Federació de Lleida

Notícia

Predictor C's

Marta Vilalta, vicesecretària General d’Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement, portaveu nacional i diputada al Parlament

No sabem si és a través de la tècnica del tarot, de la bola de vidre, de llegir les mans, o bé si es tracta de sistemes més innovadors com els de la pel·lícula protagonitzada per Tom Cruise, Minority Report, però el cas és que C’s ha anunciat una querella contra el president i el Govern de la Generalitat per la “violència” que hi haurà el divendres als carrers.

És a dir, demà. I ho van anunciar ahir. És la que ens faltava per veure! Segueixen amb la mateixa estratègia: cap resposta política. Cap acció propositiva. Cap alternativa. I en canvi, sempre optant per la via de la judicialització, i les amenaces, per guanyar als tribunals, allò que no van poder guanyar a les urnes demà farà un any. Però ara hi afegeixen un grau de surrealisme més: el fet d’anticipar el futur.

Em recorda allò que feia la padrina de prendre’s una aspirina per si més tard li venia mal de cap. El cas és que com que no tinc tendència a creure massa en això de les previsions futuribles, em ve la temptació de pensar que si C’s prediu que demà hi haurà violència, no és pas perquè tingui proves o evidències que serà així, sinó perquè és el que voldria que passés.

I això, el fet d’invocar la violència, en lloc de denunciar-la, sí que seria digne de ser querellat.


Article publicat a la contraportada de l'edició del dijous 20 de desembre de 2018 del diari La Mañana: https://www.lamanyana.cat/opinio/martavilalta/article/predictor-cs/