Federació de Lleida

Notícia

Stop al bus

Marta Vilalta, vicesecretària General d’Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement, portaveu nacional i diputada al Parlament

Els que últimament només parlen de xiringuitos, de comandos separatistas, o de golpe a la democracia, els que organitzen batudes per retirar llaços grocs i busquen la confrontació per seguir sobrevivint, ara apareixen amb una nova acció cruel, inhumana i indigna.

Es tracta de la campanya de publicitat de Ciutadans a través del bus que passeja per Madrid reclamant Stop Indults amb les fotos de Puigdemont i Junqueras. Cruel, inhumà i indigne, sí, l’ús de la imatge de dues persones que pateixen en carn pròpia la repressió a l’exili i la presó, sense judici just, suportant l’acció venjativa de l’estat. I és una vergonya perquè queda al descobert l’absurditat del que C’s demana: Stop indults.

Un indult per a qui? Per a unes persones que encara no han estat jutjades? Un indult sobre què? D’una sentència que encara no ha estat dictada? Un indult que no ha estat ni sol·licitat, i que ha estat descartat pels propis afectats?

Estem davant d’una acció que criminalitza públicament persones a les quals se’ls hi està vulnerant la presumpció d’innocència, entre d’altres drets. Una prova més que evidencia que per ells la sentència ja està jutjada i tot plegat és una farsa. Una prova més que demostra que el que volen, simplement, és generar odi.


Article publicat a la contraportada de l'edició del dijous 22 de novembre de 2018 del diari La Mañana: http://www.lamanyana.cat/opinio/martavilalta/article/stop-al-bus/