hagut de demanar que volien treballar fora de la llar, votar, participar de la vida política, tenir accés als estudis… Dones que ara volen assumir llocs de responsabilitat en les empreses, estar al capdavant de la política, però que també volen tenir el dret a decidir sobre el propi cos, volen igualtat salarial, la igualtat en la responsabilitat de la cura de les persones dependents, en les tasques de la llar…

Però aquest 8 de març, en què els Països Catalans viuen un procés històric i una situació excepcional, no volem posar només de relleu les mancances, sinó que volem reivindicar el paper fonamental que tenen les dones dins la nostra societat (un 52% de la població!). Volem reivindicar el talent de les dones, la seva capacitat per organitzar, dirigir, treballar en equip, col·laborar i participar de la vida associativa. Perquè creiem que les dones han de ser el pal de paller d'una nova nació, d'una nova manera d'organitzar-se i de gestionar les ciutats. Necessitem dones als consells d'administració de les empreses i al capdavant de la política. Dones que ocupin càrrecs de responsabilitat. Dones que ens facin de guia i de referència.

Els Països Catalans han d'esdevenir una societat que vetlli per posar a l'abast de les dones tots els recursos per desenvolupar-se professionalment —no podem malmetre la meitat del talent de la població!— i, per suposat, per desenvolupar-se personalment i familiarment. Hem de fer uns Països Catalans que creguin en les persones i que traslladi a la seva societat la importància de protegir i potenciar la igualtat entre dones i homes; que fomenti la coeducació, com a eina bàsica per construir un nou model de ciutadania que potenciï la igualtat real d'oportunitats. Perquè, en darrera instància, la transformació definitiva del sistema actual serà col·lectiva o no serà. I la transformació, en definitiva, és el que ens interessa.

Les dones, amb la nostra gran capacitat de treball, la nostra empenta, força i sensibilitat, som la clau que ha de donar la volta a la nostra organització actual. Nosaltres no volem pas vèncer, sinó emprendre el camí de convèncer. Perquè creiem en les dones i en el seu empoderament que ens portarà a una societat forta, més justa socialment i, sobretot, basada en la igualtat —aquest nostrat valor republicà. Volem dones que basteixin els fonaments d'una nova societat, volem dones que ens portin a la independència dels Països Catalans.

http://www.esquerra.cat/8marc/
campanyes

Federació Regional de Lleida
LLuís Companys, 3, 1a
25003 LLEIDA
T. 973 278 343