Federació de Lleida

Notícia

"No me acuerdo"

Marta Vilalta i Torres, vicesecretària General d’Estratègia, Entorn i Gestió del Coneixement, portaveu nacional i diputada al Parlament. @martavilaltat

Un dels testimonis al judici de la vergonya que havia aixecat més expectació mediàtica era M. Rajoy. De la seva coneguda faceta com a president expert en deixar sempre morir els temes i qui dia passa, any empeny, ahir en vam conèixer la seva versió “no me acuerdo, señoría”.
 
Pot fer-se l’amnèsic o escapolir-se de l’escomesa judicial, però se’m fa difícil pensar que no se’n recorda de quan va decidir recollir firmes contra Catalunya per l’Estatut, o quan va donar un cop de porta al pacte fiscal l’any 2012.
 
Tampoc puc arribar a comprendre com és que se n’ha oblidat de totes les vegades que ha negat el diàleg o la negociació davant una majoria parlamentària a Catalunya que volia decidir. O com és que li ha marxat del cap l’enviament dels piolins a Catalunya, l’ofensiva judicial davant els preparatius de l’1-O, i sobretot, i en especial, la violència perpetrada pels cossos policials de l’estat a la ciutadania catalana que estava als col·legis electorals.
 
Podria ser que el no me acuerdo fos estratègia judicial o simplement mala memòria. Però m’agradaria creure que és la mala consciència i el sentiment de culpabilitat. Com a mínim, a mi, saber-me responsable d’aquella actuació policial, no em deixaria dormir tranquil·la mai més.
 
Article publicat a l'edició del dijous 28 de febrer de 2019 del diari La Mañana: https://www.lamanyana.cat/opinio/martavilalta/article/no-me-acuerdo/