Federació de Lleida

Notícia

No hi ha tema

Marta Vilalta i Torres, vicesecretària General d’Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement, portaveu nacional i diputada al Parlament. @martavilaltat

No hi ha causa. Aquesta és la conclusió després de cinc dies de judici al Tribunal Suprem contra al procés català. No hi ha tema. Això és el que ha quedat clar després de veure el paper galdós de la fiscalia i l’advocacia de l’estat en els interrogatoris als consellers i conselleres presos.
 
És així, i ho hauria d’acceptar tothom que ho hagi vist i en primer lloc els poders de l’estat davant la seva feblesa acusatòria. I és que en aquestes primeres hores de judici les proves incriminatòries són literalment tuits en els quals la consellera Bassa fa una defensa de la democràcia i de la llibertat; si els acusats són socis o no d’Òmnium Cultural; papers que segons fiscalia són factures però que realment no ho són, entre altres absurditats.
 
Tot plegat faria riure si no fos per la gravetat de la situació, tenint en compte que nou persones fa més d’un any que estan privades de llibertat.
 
Ja ho sabíem que és una farsa, però ara, la patètica actuació de les acusacions els ha deixat en evidència. Com en qualsevol judici, es tracta que les acusacions provin que són culpables i això no pot passar perquè no han comès cap delicte.
 
És per això que interrogatori rere interrogatori l’únic que fan els fiscals i l’advocacia de l’estat és el ridícul.
 
 
Article publicat a l'edició del dijous 21 de febrer de 2019 del diari La Mañana: https://www.lamanyana.cat/opinio/martavilalta/article/no-hi-ha-tema-1/